Йовчев освободи шефа на скандалната фирма БМВ ЕООД

Продавала е по-скъпо, а разликата е прибирала в бюджета на фирмата
Обновена: 4 яну 2014 11:15 | 4 яну 2014 08:54, Петя Славова
84
Йовчев освободи шефа на скандалната фирма БМВ ЕООД
Снимка: Булфото

Шефът на скандалната полицейска фирма "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ) ЕООД Симеон Делисивков е бил освободен от вътрешния министър Цветлин Йовчев в последния работен ден на 2013 г., пише в. "Труд".

В свое разследване изданието доказа, че фирма БМВ ЕООД, която е 100% собственост на МВР, години наред е продавала на гражданите многократно по-скъпо регистрационните табели за автомобилите, ремаркетата, мотоциклетите и мотопедите.

Между вътрешното министерство и БМВ имаше договор, според който цената на една табела за производителя е била 13 лв.

Разликата от 43 лв. се прибирала в бюджета на БМВ, а печалбата на фирмата се връщала счетоводно в министерството под формата на дарения. Така всеки гражданин, който регистрира автомобил в КАТ, е плащал своеобразен данък "МВР".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 78 този Utsch както го нари4а6 са 6аика измамници които са лансирани от високо ниво и целия пр акция сре6ту бмв е с цел да се наместят те и да обслужват не4ии интереси както казах криминално проявени само 4е както винаги в балгария вси4ко е нагласено и за което е платено не се говори никога
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този Utsch произвежда регистрационните номера на цял свят и...е германец.Сега печалбата няма да е за МВР ,а...за глобалистите.
64
1
 
3
 
! Отговори
nkvd преди 10 години
искам да се провери как новата фирма която е криминално проявена спе4елила конкурса за номерата консорциума J.L.M. Sistems Erih Utsch с МОЛ Георги Георгиев и за6то никои не казва ни6то за тях а пи6ат само глупости и полуистини за бмв и са6то така кои стои зад новата криминално проявена фирма за6то някои от сега6ното правителство не казва не6то за нея отговорете си сами за6то е така
63
0
 
18
 
! Отговори
bobo преди 10 години
Браво,,най-после!!! А,сега как ще върнеш парите на хората,или ще останат в МВР!!! Ама,много сте прости бе управляващите!!! Крайно време е Европа пак да ви нареди да смените БГ номерата!! Нали сте си прости,само това чакате!!!
62
0
 
26
 
! Отговори
Ванко преди 10 години
А защо въобще МВР се занимава с регистрация и пререгистрация на автомобили, нима някъде в Европейския съюз е така? Кой превърна тази дейност в златен бизнес за милиони, целящ единствено облаги на определени служители от силовото министерство с безкрайните опашки и бюрокрация, кога министъра ще размаха и там метлата, измитайки всесилните оядени държавни служители допринасящи за хаоса и проблемите за елементарна регистрация?
61
8
 
10
 
! Отговори
Изпуснати газове преди 10 години
Не се учудвайте, че от форума се носи непоносима ВОНЯ. Тя се разнася от следващите Опорните точки в защита на Орешарски и отрепките около него.Обяснението е просто, голяма част от списващите в този форум лижат задните части на г-н Пеевски. Междувременно докато дава ОПОРНИТЕ ТОЧКИ, той изпуска газове, а какви са тези газове ви е ясно само като си спомните на какво прилича г-н Пеевски.Съответните пишещи поглъщат въпросните газове и осмърдяват с тях драскайки във форума.
60
0
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Просто подготвят ново дране на кожи.
59
3
 
37
 
! Отговори
Тошо преди 10 години
до колкото си спомням тази фирма взе лиценз през 2007 година когато масово ни караха да си сменяме регистрационните номера,защото не отговаряли на евро-стандарта,и сега я наказват като гонят шефа и,но нали те си го сложиха и знаеха още от самото начало че цената е висока,какво се правят на много умни,омръзна ми от тяхните простотии
58
2
 
43
 
! Отговори
българин преди 10 години
Хубаво е сега всички, които сме си регистрирали автомобилите да заведем гражданско дело и да ни се възстановят парите заедно с лихвите, това е моето мнение.
57
5
 
29
 
! Отговори
jane преди 10 години
Йовчев ми е много интересна личност. Не му следя кариерата, но откакто стана вътрешен министър му хващам по някое изявление и ми прави впечатление, че изглежда доста интелигентен и плашещо уравновесен. Не мога да го дефинирам точно, но сега като се замисля, малко ми прилича на Путин. Изобщо не твърдя, че може да бъде толкова успешен политик или толкова национално-полезен като последния, но просто ми е много странен. Ако някой има ФАКТИ за него, да споделя, ще ми бъде интересно.
56
6
 
7
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Трактор Ако сегашните управляващи стоят за "костинброд" - то трябва да са играли в комбина със поне двама ГЕРБера - собственика на печатницата и секретаря на министерски съвет, а колкото до Йовчев - той по това време беше сол т*шак на Плевнелиев... Така работата става много миризлива - кой с кого и за кого е играл тогава
55
1
 
15
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Киро кофражиста Йовчев беше шеф на ДАНС до скандала Мишо Бирата - когато се оказа че записа е истински - тръгна лов на вещици - кой е изслухтял Боко и Ванко Трезвения. Тогава му биха шута от ДАНС, но Плевньо го прибра на пост в президенството, после Йовчев напусна малко преди (или след) изборите....
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде, като знаем истинската цена, да видим новоизбраната частна фирма на какви цени ще ни цака...Вместо да критикуваме назад, да помним и да следим новите!
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До MarinДосега поне е било за държавата, макар по принцип да него приемам!С новата "обествена" поръчка същите пари ще са в някой частен джоб, който плаща на служителите си жъбти стотинки...
52
9
 
22
 
! Отговори
Йовчев смърдиш преди 10 години
Тази личност е възможно най-нечистоплътната.Този "Човек" (човек в кавички го слагам за да не обидя Homo Sapiens), няма едно нещо за което да не е излъгал най-безпардонно.Типичната фраза "Няма данни за такива деяния на полицията".Абе , нали щеше да наказваш полицайте за издевателствата в деня на белия автобус.КАКВО СТАНА????Нали се изтъпани и каза, че не се събира информация за протестиращите -- след коео ги показаха как събират данни.ЗАТВОР ЗА ТАЗИ ЧОВЕШКА *** !!!
51
20
 
9
 
! Отговори
O преди 10 години
Тези управляващи спряха грабежа на Буда и шайката герб.Увеличиха по малко където може,намалиха малко колкото може.Държавата се възражда бавно,но се възражда.Все има недоволници,платени.Не народ, а *** е казал поета,и е бил напълно прав.
50
16
 
13
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Мисля, че Йовчев е достоен човекДори за премиер става.
49
4
 
6
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До ГенадиЩе видим. Може и той като твой Цвъко да започне новият си живот като не-министър с покупката на ново лично блиндирано Ауди за половин милион лева.... ама надали! хахах
48
16
 
15
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До АнонименТези "деца", дето мятаха камъни и *** по полицаите, дето разкопаха тротоарите около парламента и си развяваха голите цици нали виждаш как ги усмиряват в Турция, Англия, Германия или САЩ! Тукашният бой се сведе до един шут по *** на един ***, дето се търкаляше пред полицаите и после обиколи световния видеообмен, докато в Турция полицията разстрелваше демонстранти! Имаха голям късмет "децата" с Йовчев, защото е умен! Можеха и наистина много бой да изядат! хаха
47
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарю Йовчев, скоро ще ни давате ли на прасетата? Възродихте ДС.