Борисов възмутен от решение на МС за сътрудничество с КНДР

Лидерът на ГЕРБ пак поиска оставката на кабинета
Обновена: 12 фев 2014 21:12 | 12 фев 2014 21:10, Веселина Йорданова
300
Борисов възмутен от решение на МС за сътрудничество с КНДР
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново поиска оставката на правителството, този път заради решение на кабинета за сътрудничество със Северна Корея в областта на науката, образованието и културата.

"Тези хора тотално се окаляха, аз съм потресен, дори трудно мога да изразя възмущението си. След като седна на една маса в Сочи с Янукович, днес разбирам, че Орешарски ще си сътрудничи със Северна Корея в сферата на образованието и медиите", коментира Борисов във Facebook.

Поводът за въъзмущението на Борисов е решението на Министерския съвет от днес да одобри проект на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата на България и Корейската народнодемократична република. Тя обхваща периода 2014-2017 г.

От правителствената информационна служба съобщиха по-рано, че изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в това число и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта.

В коментара си в социалната мрежа Борисов припомня, че днес стана ясно, че България е слязла до стотното място в класацията за медийната свобода.

„Какво сътрудничество ще развива Орешарски със страната, в която държавният ръководител екзекутира чичо си и цялото му семейство, там, където има една държавна телевизия, а цензурата е толкова заплашителна, че ако някой гледа чужда телевизия, изчезва? Тоталната международна изолация ли го накара да потърси компанията на Янукович и сътрудничеството на Северна Корея, както и Станишев да изпрати депутата си в Сирия? Какво ли си мислят в момента Мартин Шулц, Ханес Свобода и европейските социалисти и либерали като гледат какви дружби развива правителството на Станишев“, пита председателят на ПП ГЕРБ.

Борисов иска незабавна оставка на това „уродливо управление“. По думите му управляващите „не просто се подиграват с българския народ, не просто ни злепоставят, те ни вкарват в сериозни международни скандали, които няма как да останат без последствия“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До алилиииХахахаааБратче, много си прав!
115
6
 
4
 
! Отговори
Ботев от Пловдив преди 10 години
И аз вече не вярвам на герберастите,но *** е прав.В Северна Корея има една партия която коли и беси навсякъде и всичко,ние ще си сътрудничим в култура,наука, образование.Там изучават Талмуда,и тука ли ще влезе в училищата успоредно с турският език
114
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изобщо не съм фен на Боко, но в случая е прав. Не разбирам БГ каква полза има от тази договорка с корейците .....
113
3
 
11
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Станишев и Орешарски-в Северна Кореа, Догана и Местана-в Диарбекир, Вейсела и Деницата му-в Хавана, и всичко ще бъде наред!
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Az sam za satrudnichestvo Bangladesh v oblasta na Kosmicheskite izskedvania...
111
9
 
5
 
! Отговори
БГ преди 10 години
БОКО,ТИ ТРЯБВА ДА СЕ РАДВАШ. НАЛИ ТИ САМИЯТ СИ ГОЛЯМ ФЕН НА КРАТУН тодор. КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ НЕГО И КИМ ИР СЕН , АСАД ИЛИ ПУТИН ??????????????????????????
110
7
 
7
 
! Отговори
будясъл преди 10 години
боко, нали твоят кумир но 1 е ТЖ, той не е ли леко а-ла северна корея? не може да си толкова *** бате, не се усещаш никак
109
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 157 mnpgo me kefi6 turi im go za leka no6t xxaxax utre pak ta da im stane navik mamlka im
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
slavqnino vii komunazite verno li o6te vqrvate v komunizyma i iskate da go stroite u nas vie dobre li ste v taq partiq bsp nared li ste s glavite drugari
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
odi q pitqi merkel dali e komunistka xaxaxa ne si dobre
106
3
 
3
 
! Отговори
До БАБА КУНА преди 10 години
А бе тия са затънали в лай на ,та засмърдя извън пределите и на Европа,А тукашните тролчета Боко ,та Боко....!
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DA AMA Q VIJ KYDEE GERMANIQ SLED XITLER I KYDE 4ILI SLED PINO4ET I KYDE NIE PO SERGEISKO I DEPESEISKO UPRAVLENIE A TIKVENIK DI6AME IM PU6EKA AMA 6TOTO V 4ILI I GERMANIQ NQMA KOMUNISTI I DEPESARI TYI TQ
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ai odi se celuvai s sys sergeq i mestan i ni ostavi na mira tuk
103
3
 
1
 
! Отговори
До 137 преди 10 години
Не говорим за Атлантика , а за Балканите.Тука БСП са новатори!
102
6
 
10
 
! Отговори
ген. Аугусто Пиночет преди 10 години
Всички симпатизанти на Българската Сифилистическа Партия от *** 20 и техните лидери на стадиона! *** ***, ликвидирахте държавата нещастници шумкарски! Едно време бащите ви обираха мандри, изнасилваха жени и се криеха в шумата като полски мишки, след това избиха интелигенцията на България, а останалата част мислещи българи и националисти ликвидираха в лагерите! Само Хитлер и Пиночет ви лекуваха успешно и пак ще дойдат на власт такива като тях!
101
1
 
3
 
! Отговори
До 132 преди 10 години
Голям начуквач си се извъдил.В собствената си партия ли си го научил.Там този похват е начин на общуване помежду си
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече започвам да мисля, че живеем в някаква пародия-реалити шоу...
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
aloo platenite pisa4i na kutev q idete v onaq statiq deto e staniscko da vidite kak mu prusnaxa xalkata ot narodna liubov zaschtite te go be neschtastnici xaxaxaxa
98
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога ще ги свалите ве кауни,100 човека сте пълен смях,на путкена коледа
97
2
 
5
 
! Отговори
3,14 преди 10 години
Тия изкъртиха жълтите павета! Да им пратим Орешарски, като част от обмена. Ще им свети през нощта и ще озарява пътя на слънценавтите им.