Борисов възмутен от решение на МС за сътрудничество с КНДР

Лидерът на ГЕРБ пак поиска оставката на кабинета
Обновена: 12 фев 2014 21:12 | 12 фев 2014 21:10, Веселина Йорданова
300
Борисов възмутен от решение на МС за сътрудничество с КНДР
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново поиска оставката на правителството, този път заради решение на кабинета за сътрудничество със Северна Корея в областта на науката, образованието и културата.

"Тези хора тотално се окаляха, аз съм потресен, дори трудно мога да изразя възмущението си. След като седна на една маса в Сочи с Янукович, днес разбирам, че Орешарски ще си сътрудничи със Северна Корея в сферата на образованието и медиите", коментира Борисов във Facebook.

Поводът за въъзмущението на Борисов е решението на Министерския съвет от днес да одобри проект на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата на България и Корейската народнодемократична република. Тя обхваща периода 2014-2017 г.

От правителствената информационна служба съобщиха по-рано, че изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в това число и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта.

В коментара си в социалната мрежа Борисов припомня, че днес стана ясно, че България е слязла до стотното място в класацията за медийната свобода.

„Какво сътрудничество ще развива Орешарски със страната, в която държавният ръководител екзекутира чичо си и цялото му семейство, там, където има една държавна телевизия, а цензурата е толкова заплашителна, че ако някой гледа чужда телевизия, изчезва? Тоталната международна изолация ли го накара да потърси компанията на Янукович и сътрудничеството на Северна Корея, както и Станишев да изпрати депутата си в Сирия? Какво ли си мислят в момента Мартин Шулц, Ханес Свобода и европейските социалисти и либерали като гледат какви дружби развива правителството на Станишев“, пита председателят на ПП ГЕРБ.

Борисов иска незабавна оставка на това „уродливо управление“. По думите му управляващите „не просто се подиграват с българския народ, не просто ни злепоставят, те ни вкарват в сериозни международни скандали, които няма как да останат без последствия“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
4
 
7
 
! Отговори
БСП ТРОЛ преди 10 години
Обичам Корея. Харесва ми как унищожават инакомислещи както тук. Народът трябва сляпо да е подчинен на партията и да работи за нея.Полиция и милиция да пази партията.Съдебната система и прокуратура да пази партията. Харесва ми също, че всички милионери са от партията и издънки на партията. Обичам да ме тероризират.
135
5
 
8
 
! Отговори
Мяо преди 10 години
Сътрудничеството с КНДР ни отпраща в каменната епоха. Това е наистина "уродливо правителство", независимо кой го казва.
134
2
 
13
 
! Отговори
Габиша преди 10 години
Аз съм безпартийна , но това не значи , че нямам мнение.Защо са тия смешни номера за отвличане на вниманието от оаканите им ***.Понеже ги подпука прокуратурата и хайде сега да нападаме.И ако е вярно това, че и по време на правителството на ГЕРБ е преподписван същия договор , какви са тогава тия смехории? Така ми омръзнаха едни и същи мутри да гледам и слушам , че нямам думи.Защо не ги подпукаме с криваците и да ги изпратим едните в Русия, другите в Америка, третите в Турция и др. в лудница:)
133
4
 
15
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
Плюйковците, дето защитават Бойко нека погледнат фактите. Това сътрудничество се преподписва на всеки три години. От което следва, че предишното преподписване е било по времето на Бойко и то още в началото на управлението му. Айде да не ми се прави точно той на по-католик от папата! Да изкаш оставката за нещо, което ти си направил по същият начин си е перверзия!
132
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** съвсем е изкукуритал
131
2
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
До бай Иван 190Е за това наистина си прав от което следва, че Бойко не е бивш комунист нали?
130
8
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Тия от БСП казват,че са нова "МОДЕРНА" партия.Аз зная,че няма бивша *** и бивш комунист...
129
2
 
7
 
! Отговори
Доволно учуден... преди 10 години
До dovolenКолко? Колкото са от 1944 година насам ли? Или повечко? М? Айде изпий си лекарствата и бако да ти каже, че твойте "другари" съсипаха поколения- на дядо ми, на баща ми, моето и на моето дете, а съответно и България!
128
4
 
5
 
! Отговори
Северин Корейковски преди 10 години
Предлагам на следващите парламентарни избори Другаря Ким Чен Ун да бъде избран за Министър Председател на България с листата на БСП .Предполагам ,че ще бъде избран със 99.9999 % от гласовете .щото ако някой само си помисли ,че нещо ...става враг на народа и после тъ-тъ-тъ -сандък,трап и поп Ама ми е мъка за Бат Серго и крадливата му партия ,която седемдесет години не се наяде ,къде с пари ,къде с власт .Мъка ми е че те ще са първите които ще поемат пътеката Сан-Тра-По.Да живее другаря Ким Чен Ун
127
8
 
11
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Този съвсем се побърка от злоба, същото решение е подписано и по време на неговото управление. Простотията няма почивен ден. В тази публикация в държавен вестник ще прочетете за същото решение взето на 01. 10. 2010 година. dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=38773
126
16
 
11
 
! Отговори
dovolen преди 10 години
Смъртана присъда за Бойко Борисов и *** Цветан Цветанов Майкави и гадове колко човешки съдби съсипахте гадове
125
15
 
6
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Всички знаем какъв е бил Бирисов.Знаем че доста бели е направил. Ако съберем всички негови простотии ще видим че са нищо пред простотията и наглоста на БСП.Сътрудничество със Северна Корея. Такава простотия невярвах че някой може да направи.Не може целия свят да ги отрича, а БСП да сътрудничи с тях.Няма мерило за такава наглост.Мечтае си партията за методите на управление в Северна Корея.Ало другари , в кой век ви кара партиятя да живеете?Европейски социалисти? Звучи добре до Северна Корея.????
124
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Одобрявам всяко действие на правителството, с което се бърка по-дълбоко в гъ3a на Тиквуняка. Щом Рапоня ***, значи решението е добро!
123
7
 
15
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Еднопосочни билети за всички червени до КНДР! Без право на връщане!
122
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Споменавайте по често Тиквата и Подсъдимия щото ще ги забравим
121
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Made in Varna...............А ЛЮБИМИЯТ ТИ БОКО ТИКВОКО В ЗАТВОРА..НА ЗАДНА ПРАШКА......ХАХАХАХАААА
120
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да припомним, че Ким Чен Ун завърши образованието си в Швейцария.Никое швейцарско правителство не е паднало по тази причина.
119
4
 
2
 
! Отговори
v0da преди 10 години
I se izkazva tikvenika koito go lansiraha nqkolko medii purvo 7-8 godini za da ni go nabiqt v glavite kato golqm chovek a posle 4 godini go lansiraha da ne im izlizat *** na GERB na qve i po GERBERASTKO vreme imashe 0% svoboda po televiziqta zashtoto se vurnahme 20 godini na zad kudeto ako kajesh neshto losho za nqkoq mutra i toi sled 2 dena brashta maimunite da te biqt s buhalkite. Ami tikvoch po dobre sus Severna Korea ot kolkoto sas Amerikanskite evreiski chifuti.
118
10
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Медийната креатура, позьорът и плачльото в действие.Как не престана да плаче поне за малко.Отдавна не само ни се драйфа само сако го чуем и видим, ама и по-лошо. . .
117
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Да де, обаче точно тези на какво да ни научат? Може би на базата на културния обмен как най-ефективно да прочистим нацията и политиците? ... Тогава да - дай да си сътрудничим