Станишев: Важното е да оправим поразиите на Борисов

"С ДПС имаме различия, но те са коректен партньор"
Обновена: 6 яну 2014 08:02 | 6 яну 2014 07:13, Анисия Иванова
249
Станишев: Важното е да оправим поразиите на Борисов
Сергей Станишев. Снимка, архив: Булфото

През 2014 г. очаквам последователност, предвидимост и решимост от управлението, казва в интервю за вестник "Стандарт" лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

Да първи път от 2009 г. едва сега държавата започна да изплаща задълженията си към бизнеса, беше разплатено изцяло ДДС на българските фирми, обяснява лидерът на БСП. Кабинетът "Орешарски" показа, че следва ясна и последователна политика и това няма нищо общо с кухите обещания от страна на ГЕРБ, убеден е Станишев.

"Бързо забравихме, че 100 000 фирми бяха закрити, че 400 000 души загубиха работата си. Как се оправя това?! Как се повишават доходи и пенсии, замразени 4 години?! Във всеки случай не с избори, а с работа."
Важното е да оправим поразиите на Борисов.", допълва той.

Като напредък Станишев посочва възстановеният диалог с Лекарския съюз, сключеният Национален рамков договор, диалогът с животновъди и зърнопроизводители, както и с други съсловия.

"Що се отнася до всички онези, които се опитват с ултиматуми да управляват политическите процеси и да диктуват нещата в държавата - няма да им се получи. Бих искал незабавно да поправим щетите, нанесени върху доходите на хората от управлението на Борисов. Но още в кампанията казвах, че следващият мандат ще премине в наваксване и в опит да върнем държавата в състоянието, в което я оставихме.", аргументира се Станишев.

По негово мнение диалог има с всички граждани, които имат конкретни искания и предложения. Пример за това е Изборният кодекс, който БСП внесе за разглеждане в Народното събрание.

За своя партньор в управлението ДПС Станишев казва, че са коректни. Няма как по всичко да сме съгласни и да сме на едно мнение, обяснява Станишев и допълва, че общата им кауза е, групировката ГЕРБ да бъде извадена изцяло. 

Относно предсрочните избори Станишев смята, че те ще произведат реални проблеми както пред икономиката, така и за работата и доходите на хората.

”Какво решение са предсрочните избори? Някои икономически и политически кръгове просто искат да забавят процесите на изчистване на България от влияние на монополите, искат си статуквото, което ги устройва.”, смята той.

"Трябва ли да отложим решаването на проблемите с младежката безработица например, за да удовлетворим желанието на "ранобудните студенти"?”, пита Станишев.

Социологическите данни са ясни - конфигурацията в парламента, а оттам и в правителството, ще е същата, категоричен е лидерът на БСП.

По повод призивите за формиране на кабинет БСП-ГЕРБ той е убеден, че идеята е абсурдна.

„Проблемът е, че ГЕРБ не е нормална и демократична партия, а групировка за консумиране на власт и за завладяване на държавата. Виждахме го в продължение на четири години.”, обяснява в интервюто си червеният лидер.

За процесите в дясното пространство и новите партии Станишев смята, че там е голямата битка за гласовете, които се отливат от ГЕРБ.

Ако Реформаторският блок иска да е истинска и демократична десница, трябва категорично да се разграничат от ГЕРБ, е позицията му относно новото политческо формирвание.

По думите му има индикации, че Реформаторите са в тежка колаборация с Цветанов и Борисов в името на едно нещо - връщане във властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
4
 
11
 
! Отговори
MEGI преди 10 години
ДA СЕ ПАЗИШ ОТ КОН ОТЗАД,ОТ ВОЛ ОТПРЕД,А ОТ КОМУНИСТ ОТВРЕД..... Господа комуноиди, ако искате да се правите на демократи, следва да си набиете в червените канчета идеята, че ДЕМОКРАЦИЯ ОЗНАЧАВА РЕД - ЗА ВСИЧКИ! А не само за някоиКакто е казвал Бай ***: аферим, кардашлар, големи *** излязохте!
176
20
 
6
 
! Отговори
РЕ цитатор преди 10 години
Аз съм герберастче и силна ДС мене ме е родила; с грубост, с крадене обилно мойта Партия е сила. Аз съм герберастче. Обичам наште планини застроени, крадец да се наричам - първа радост е за мене. Аз съм герберастче зловонно, в край злокобен аз живея, всичко българско и родно плюя, мачкам и пилея. Аз съм герберастче и расна в дни немили, в срамно време, син съм на змия опасна, син съм на будистко племе
175
20
 
5
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБЕРАСТЩИНА !!! тИКВЕНИКА В ЗАТВОРА !!!
174
3
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Революционер Че то това е вечното оправдание на родните политици. Винаги оправят "бакиите" на предишните. Другарите 30 години се оправдаваха с "капитализма и фашизма", после още 14 с международното положение... Сегашните ни политици (включително и опозицията) са все деца на стари номенкалтури - как да научат нови номера.
173
14
 
5
 
! Отговори
ха-ха-хааааа преди 10 години
Станишев: Важното е да оправим поразиите на Борисов които е наакал като малко слонче.
172
6
 
22
 
! Отговори
АМНЕЗИУМ СТОРИКУМ??? преди 10 години
Станишев, големи коварства се крият в мозъка и речта ви! Историческа амнезия ли те хвана?Не на Борисов; хронологично преди борисов бяха ПОРАЗИИТЕ на ТВОЕТО правителство!А основата е;Важното е да оправим поразиите на 45+20 години УПРАВЛЕНИЕ на БКП/БСП!'Това е истината; мисли логично!
171
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, другарю що не идеш на ски извън пистата?
170
4
 
21
 
! Отговори
български ИДИОТ преди 10 години
Срам и позор за България е този съветски обратен индивид и полусъщество да бъде народен представител! Какво говори това за нас като народ?! О С Т А В К А НА ЧЕРВЕНИЯ *** ОРЕШАРСКИ И МАФИОТСКОТО МУ НЕКАДЪРНО ПРАВИТЕЛСТВО! ДОЛУ БСП=БКП!
169
2
 
17
 
! Отговори
tribun преди 10 години
Този човек,от снимката не заслужава да бъде коментиран,както и много други политици които съсипаха държавата,ако навремето учехме повече английски и немски,сигурно в България отдавна нямаше да има хора.
168
8
 
3
 
! Отговори
ЧОЧО преди 10 години
До vesko02: НА 10 НОЕМВРИ 1989 Г. ,В РЕЗУЛТАТ НА ВЪТРЕШНОПАРТИЕН ПРЕВРАТ В БКП , СЕ ПОЯВИХА ТАИЛИТЕ СЕ ФАШИСТКИ ИЗЧАДИЯ ,КРИЛИ СЕ ПОВЕЧЕ ОТ 46 ГОДИНИ И С ПОМОЩА НА ПРЕДАТЕЛЯ НА 20 ВЕК /ГОРБАЧОВ / ,ЗАВЗЕХА ВЛАСТТА ! ПОСЛЕДВАХА УКАЗИТЕ НА ЧУЧЕЛОТО ПРЕЗИДЕНТ ,ЖЕЛЮ ,ЛИКВИДАЦИЯТА И РАЗСИПИЯТА НА БЪЛГАРИЯ В ИМЕТО НА ПРЕМАХВАНЕТО НА "КОМУНИЗМА" ! СЕГА , НЕГОВИТЕ ВЪЗПИТАНИЦИ УЧАСТВАЛИ В РАЗГРОМА НА СТРАНАТА ,СЕ ЯВЯВАТ НА СЦЕНАТА ,КАТО РЕФОРМАТОРИ ! НАРОДЕ ,БЪДИ НА ЩРЕК ИСКАТ ПАК ДА ТЕ ЯХНАТ
167
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
q si hodi v rusia,nie tuk sme si dobre,bez tep
166
3
 
19
 
! Отговори
малко умен преди 10 години
Абе калъфффффффф,я виж в Европа как са нещата,не само във БГ има безработица,това че Борисов пое волана на държавата през 2009 беше добре.Ако бяхте вие.......
165
13
 
2
 
! Отговори
простия преди 10 години
До UnufriПРОСТИЯ СИ ТИ И НИЩО ДРУГО ДА ОБЯСНЯ НЕ НЕ БЯХА НУЛА ПОД 200 000 НО ПО ВРЕМЕТО НА ГРУПИРОВКАТА СТАНАХА 500 000 ГЕРБЕРИСТИ ОРЕНТИРАИТЕ СЕ ГРУПИРОВКАТА МАФИЯТА СЕ РАЗПАДА
164
2
 
24
 
! Отговори
mihaela85 преди 10 години
Станишев с гордост носи приза "Най-големия лицемер и лъжец за всички времена" .Не вярвам скоро да се появи друг като него,който като краде да казва че така помага и като уволнява хора да казва че така се стимолира трудовата политика.Всеки си има призвание в живота ,но това на Станишев наистина е уникално
163
1
 
34
 
! Отговори
Unufri преди 10 години
Мръсен долен лъжец! 400 хил е общия брой на безработните! Кого манипулираш? Простия ти електорат ли?Значи по време на вашето управление е имало 0 безработни и изведнъж идва Борисов и те стават 400 хиляди ей така от нулата.*** манипулаторската пасмина са тия от БСП. Ако така се управлява държава с лъжи и долнопробни манипулации, здраве му кажи.А за 100-те хил фирми това е такава цинична лъжа, че заслужава да го убият с камъни това ***...
162
2
 
16
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
Ей, захарче,знаеш ли как ще се се зарадва бай Ставри за теб?
161
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП = Rape Red Period
160
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХА ДАНО И ТЕБ НЯКОЙ ОПРАВИ.....
159
36
 
6
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Няколко мандата няма да стигнат, за да се оправят глупостите, които сътвори ГЕРБ!
158
3
 
20
 
! Отговори
mdaa преди 10 години
Каквото и да "оправяш", оправяй го по-бавно, че визата, за която кандидатствам, ще отнеме поне година! Гледай до 2015 да има още що-годе някаква държава, *** нещастен.