Добрев скочи срещу купуването на "Химко" и "Ремотекс"

Според него държавата ще харчи нерегламентирано средства
Обновена: 27 яну 2014 20:15 | 27 яну 2014 20:15,
89
Добрев скочи срещу купуването на "Химко" и "Ремотекс"
Делян Добрев. Снимка: Булфото

Държавата има намерение да харчи нерегламентирано средства за фалирали предприятия, алармира депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който е и бивш министър на икономиката и енергетиката.

Той попита „кой определя цена от 50 милиона за фалирало преди 12 години химическо предприятие, голяма част от което е разпродадено на скрап и дължи 100 милиона лева“. Както Dnes.bg вече писа, миналата седмица стана ясно, че държавата ще купи „Химко” за 50 млн. лева. По думите на Добрев „Химко” няма гара, ТЕЦ и друга инфраструктура, необходима за работата му.

Според Добрев, другата идея на управляващите, за платена национализация на „Ремотекс” Раднево, е не по-малко безумна. „Това е предприятие, фалирало при частни собственици, и едва ли държавата ще е по-добрият стопанин”, подчерта Делян Добрев. Той припомни, че всяка приватизация се контролира и наблюдава от Агенцията по приватизация, извършва се по процедура, записана в Закона за приватизация и след приватизационен контрол, и се наблюдава се от надзорен съвет към Агенцията по приватизация.

„От друга страна всички публични разходи, като например асфалт на най-малката уличка, е предмет на процедура по Закона за обществените поръчки и се контролира от Сметна палата, Агенция за държавна финансова инспекция, Комисия за защита на конкуренцията и т.н., т.е подлежи на контрол, за да бъдат защитени обществените средства - парите на данъкоплатеца. В случаите с „Химко” и „Ремотекс” се планира разходването на десетки милиони без процедура, без контролни органи, еднолично от управляващите. Няма механизъм, който да верифицира тази цена и тази порочна практика може да се използва от управляващите за източване на държавата“, категоричен бе Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: ГЕРБделян добревХимко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
tenev преди 10 години
nqma darjava.takiva kato dobrev sa za razstrel
72
5
 
2
 
! Отговори
Бо преди 10 години
Колкото и да боли, истината е, че държавата е лош собственик! Някой да ми посочи голямо почелившо държавно или общинско предприятие?! НЕК, БДЖ, БЕХ, БУЛГАРГАЗ, ВИК, ТЕЦ, МЕЦ .... няма никой, милиарди загуби! Милиарди ... които плащаме НИЕ данъкоплатците, да могат тия на върха да точат ДДС, наркоканали, алкохол, цигари! Само един КИНТЕКС, донякъде 'Индустриални зони' и 'Терем', но там са мутрите с червени куфарчета! Стига вече!!! Опоскахте я тая държава! Всички политици - без изключение!
71
4
 
0
 
! Отговори
Дон Чичо преди 10 години
Само напознаващ или пък крайно наивен *** може да вярва, че предприятие като Химко някога пак ще заработи. Тези пари които държавата ще даде не са за възстановяване на мощностите, те са за да бъдат откраднати от другарите...А относно завода- трябва да отиде човек до главния портал и ще види огромните тополи които са израстнали от инсталациите, да не говорим, че ТЕЦ-а отдавна е даден на Ковачки, а от товарния терминал няма и следа.....приказки за наивници общо взето
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като видя този човек си мисля за световната тъпота
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите не ги понасям органически, но това момченце за какъв се взема? Да не си мисли, че да си *** на Боко е постижение? И аз съм хасковлия, от стар чорбаджийски род съм, живея на главната, а първият етаж е превърнат отдавна в магазини. Не говори добре, когато някой се редовно се опитва да коментира фиксирана цена на етикет. Или плащаш и получаваш или не. Това не е хайван пазар, където хората се пазарят.
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гърците са с заем от 107 млрд.България с 1 млрд. това че вярваш на приказките на една доказана 100℅ Мутра и шайката му от невменяеми слуги си е твой проблем.
67
1
 
4
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
До боко филиятаТи вече ядеш филии с мед. Спокойно, тия заеми ти няма да ги връщаш, сигурно си над 50 години, ще ги връщам аз и всички деца, ако останат в България.
66
3
 
6
 
! Отговори
мустафа от хасково преди 10 години
Моля ви не обиждайте чадата на Винету великия мъдрец той е приятелна Барозу и Шмергел
65
3
 
6
 
! Отговори
боко филията преди 10 години
До ДениславЯж тогава филии с мас
64
13
 
4
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Ей, тия комунисти много бързи. Кога оправиха селското стопанство, кога почнаха и заводи за торове да купуват? Това е уникално *** партия.Комунисти, първо оправете селското стопанство, после си направете чисто нов завод за торове, не взимайте праисторически заводи, който работят на загуба.Първо оправете икономиката, после взимайте "Ремотекс". Какво ще ги правите мините, ще ги давате на избирателите си да ги ядат? Водят ни към тотален фалит, не им е за първи път, но дано е за последен.
63
7
 
16
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
Кой е този Добрев, момченцето послушко на Бойко Борисов. Това е най-слабия министър на икономиката, който сме имали, за всички времена. Даже не ми се коментира колко му е ограничен кръгозора, както и на цялата партия ГЕРБ - сбирщина от хора, лакоми за власт и пари, които не се интересуват от нищо друго, само гледат да са им пълни гушките.
62
4
 
10
 
! Отговори
wtf преди 10 години
Май твърде много му дойде на това уро*ливоте*ле ... със сигурност не е оправдалнадеждите на благодетелите си! Но пък ... и на тях им трябват такива ... да се ровят в купчината *екали* пък каквото излезне :)
61
6
 
20
 
! Отговори
гейБЕР; преди 10 години
един ГЕРБЕРСКИ ТЪ*АНАР
60
10
 
26
 
! Отговори
до 73 преди 10 години
Не е нужно да си ЧЕРВЕН за да мразиш това недоразумение Добрев, поклоннико на гнилата тиква
59
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе *** червени, какво го плюете момчето? Че ви разваля далаверите на спонсорите ли? Една грешна дума не е казал! Ще дойде видов ден и червените *** ще плашат и ще лежат по затворите...
58
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ако на некой му не е толкова къса паметта,и не е замъглена от червено-синята мъгла,би могъл да зададе напълно логичния въпрос"Кой ги затри тия предпиятия"??? и пожарникарския *** що си мълча по тия въпроси,през тия 4 години дето управляваше?!?
57
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя Добрев маллко гей пада
56
0
 
9
 
! Отговори
Тра Ла Ла преди 10 години
Далаверка - 500лв срещу 50млн. лв.
55
0
 
7
 
! Отговори
Тра Ла Ла преди 10 години
- Преговорите за покупката се водеха с Андрей Семерджиев, който имаше генерално пълномощно за продажба на 100% от акциите. Купихме 500 поименни акции по 1 лев.Това означава, че за 500 лв. сте купили "Химко".
54
3
 
9
 
! Отговори
от 60 преди 10 години
до 64"ОЛО ,60 !!! ЩОМ ЗА ТЕБ , ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО , СИ ЕДИН ГОЛЯМ *** !!!"Ето тук ме спечели на своя страна, какъв елегантен подбор на думи, каква култура извира от грамотно изписаното ти мнение! Оставам безмълвен пред "аргументите" ти.