Местан отново словоблудства, възмути се Борисов

"Грижа ни е за хората, които си изкарват прехраната с катрана"
Обновена: 8 яну 2014 07:01 | 7 яну 2014 22:02, Веселина Йорданова
126
Местан отново словоблудства, възмути се Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължи индиректния спор с председателя на ДПС Лютви Местан за тежкото състояние на тютюнопроизводството.

"Местан отново си позволява да словоблудства", възмути се Борисов във Facebook днес след телевизионно интервю на лидера на ДПС.

Експремиерът отново обясни, че правителството му е повишило минималните осигурителни прагове за земеделските производители през 2010 г., защото иначе те биха били „обречени на тотална бедност“ при пенсиониране.

Още по темата
„Пенсиите им биха били няколко пъти под минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст. Така че ГЕРБ предприе съответните действия, защото ни е грижа за съдбата на хората, които си изкарват прехраната с тютюна и катрана по ръцете“, категоричен е Борисов.

Той заподозря, че това е голямата цел на ДПС – „да продължат умишлено да държат бедни хората в смесените региони, за да могат да ги управляват чрез страх и зависимост“.

„Нека сега хората сами преценят кой им мисли добруването и кой гледа на тях като „крепостни селяни“ и изборен
електорат“, призова лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че по отношение на тютюнопроизводителите правителството на ГЕРБ е било тотално престъпно.

Местан обясни, че при Бойко Борисов тютюнопроизводителите получавали едва 2 лева национални доплащания, вместо 4,30 лв. и направи сметка, че при произведени 1 тон тютюн хората получавали 4300 лева, а при Борисов едва 2000 лв.

Той нарече престъпление това, че Борисов и финансовият министър Симеон Дянков са увеличили дължимите социални и здравни разходи на тютюнопроизводителите от 241 на 830 лева.

Вчера двамата партийни лидери също си размениха обвинения за лошото състояние на сектора, което изкарва тютюнопроизводителите на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При Борисов и Дянков тютюнопроизводителите си бяха вече взели парите,а сега тютюна им мюхлясва по къщите, фирмите изкупвачи са решили да приберат част от парите с наложени ниски цени под формата на монопол.А хората ще ядат брадата на озлобения Местан.Това са фактите.
5
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дебелия ш.пар пак се изказа от ***
4
9
 
22
 
! Отговори
Свиневъд преди 10 години
грух, грух, грух...пръц...
3
12
 
10
 
! Отговори
Eldorado27 преди 10 години
Той заподозря, че това е голямата цел на ДПС да продължат умишлено да държат бедни хората в смесените региони, за да могат да ги управляват чрез страх и зависимост.Напълно съм съгласен. ДПС имат за цел да държат малцинствата бедни и необразовани за да могат да ги подкупват по-лесно с откраднатите от държавата ни пари. Докато не изчезне ДПС като политически фактор БГ ще върви все по-надоло до самия си край може би...
2
6
 
22
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
В затвора, цялата политическа сбирщина в парламента е за затвора !!!! Само Сидер Ага е за лудницата !!!!
1
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой ли пише вместо Примата във Фейсбук? Тоя политически труп е напълно неграмотен.