Местан отново словоблудства, възмути се Борисов

"Грижа ни е за хората, които си изкарват прехраната с катрана"
Обновена: 8 яну 2014 07:01 | 7 яну 2014 22:02, Веселина Йорданова
126
Местан отново словоблудства, възмути се Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължи индиректния спор с председателя на ДПС Лютви Местан за тежкото състояние на тютюнопроизводството.

"Местан отново си позволява да словоблудства", възмути се Борисов във Facebook днес след телевизионно интервю на лидера на ДПС.

Експремиерът отново обясни, че правителството му е повишило минималните осигурителни прагове за земеделските производители през 2010 г., защото иначе те биха били „обречени на тотална бедност“ при пенсиониране.

Още по темата
„Пенсиите им биха били няколко пъти под минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст. Така че ГЕРБ предприе съответните действия, защото ни е грижа за съдбата на хората, които си изкарват прехраната с тютюна и катрана по ръцете“, категоричен е Борисов.

Той заподозря, че това е голямата цел на ДПС – „да продължат умишлено да държат бедни хората в смесените региони, за да могат да ги управляват чрез страх и зависимост“.

„Нека сега хората сами преценят кой им мисли добруването и кой гледа на тях като „крепостни селяни“ и изборен
електорат“, призова лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че по отношение на тютюнопроизводителите правителството на ГЕРБ е било тотално престъпно.

Местан обясни, че при Бойко Борисов тютюнопроизводителите получавали едва 2 лева национални доплащания, вместо 4,30 лв. и направи сметка, че при произведени 1 тон тютюн хората получавали 4300 лева, а при Борисов едва 2000 лв.

Той нарече престъпление това, че Борисов и финансовият министър Симеон Дянков са увеличили дължимите социални и здравни разходи на тютюнопроизводителите от 241 на 830 лева.

Вчера двамата партийни лидери също си размениха обвинения за лошото състояние на сектора, което изкарва тютюнопроизводителите на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
7
 
3
 
! Отговори
Манго преди 10 години
Ай златна ти уста, как един не казва, че всички сме ***, айде признати си.
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали изкупната цена на тютюна има нещо общо със забраната за пушене на обществени места ?!
44
4
 
22
 
! Отговори
www преди 10 години
ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ.
43
0
 
0
 
! Отговори
lekciate bese 4 free преди 10 години
aloo 4shyy, nomer 62,zstao se sramuvas bre mavare ot latiniarkata. daleko si ot umeniata na sv brothers, Kiro i Meto, te i dvamata se drastili latiniarki, a onezi deto sa dosli po nasite zemi sas varzani opaski na kopiata ot iziadenite kone sasto ne sa drastili na ciriliarski.eftin si brato, eftin- negledai koi kak a zakakvo pise. na kakvato i re4 da napises 4e Boiko e Budka a Cecko Ceceratif, tova vinagi ste ozna4ava 4e edinia e tupka a drugia pakut
42
11
 
24
 
! Отговори
USA преди 10 години
Boiko beshe prekaleno toleranten kum Komunistite i Fesovete.....
41
16
 
21
 
! Отговори
Libra преди 10 години
Извинете, ама всеки знае мутрата как говори и как мисли. Никой не може да ме убеди, че това е негов профил във Лицекнигата(Фейсбук). Просто са посъветвали Боко да се покрие, че прекалено много се излага и някой пиар пише статуси вместо него. А не бих се учудил и на самия него да му е писнало на к... и да им е казал на останалите ***-гербаджии - "Оправяйте се, аз ще си ритам мачлетата, не ми дреме за вас"! :))
40
13
 
17
 
! Отговори
венетке преди 10 години
нали ти препоръчах да ходиш да му харчиш парите на баща ти мутрата,тя пак седнала да пише,всички знаем бокич какъв изказ има и колко е неграмотен ,така ,че айде в мола и не се ври в краката на конете
39
9
 
12
 
! Отговори
Комсомолец преди 10 години
До n 54.Само неми говорете за Истина и Станишев.Нали Бойко е мутра? И Сергей е против мутрите? Тогава какъв е шопара Пеевски? И каде е истината на Сергей за назначението на Пеевски.Нали сме против такива като Бойко пък назначаваме същите..Не че защитавам Бойко но като говорим за Истина тя нетрябва да има две страни.При социализма истината беше една.Но това време безвъзвратно мина.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"...kadeto i da publikuvat liceto na toia seliandurski schebek, baba, gorkata -..." не е на Български в Български сайт. Е?Ако считаш, че сме "РАЯ", защо сме в ЕС, а вие - не? М?
37
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И това го казва ПРОСТАКА, КОЙТО ИСКАШЕ ПЕРНИШКО СЕМЕЙСТВО ЗАГУБИЛО ДЪЩЕРЯ СИ, ДА СЕ ИЗВИНИ НА МВР (ЯВНО ЧЕ ВЪРНАХА ДЕТЕТО ИМ В КОВЧЕГ) И ДА ПРАЩА ПЪРВЖОЛИ НА КУЧЕТО КОЕТО ГО НАМЕРИ!!!Борисов, ТИКВО, ТИ СИ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ
36
10
 
26
 
! Отговори
Бе да питам... преди 10 години
Не мога да разбера и не откривам никакава логика в изказванията и действията на борисов (нарочно с малка буква!)1. Забраняваме пушенето на закрити обществени места с цел запазване здравето на народа!2. Увеличаваме цената на цигарите тихомълком, отново с цел намаляване на тютюнопушенето и опазване на здравето на гласоподавателите!3. Защо тогава бе, мамка му субсидираме производството на тютюн??? Нали с тези субсидии ще се увеличи производството на тютюн ->повече цигари -> повече болести!!!
35
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Abe toq nali vdigashe kravno ! Vsichki gerberi sa mnogoooooo artestichni !
34
9
 
19
 
! Отговори
До 55 преди 10 години
Е как така става че по времето на ЦОЦИ НЕ БЕ ЗАЛОВЕН НИТО ЕДИН СКЛАД ЗА ТАКИВА ЦИГАРИ ЧЕ И ДАЖЕ И ДУМА НЕ СТАВАШЕ А ПО СЕГАШНО НЕЩО СА СТАНАЛИ ТОЛКОВА ЧЕ ЕЖЕДНЕВНО ОТКРИВАТ ТАКИВА
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МДААААА А ЗА ПОЛИЦАЙ КОЙТО ЗАРЕЖДАТ ПЛАСЬОРИ С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ ЧУВАЛИ ЛИ ЛИ СТЕ Е АКО НЕ СТЕ ЧУВАЛИ ЗНАЧИ СТЕ ПРОПУСНАЛИ ВЗЕМЕТЕ ПОРАЗПИТАЙТЕ ТОЗ ОНЗИ ВСЕ ДО НЕЩО ИНТЕРЕСНО ЩЕ СТИГНЕТЕ ;)
32
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставката все по силно *** на вратата. Борисов готви се да управляваш и този път не ни карай да те сваляма. Друг няма кой.
31
28
 
21
 
! Отговори
БГ преди 10 години
БОЙКО ЧАКА МЕ ТЕ. ТИ ЩЕ СПАСИШ БЪЛГАРИЯ
30
3
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Отново ? Че той спирал ли е ?
29
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно го мързи да обикаля телевизиите и е назначил Цецо да му пише речите във фейса.
28
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Досега само Бойко успя да ни спаси от дпс и бсп. Никой друг не е успявал и няма да успее без герб.
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидерастията и мастията управляват България заедно със содомията.