Местан отново словоблудства, възмути се Борисов

"Грижа ни е за хората, които си изкарват прехраната с катрана"
Обновена: 8 яну 2014 07:01 | 7 яну 2014 22:02, Веселина Йорданова
126
Местан отново словоблудства, възмути се Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължи индиректния спор с председателя на ДПС Лютви Местан за тежкото състояние на тютюнопроизводството.

"Местан отново си позволява да словоблудства", възмути се Борисов във Facebook днес след телевизионно интервю на лидера на ДПС.

Експремиерът отново обясни, че правителството му е повишило минималните осигурителни прагове за земеделските производители през 2010 г., защото иначе те биха били „обречени на тотална бедност“ при пенсиониране.

Още по темата
„Пенсиите им биха били няколко пъти под минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст. Така че ГЕРБ предприе съответните действия, защото ни е грижа за съдбата на хората, които си изкарват прехраната с тютюна и катрана по ръцете“, категоричен е Борисов.

Той заподозря, че това е голямата цел на ДПС – „да продължат умишлено да държат бедни хората в смесените региони, за да могат да ги управляват чрез страх и зависимост“.

„Нека сега хората сами преценят кой им мисли добруването и кой гледа на тях като „крепостни селяни“ и изборен
електорат“, призова лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че по отношение на тютюнопроизводителите правителството на ГЕРБ е било тотално престъпно.

Местан обясни, че при Бойко Борисов тютюнопроизводителите получавали едва 2 лева национални доплащания, вместо 4,30 лв. и направи сметка, че при произведени 1 тон тютюн хората получавали 4300 лева, а при Борисов едва 2000 лв.

Той нарече престъпление това, че Борисов и финансовият министър Симеон Дянков са увеличили дължимите социални и здравни разходи на тютюнопроизводителите от 241 на 830 лева.

Вчера двамата партийни лидери също си размениха обвинения за лошото състояние на сектора, което изкарва тютюнопроизводителите на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
78elitsa преди 10 години
Невидимото престъпление с неизвестен извършител е външното въздействие и посегателство над личността наречено Шаманизъм.Липсата на контрол над собствения разсъдък и чувства е най-големия труден за изкупване грях,който всякакъв вид *** живеят на чужд груб.
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нагъл лицемер....
84
6
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
До Анонимен 104Ти сериозно ли задаваш този въпрос? Коментира се Борисов, защото именно той е направил това изказване! Може ли такъв неадекватен въпрос? Борисов напоследък е започнал да се прави на ентелигентен от фейса и си мисли, че не разбираме, че не той пиша нещата, които се публикуват там.
83
7
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
До пенсионер 103Проблема е на индивиди като теб е че виждат всичко в черно и бяло. Ако говориш за Борисов си добър ако говориш против си турчин или комунист! Ти *** знаеш ли колко си ***? Защото аз не съм нито едно от двете! А по въпроса какво е направил или не е направил Борисов. Той не е направил нищо кой знае какво с което да бъде запомнен освен с оригиналната си простащина! Не сме имали толкова *** премиер от Освобождението на България през 1978. Бойко надмина всички!
82
5
 
6
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До БръчковДа,българският език на Местан е много чист и граматически издържан.Особено иманентно присъщия му висок наратив екзактно артикулиран в комуникативната среда.Това са комплексите на селския даскал Местанчо,който много се напъва да изглежда интелектуалец.
81
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудя се защо повечето от пишещите за пореден път намесват Борисов,нали става въпрос за изкупуването на тютюна от производители.които в по-голямата си част гласуват за ДПС,а фирмите,които изкупуват тютюна са собственост на ДПС мафията? Или за пишещите е важно да пишат срещу Борисов,независимо от това кой какво прави или не прави.И това ако не са опорни точки,какво е?
80
9
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 10 години
Много са се активирали комунистическо турските драскачи,бееееееее!!!По-леко червени боклучета,да не вземе някой да се изпразни от зор,или с нещо друго да изцапа гащичките.Нема да имат време Моника,Мая и *** да ви ги изперат и ще си ходите усрани като СерГея,Бея и Сидер Ага.Мръсно,антибългарско племе-вън от държавата ни *аси!!!!!!!!!
79
0
 
4
 
! Отговори
Гец преди 10 години
За съжаление в нашето общество са наложени само вертикални връзки. Там където се появяват хоризонтални също са структурирани вертикално, което води до извода за липсата на такива. Това е и причината за липса на социален капитал, а най-отвратителното е , че се подменят условията, обичаите и разбиранията за такъв, което ще доведе до нов тип - социално-вертикален капитал. Обаче вертикалните връзки+социалния капитал са несъвместими! което означава, че е ЗАЛОЖЕНО това общество да се разпадне!
78
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бой по комунистите!!
77
8
 
5
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
Що бе бате? Само ти ли може да изнасилваш българската реч? Това да не е само твоя запазена мярка, всъщност това правиш и в момента *** Тикво! Писна ми от твоите словоблудствания! Писна ми и от словоблудстванията на Местан и Станишев искам всички да си ходите!
76
10
 
9
 
! Отговори
фют преди 10 години
На Бившият му остана само фейсбук... и то не го списва той, а някоя преквалифицирана асфалтаджийка.Бившият и Очилатият му Фин министър проведоха истински геноцид, а сего Боце твърди, че държавата е виновна, а не монополите, които той не пипна /кой продаде Булгартабак на Цв. Василев/, а Боце?
75
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
radio Erevan sa otkazali da otgovoriat na vaprosa: kak da se poznae kogae edna Tikva bludstva dokato Piponiasva za smetka na Kratunite v GRB
74
2
 
12
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
до 85.. въпросната марионетка Бареков ближеше ду*ето на вожда 4 години.. така,че най малко можеш да говориш за него. Не мога да се съглася и с казаното за пенсионерите.. това,че нямат твоето образование, не могат да работят с компютър, не говорят английски и не сърфират в нета не им дава по малки права от теб. Най-малкото ако не бяха те нямаше да ни има нас сега. Това са хора работили по 30 40 години за тая държава.. а ти друго освен лай*а се съмнявам да си произвел
73
12
 
16
 
! Отговори
Кой? преди 10 години
Кой ли пише вместо Тиквата във Фейсбук? Това са граматически коретни изречения, нещо нетипично за Мутрата. От 100 км се вижда, че си е купил интелектуален дубльор, да му натиска клавишите.
72
13
 
17
 
! Отговори
Недейте моля ви? преди 10 години
Моле ви недейте да пишете, Борисов във Фейсбук. Пишете Фейсбука на Борисов каза .... това и това, защото това не е Тиквата. Всичко е измама. Мутрата е измамник от главата до петите.
71
13
 
19
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
Местан за разлика от *** Бойко , говори чист граматически български език !
70
13
 
15
 
! Отговори
Тиквата преди 10 години
Тиквената мутра си е купил двама американски професори, да го представят за умен зад клавиатурата, защото тиквената му мутра не се вижда. Много е интелигентен Тиквата във фейсбук, кой ли му натиска клавишите?
69
7
 
6
 
! Отговори
до 104 преди 10 години
Цокало, нещо си се превъзбудило тази заран , аааа? Бонусите ги раздадоха, та гледаш да се изтъкнеш извънредно и с много смрад! Мухахаха!
68
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плюйте си Местан и Волен, но не ми хвалете тая мутра, защото се излагате.
67
9
 
16
 
! Отговори
Цоков преди 10 години
До "Анонимен" Нещо май си в грешка, защото "най-интелигентният" политик използва в изказа си толкова чуждици, че и най-интелигентните трябва да правят справка в тълковните речници за какво става дума. А иначе, едва ли агентът на ДС Местан има право да критикува който и да било, още повече Борисов. Само си припомни колко хора неговото правителство спаси при наводнението в с.Бисер и как го посрещнаха жителите, наистина като месия. Ако си българин,жалко, че правиш метани на един политикан.