Борисов обвини Местан, че лъже за тютюна

"Прихванал е от Станишев умението да говори неистини"
60
Борисов обвини Местан, че лъже за тютюна
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нападна председателя на ДПС Лютви Местан, който по-рано днес обвини бившите управляващи за лошото състояние на тютюнопроизводителите, което ги изкара на протест.

„Очевидно и Лютви Местан е прихванал от Сергей Станишев умението да говори неистини и лъжи, въпреки че фактите са красноречиви“, написа експремиерът в социалната мрежа  Facebook.

Още по темата
"Как имат наглостта да обвиняват ГЕРБ за проблемите, които те изкуствено създадоха около изкупуването на тютюна“, риторично пита той и уточнява, че през 2011 г. депутатите на ГЕРБ са направили законодателни промени, които са довели до покачване на изкупните цени на тютюна в две поредни години.

Той припомня, че през 2010 г. тютюнът беше изкупуван за 3-4 лева и кампанията отново беше закъсняла.

Според него причината за това е, че тогава все още е действал лицензионният режим.

„През 2011 г. след предложените от ГЕРБ промени в Закона за тютюна цените се вдигнаха до 6 лева. В края на 2012 г. изкупната цена за килограм стигна до 7,50 лева и изкупната кампания приключи още в края на ноември – началото на декември. Сега, възползвайки се от проблемите и безпаричието на тютюнопроизводителите, единственото нещо, което ДПС искат да направят, е отново да върнат лицензионния режим, който позволяваше на Фонд „Тютюн” да пълни партийните каси с пари от подкупите, които фирмите изкупвачи плащаха, за да получат лиценз. Тази порочна практика е вредна преди всичко за тютюнопроизводителите, но в същото време и за държавата, която рискува да бъде санкционирана от ЕК. Освен това възстановяването на Фонд „Тютюн“ и лицензионния режим е в пряко противоречие с европейските регламенти за свободен пазар и конкуренция", пише Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
titi преди 10 години
kakvo pak e stanalo ? kakvi sa pak lajite ?
54
1
 
3
 
! Отговори
БАЙ ИВАН преди 10 години
НЯМАМЕ ФОНД ДОМАТ ИЛИ ПИПЕР?...НО ИМАМЕФОНД ТЮТЮН. ЗАЩО НЕ НАПРАВИМ И ФОНД КАНАБИС ПОНЕ ЦИРКА ДА Е ПЪЛЕН?
53
1
 
8
 
! Отговори
чичо пич преди 10 години
Едно производство имa ли субсидии знaчи не е ефективно.Вземaш от този които печели и дaвaш нa този които е некaдърен.По този нaчин *** и *** кaто дaвaт от нaшите дaнъци нa простолюдието ги държaт нa кaишкa.
52
14
 
4
 
! Отговори
АТ преди 10 години
Затвор за БОКО, ЦВОКО, ПЛЕВНЯТА И ФИДОСКА!
51
1
 
5
 
! Отговори
до #48 преди 10 години
Колега откъде взе таз информация че всички фирми за производство на тютюн били в Кърджали и в Димитровград.Аз съм от Димитровград и не знам тук да се гледа тютюн и ДПС да имат някакво влияние.От 33 съветници в местния парламент ,няма нито един от ДПС.На последните избори спечели кандидата на ГЕРБ а БСП не са печелели избори от преди 20години.
50
5
 
16
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
За първи път от 4 години съм съгласен с Боко.... " ДПС искат да направят, е отново да върнат лицензионния режим, който позволяваше на Фонд Тютюн да пълни партийните каси с пари от подкупите, които фирмите изкупвачи плащаха, за да получат лиценз. Тази порочна практика е вредна преди всичко за тютюнопроизводителите, но в същото време и за държавата, която рискува да бъде санкционирана от ЕК. Освен това възстановяването на Фонд Тютюн и лицензионния режим е в пряко противоречие с европейските регламенти за свободен пазар и конкуренция""
49
13
 
10
 
! Отговори
1 преди 10 години
До Писна ми, да мачкаше ги с дупе,ходеше на сватбите им,ведно с приятелчето си валентин златев,а простите ганьвци му верваха ,че ги мачка.
48
24
 
12
 
! Отговори
герботъпкател преди 10 години
Тиквеновчетата налазили коментарите да цъкат минуси, ама нали толкова им стига пипето...един не се сети да напише нещо. Църулчета мамини. Като този на снимката, загрижения за тютюнопроизводителите.
47
9
 
49
 
! Отговори
Писна ми преди 10 години
Не харесвах Борисов ама само заради това че мачкаше Дпс и *** комунисти гласувах за него и пак ще гласувам!Тия ни разказаха играта 20 години , и пак ги избрахте, *** народ!Герб може да са всякакви ама те бяха на власт 3 години , не винете тях а тези дето 20 години ни крадът!
46
7
 
39
 
! Отговори
Хаха преди 10 години
Не забравяйте че всички фирми за производство на тютюн са в кърджали и димитровград всички са близки до дпс и доган 😉 не забравяйте и на кой е булгартабак - цв.василев. Толкова е проста схемата им само *** няма да я разбере ! Имат пълен монопол върху цигарите и сега и с новата верига Лафка ще затворят кръга . Оставка ***
45
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голямо информационно затъмнение.... гражданина ББ вече никоя новинарска агенция не смее да го публикува.... по-малко от 3 пъти на ДЕНА за капак му преписват и препрочитат страницата във фейса....ае да ходя да си хрупам зелена тревичка....а правителството антиББ да си тъне в медиЕН комфортхохохо
44
20
 
8
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Mutra
43
6
 
42
 
! Отговори
МЪКАТА НА МЕСТАН Е: преди 10 години
...ЧЕ БОЙКО ЛИКВИДИРА ФОНД"ТЮТЮН"---от където се финансираха всички далавери на ДПС/дс!ЕЙ, ГОЛЕМ *** Е ТОЯ БОКО ,БЕ......КАК РАЗВАЛИ ВСИЧКИ ДАЛАВЕРИ НА *** ОТ ДС/бкп!
42
42
 
12
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Тоя *** вече обвини цяла България, че лъже. За останалия свят отдавна го е направил.Абе тикво, погледни се какво представляваш, какъв *** си само.Срам за всички ни е, че си бил премиер на страната пък нищо, че те изхвърлиха с камъни и шутове - това не ни оправдава, че сме те допуснали въобще.
41
29
 
7
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Тоя *** вече обвини цяла България, че лъже. За останалия свят отдавна го е направил.Абе тикво, погледни се какво представляваш, какъв *** си само.Срам за всички ни е, че си бил премиер на страната пък нищо, че те изхвърлиха с камъни и шутове - това не ни оправдава, че сме те допуснали въобще.
40
40
 
14
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Осъзнава ли средния ГЕЙБерастки гласоподавател, че след като:Ал Борисов и Ники Младенов Сабах подкрепиха официално Свободна Сирийска АрмияиРасан Плевенелиев официално зае позицията на Обама:.вие жалки ***, които нямате право да се наричате Българиимате кръвта на хилияди избити Сирийски гражданидецаневинни семесйтваВашите главорези и уахабисти трябва да дойдат тук и вас да ви минат с оръжията и меча на ''революцията за свобода''
39
18
 
6
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Проблема е от липсата на скруполи в антикомунизма на герб и дпс
38
1
 
43
 
! Отговори
бат пеци преди 10 години
ДПС инсценира проблем с изкупуването на тютюна за да прокарат закон който да защити производителите на тютюн.Ще има ли такъв и за производителите на домати,краставици,кайсии,ябълки и тези на мляко и месо.
37
0
 
37
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Пак правят политика с труда на хората. Пазарна икономика какви лицензи какви разрешителни и всички да говорите че защитавате тютюнопроизводителите. Лъжа преди избори почвате с популистичните си изказвания. Премии не трябва на тютюнопроизводителя, а ЦЕНА запомнете това. Цените на басмите 9-12 лева на каба кулак и северна Б-я 5-6 лева и едролистния 4-5 лева и неплатим до 2%. Какво е това 10-20% неплатимо. Крайно време да се промени субективния начин на изкупуване, а да се прави химически и орган
36
47
 
12
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
ГЕЙБерастът е нисша клас комунист.Жалък турско-еврейски ***, който продава майка си за печена кокошка.Обиконвени амбициозен, ***, ***, нагъл, дебел, лицемерен протурски ***.