Социалисти от Монтана масово се вливат в АБВ

Членовете на БСП не били съгласни с политиката на Станишев
12 фев 2014 15:14, Анисия Иванова
62
Социалисти от Монтана масово се вливат в АБВ
Архив: Булфото

Около 75 на сто от членовете на БСП в община Монтана, сред които цялата младежка организация на партията и голяма част от членовете на Общинския съвет, напускат БСП и подкрепят Националната гражданска инициатива АБВ, заявиха в декларация до медиите досегашният председател на БСП в Монтана д-р Емил Константинов и членът на Националния съвет на партията от Монтана Ивета Георгиева.

Още по темата
На свое заседание на 5 февруари Общинският съвет на БСП в Монтана реши да подаде колективна оставка, която беше гласувана с 24 на 3 гласа. На заседанието тогава присъствали 27 от общо 31 членове.

Причина за решението им е, че според тях Сергей Станишев водил политика на разцепление на партията и ликвидиране на цели нейни структури. 

В декларацията си за напускане членовете на Столетницата заявяват, че по-голямата част от членовете на БСП в община Монтана, които са около 1600 души, напускат заради несъгласие с политиката на БСП и нейния лидер Сергей Станишев. Като причина за прекратяването на членството се посочва "лявото говорене" и осъществяваната дясна политика от ръководството на БСП.

Според Константинов и Георгиева ръководството на БСП демонстрира пренебрежение към членовете на партията и "действа като наказателен взвод спрямо тези социалисти, които отстояват своите леви убеждения".

Областният управител на Монтана Анатолий Младенов, който доскоро беше заместник-председател на общинската организация на БСП в Монтана, заяви, че не напуска партията и остава редови социалист.

На Националния съвет в началото на месеца БСП сне политическото си доверие от Младенов.

Младенов уточни, че въпреки снетото доверие от него досега никой не му е поискал оставката като областен управител и премиерът и вицепремиерите не са говорили с него по този въпрос.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Генади Генади, те комунистите с радост отиват в ГЕРБ - истинската ком-партия! Истиниските комунисти са в ГЕРБ, тези които пазеха комунизма - милиционерите - първи забегнаха там :)
8
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма работа, че монтанските БСП-ри напускат, още по-добре без тях!!!
7
0
 
34
 
! Отговори
sina преди 10 години
догато догановия не излезе от *** станишоглу или докато *** станишоглу не излезе от БСП партията ще бъде съсипана. И това си заслужава, щото тая хайка от ***, безкрайно вярна на *** и жадна за власт /илияна йотова, която назначи сестра си за шефка на НЗОК, мая манолова, кутев, янаки, миков и други подобни/ не им се мърда от креслата, самонадъхват се, *** ги омайва с лъжи и те простите му вярват. Сюргюне, до кога ще се целуваш с местана публично, не знаеш ли, че са ни клали нявга
6
2
 
43
 
! Отговори
qwerty преди 10 години
Да ,ама ако знаете колко *** и турци от ДПС минават в БСП!!!Ей тая прегръдка с Местан какво ли неправи!
5
3
 
51
 
! Отговори
нормално преди 10 години
Нормално е, да напуснат..Какво е БСП?Това е: олигархична ***, псевдо-лява партия водеща про-*** политика с цел натрупване на електорална маса за да се обслужват олигарсите...Къде е лявото?Това е анти-българска партия....
4
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали бяха много единни :)))))) Аз просто не доумявам кой избирател би предпочел листата на БСП водена от Станишев пред тази на АБВ пълна с честни нормални хора. Ръководството на БСП и председателя не се траят повече и те въпреки че го знаят, не напускат.
3
1
 
47
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
не са съгласни с върхушката от БСП първо защото БСП са представители на олигархията и второ защото направиха БСП в патерица на догжан
2
0
 
63
 
! Отговори
Силвия Кацарова преди 10 години
Потъваааа, червеният кораб потъваааа..........:)
1
1
 
60
 
! Отговори
Ломски циганин преди 10 години
Моята рода също избега от БСП, защото лъжат повече от нас.