Борисов възмутен от решение на МС за сътрудничество с КНДР

Лидерът на ГЕРБ пак поиска оставката на кабинета
Обновена: 12 фев 2014 21:12 | 12 фев 2014 21:10, Веселина Йорданова
300
Борисов възмутен от решение на МС за сътрудничество с КНДР
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново поиска оставката на правителството, този път заради решение на кабинета за сътрудничество със Северна Корея в областта на науката, образованието и културата.

"Тези хора тотално се окаляха, аз съм потресен, дори трудно мога да изразя възмущението си. След като седна на една маса в Сочи с Янукович, днес разбирам, че Орешарски ще си сътрудничи със Северна Корея в сферата на образованието и медиите", коментира Борисов във Facebook.

Поводът за въъзмущението на Борисов е решението на Министерския съвет от днес да одобри проект на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата на България и Корейската народнодемократична република. Тя обхваща периода 2014-2017 г.

От правителствената информационна служба съобщиха по-рано, че изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в това число и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта.

В коментара си в социалната мрежа Борисов припомня, че днес стана ясно, че България е слязла до стотното място в класацията за медийната свобода.

„Какво сътрудничество ще развива Орешарски със страната, в която държавният ръководител екзекутира чичо си и цялото му семейство, там, където има една държавна телевизия, а цензурата е толкова заплашителна, че ако някой гледа чужда телевизия, изчезва? Тоталната международна изолация ли го накара да потърси компанията на Янукович и сътрудничеството на Северна Корея, както и Станишев да изпрати депутата си в Сирия? Какво ли си мислят в момента Мартин Шулц, Ханес Свобода и европейските социалисти и либерали като гледат какви дружби развива правителството на Станишев“, пита председателят на ПП ГЕРБ.

Борисов иска незабавна оставка на това „уродливо управление“. По думите му управляващите „не просто се подиграват с българския народ, не просто ни злепоставят, те ни вкарват в сериозни международни скандали, които няма как да останат без последствия“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди няколко десетилетия не одобрявахме Мао но Китай е годин напред от БГ, днес Северна Корея.Защо. Защото някой ни казва че е така т.е. лошо от по лошо. А дали е така?
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това са обичайни догоори с цел да се изпрати един или друг разузнавач на партньорска служба като културно аташе, западна Германия, Франция и тн съшо имаха подобни д-ри с бай Тошо
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BOKO RAZBII GI ZA 10 TI PYT TIQ BSPARI I DA SE MAXAT ZAVINAGI NABII GI AKO TRQBVA 6TE POMAGAME BOI PO TYPITE 4ERVENI BOKLUCI
13
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ВНОС НА КУЧЕШКО МЕСО...*)))Олигарски ще го дегостира по телевизията...)))
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Или сътрудничество с Нигерия в хранително-вкусовата промишленост.
11
2
 
16
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Там за тея, които много протестират има тн наказание на 3 поколения.С други думи ако се родиш в затвора лежиш до живот, барабар с майка си и баба си, щот баща ти не си е имал работа а казал майтап за властта.
10
6
 
32
 
! Отговори
червената ни мафия преди 10 години
Следващата дипломатична стъпка предлагам да бъде сътрудничество със Сомалия в областта на корабоплаването.
9
7
 
18
 
! Отговори
S O S ! преди 10 години
ПЪЛЕН ****ТИЗЪМ!!! Там има само военен комунизъм.
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TEBE LI4NO KIM LI TI DADE TOVA INFO ZA USA UNIVERSITETA TCTCTC UMEN EI
7
0
 
9
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Ето няколко постижения на братската севернокорейска партияd24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/azbOgeb_460s.jpg
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Представям си сътрудничеството в областта на културата - поставяне на нови паметници на деца и жени с калашници в героични пози. Шумкари в акция.Какво да кажеме и за сътрудничеството в областта на науката и образованието. Вероятно ще ни научат как и ние да изпратиме човек на слънцето. Ще пътува нощно време за да избегне горещината и ще се върне след 7-8 часа с взети проби. То това да си *** с мозък на *** не е лесно . Станишев и Орешарски дори се съмнявам че имат изобщо мозък
5
7
 
26
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Станишев трябва да благодари на своя приятел Ким Чен Ум от С.Корея , че му помогна на него и Мая Манолова да направят най-демократичния изборен кодекс в света. Все пак Северна Корея е призната демократична държава. Апропо днес колкото и да ви е неприятно в този сайт Ц.Цветанов навря в миша дупка Гл. прокурор и Зам. му Сарафов с официална справка от ГДБОП. В същото време сложи и Дилян Пеевски на място с документи. Айде чао червени лъжци.
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не забравите да изпратите на специализация ипо изявените червени *** по списъка на Оля Лечева,медиите от Дилян-Прес,цялата Атака,Бареков(с Росен Петрофф) и вся остальная ***
3
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BOKO TEQ POLUDQXA KUPI IM BILETI ZA SEVERNA KOREQ I DA SE MAXAT AMA EDNOPOSO4NI KATO ZA KOMUNISTI
2
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДругарЕтЕ са зели държавата на акорд, ше я загробят ефикасно и в съкратени срокове...
1
21
 
17
 
! Отговори
ot Germaniya преди 10 години
Abe zatvorete mu ustata na toya kirpiden. Toy may ne znae, the v Phenyan ima spezialen universitet za dezata na vojdovete, v koyto prepodavat amerikanski profesori. Da go pitam sega, kakva drujba razvivat Statite s Kim. Vseki si gleda interesa pojarnikaryu.