Станишев: Важното е да оправим поразиите на Борисов

"С ДПС имаме различия, но те са коректен партньор"
Обновена: 6 яну 2014 08:02 | 6 яну 2014 07:13, Анисия Иванова
249
Станишев: Важното е да оправим поразиите на Борисов
Сергей Станишев. Снимка, архив: Булфото

През 2014 г. очаквам последователност, предвидимост и решимост от управлението, казва в интервю за вестник "Стандарт" лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

Да първи път от 2009 г. едва сега държавата започна да изплаща задълженията си към бизнеса, беше разплатено изцяло ДДС на българските фирми, обяснява лидерът на БСП. Кабинетът "Орешарски" показа, че следва ясна и последователна политика и това няма нищо общо с кухите обещания от страна на ГЕРБ, убеден е Станишев.

"Бързо забравихме, че 100 000 фирми бяха закрити, че 400 000 души загубиха работата си. Как се оправя това?! Как се повишават доходи и пенсии, замразени 4 години?! Във всеки случай не с избори, а с работа."
Важното е да оправим поразиите на Борисов.", допълва той.

Като напредък Станишев посочва възстановеният диалог с Лекарския съюз, сключеният Национален рамков договор, диалогът с животновъди и зърнопроизводители, както и с други съсловия.

"Що се отнася до всички онези, които се опитват с ултиматуми да управляват политическите процеси и да диктуват нещата в държавата - няма да им се получи. Бих искал незабавно да поправим щетите, нанесени върху доходите на хората от управлението на Борисов. Но още в кампанията казвах, че следващият мандат ще премине в наваксване и в опит да върнем държавата в състоянието, в което я оставихме.", аргументира се Станишев.

По негово мнение диалог има с всички граждани, които имат конкретни искания и предложения. Пример за това е Изборният кодекс, който БСП внесе за разглеждане в Народното събрание.

За своя партньор в управлението ДПС Станишев казва, че са коректни. Няма как по всичко да сме съгласни и да сме на едно мнение, обяснява Станишев и допълва, че общата им кауза е, групировката ГЕРБ да бъде извадена изцяло. 

Относно предсрочните избори Станишев смята, че те ще произведат реални проблеми както пред икономиката, така и за работата и доходите на хората.

”Какво решение са предсрочните избори? Някои икономически и политически кръгове просто искат да забавят процесите на изчистване на България от влияние на монополите, искат си статуквото, което ги устройва.”, смята той.

"Трябва ли да отложим решаването на проблемите с младежката безработица например, за да удовлетворим желанието на "ранобудните студенти"?”, пита Станишев.

Социологическите данни са ясни - конфигурацията в парламента, а оттам и в правителството, ще е същата, категоричен е лидерът на БСП.

По повод призивите за формиране на кабинет БСП-ГЕРБ той е убеден, че идеята е абсурдна.

„Проблемът е, че ГЕРБ не е нормална и демократична партия, а групировка за консумиране на власт и за завладяване на държавата. Виждахме го в продължение на четири години.”, обяснява в интервюто си червеният лидер.

За процесите в дясното пространство и новите партии Станишев смята, че там е голямата битка за гласовете, които се отливат от ГЕРБ.

Ако Реформаторският блок иска да е истинска и демократична десница, трябва категорично да се разграничат от ГЕРБ, е позицията му относно новото политческо формирвание.

По думите му има индикации, че Реформаторите са в тежка колаборация с Цветанов и Борисов в името на едно нещо - връщане във властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
4
 
29
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Този и Местан, каквото кажат, просто го обърнете обратно, за да видите истината.
156
1
 
23
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
На 10/11/1989г стана голямата поразия.Не можахме да прозрем лицемерието на тогавашните управници и да ги лишим от възможността да ни се качват на главата впоследствие.
155
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Вашите кой ще оправя?
154
4
 
32
 
! Отговори
Така преди 10 години
Сега оправяли поразиите на Борисов,пък после милиардите заеми на Турчина,Украинеца и Кубинеца кой ли ще плаща,никой не казва.,,Мълчи народа,....''
153
4
 
26
 
! Отговори
Вахтен преди 10 години
Не знам защо,но изпитвам физическо отвращение към този ***!Жалкото е,че такива като него все още са възседнали народа ни и си тъпчат червото до насита.Питам се:Докога?Трябва един като Горуня да вземе нещата в свои ръце.Да им припомня на младите,че този стар партизанин и герой от Съпротивата пръв вдигна ръка против режима на Живков,за което ДС го застреля без съд и присъда!
152
5
 
28
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
А поразиите на комунистите кой ще оправи?
151
3
 
21
 
! Отговори
сургюн гьот преди 10 години
МИШО ШАМАРА Е ПО-ВЕЛИК ОТ АЗИС +СЕРГИНА Е ПО-ВЕЛИКА ОТ КАМА СУТРА ДОРИ +БОКО Е ПО-ВЕЛИК ОТ БУДА + БАРЕКОВ Е ПО-ВЕЛИК ОТ ЙЕХОВАИСУС СИДЕРОВ + АЛЛАХ МЕСТАННОВСКИ = МОРАЛНИ ЧЕСТНИ ПАТРИОТИДПС + ГЕРБ + АТАКА + БСП = ПОБЕДАААААААА
150
5
 
9
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Анонимен 168 Абе Бойко все "бие" на избори и все дава оставка... от 2001 до сега не е бил на пост от който да не е давал оставка... А и *** нито са станали по-бедни по времето на Тиквата, нито някои е влязал в панделата
149
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Фройда че как няма да има страхов синдром ,като щом се появят избори и Бойко го бие като мече в дирек !
148
6
 
8
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Учуден Боко се оправдава с Гейчо, после гейчо с Боко.... а народа прави като вятъра... Истината е че тези двамата освен да се джафкат по медиите - реално нищо не са направили един срещу друг.
147
5
 
14
 
! Отговори
Учуден преди 10 години
Боко е като бич божии за Станишев раждат му се парадоксални илюзии и започва да прелива от празно в пусто!!
146
2
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
Бивш шеф на отдел във военното министерство в Атина преведе милиони евро в полза на държавния бюджет. Андонис Кандас се разследва за корупция и пране на пари. По негови показания и представени доказателства започнаха арести и на други лица, участвали в схемата за подкупи. Това е първият случай, когато разследван връща доброволно пари от подкупи, предаде БНР.ЩЕ ВИДИМ ЛИ ПОДОБНО НЕЩО В ***...ДАЛИ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ДОН БОРИСОВ, СТАНИШЕФ...МАСЛАРОВА...ЦВЕТАНОВ НЯМАТ МИЛИОНИ ОТ ОТ КОРУПЦИОННИ
145
5
 
19
 
! Отговори
festo преди 10 години
Изказването на този *** даже не заслужава да се коментира..... Ба си подлогата, ба си гадните олигарси с червени фесове..... Крайно време е да бъдете ИЗРИНАТИ от България..... Веднъж за винаги ! ! !
144
2
 
8
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
А, за мен най-важното е да те оправя -теб.
143
3
 
26
 
! Отговори
Фройд преди 10 години
Станишев страда от тежка форма на страхов синдром от ББ. Нещо като Бойкофобия или Герберофобия. Ужасен е колко бързо ББ стана лидер, а той не може и не може, въпреки всички заети длъжности. Оттам е напънът на умряло куче нож да вади. За по-сигурно. Ама лидерството си е дарба и на осем да се сгъне Станишев, никога няма да го заобичат хората. Страх - да, угодничество - да, партийна преданост - да, но лидер той никога няма да стане1
142
6
 
16
 
! Отговори
dina преди 10 години
О да, по- голяма поразия от теб и придворните ти,не е имало!Огромната разлика м/у с.с. и Борисов е ,че единия построй много неща и имаше желание да прави нещо за държавата,а другия хем нищо не е построил ,ама граби с пълни шепи.Като говорим за поразии,от това което неговата партия и коал. партньор са нанесли на държавата,едва ли някои,някога ще успее да сътвори.
141
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И как, другарю, ще решиш проблемите на младежката безработица? Ще дадеш пари на неграмотните ***? Защото те пълнят всички възможни статистики. И вие това много добре го знаете! Да унижим за пореден път можещите и знаещите, защото те са класово далечни, както учели по Сталиново време, а да приютим своите, класово близките. Ех, Сергей, и в Русия вече не правят така. Икономиката трябва да произвежда, не става като в приказка - поискаш ядене и пиене и хоп! и вълшебната покривка слага масата.
140
22
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Умно , знаещо и подготвено момче. Защо не избраха Борисов за председател на ЕНП, щото е празна глава, а може би празна тиква. Какъвто му е прякора. Дано във всички партии лидерите да са грамотни ка то Станишев. Борисов , Яне, Мане и Дане са мъката на българите. Време е за грамотните , стига простотия.
139
4
 
18
 
! Отговори
8888 преди 10 години
Опорните точки и лъжата са му станали начин на живот, това което ОТНОВО е казал го слушаме от много години .Нагъл,лицемер! - "Какво решение са предсрочните избори? Някои икономически и политически кръгове просто искат да забавят процесите на изчистване на България от влияние на монополите, искат си статуквото, което ги устройва., ...... ТА ТЕ КРЪГОВЕТЕ ,не сте ли вие?
138
5
 
27
 
! Отговори
Владивин преди 10 години
Какви тежки негативни мисли пораждат думите на Станишев в деня на Богоявление. Ще кажа по най-кроткия начин за днес: това е издънката на съветски комуноиден род, донесъл на България само мъка, лъжа и зависимости! Това е човекът, който трепереше дали ще оцелее в новото време. Оцеля, защото приложи всички познати и непознати методи на ДС и БКП за тази цел! Забрана за партията му! Забрана за турската партия, тя е етническа! Съд без прошка! Но явно у нас няма силни и независими мъже да го сторят...