Понякога се целуват, понякога се и ядосват!

Борисов не вярва коалицията БСП-ДПС да се разпадне заради агитацията само на български
Обновена: 14 фев 2014 12:16 | 14 фев 2014 11:07,
180
Понякога се целуват, понякога се и ядосват!
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не вярва коалицията между БСП и  ДПС да се разпадне заради решението на парламента предизборната кампания да се води само на български език при второто четене на текстове от новия Изборен кодекс.

По-рано в пленарната зала беше отхвърлено предложение на ДПС, според което, когато кампанията се води на език, различен от българския, да се осигурява превод на български.  

„БСП и ДПС са много здрава коалиция като интереси, така че не вярвам подобно нещо да ги разклати“, коментира Борисов. Според него в момента ДПС са ядосани на социалистите.

"Нали знаете, когато се целуват хората, има го и моментът, когато се ядосват един на друг", коментира той.

Вижда се, че БСП са се разсипали като партия, виждате как уплашено гледат, каза Борисов и подчерта, че единственият изход за страната са предсрочни избори.  

Лидерът на ГЕРБ коментира и изказването на Лютви Местан, че приетото от НС решение е антиевропейско. Може би в изказването на Лютви Местан имаше и доза истина, но в следващите изказвания видях опит за голяма провокация, заяви Борисов по повод думите на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов.

Хафъзов заяви, че е гласувал против  потисническото мислене на част от българските депутати. Искам да бъда свободен и ще бъда свободен, заради тази свобода има  български граждани, които са лежали по затворите, каза Хафъзов. Следете всяка моя стъпка, защото съм готов да заплатя за свободата, аз ще бъде свободен въпреки вашите рестриктивни действия, допълни той. Хафъзов заяви, че ще върви по пътя на Ахмед Давутоглу от село Иглика, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. След неговото изказване депутатите от ГЕРБ и "Атака" напуснаха пленарната зала.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че не знае турски език и не е разбрал какво говори Хафъзов. Всеки човек, колкото повече езици знае, толкова по-добре, коментира Борисов, но подчерта, че в една предизборна кампания трябва да се говори на български.  

Според Цвета Караянчева от ГЕРБ голямата болка на ДПС е, че българските турци са разбрали, че има и друга партия, която може да защитава интересите им. Защото дълго време от ДПС ги лъжат, че те са хората, които могат да дават и социални помощи, и пенсии, и всичко останало, каза тя.

Според нея от движението с тези предложения се правят на големи демократи, но всъщност "маркират територия". По думите й случващото се в момента е скандално. Тя допълни, че от ДПС обикалят селата в смесените региони и разубеждават хората да не участват в подписката за национален референдум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
1
 
! Отговори
nana преди 10 години
i prewdsro4ni izbori niama da opraviat ne6tata , Vapros e na otno6enie i otgovornost kam vsi4ko i vsi4ki naokolo , a ne samo da se igraiat cirkovete na o6tipani gospojici i na sarditi
148
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав сте, г-н Борисов. ДПС винаги правят проби. Ако мине -мине, ако не мине...пак...при подходящ случай. Но...към властта и парите са така привързани, че нищо няма да ги раздели. Не е важно какво говорят "тройката", а какво вършат. Само някой голям скандал може да ги свали от власт. Те отхвърлят парещите за тях теми и усилено оплюват ГЕРБ. Не ги интересува съда, защото раздават присъди сами. Очаквам опорни точки на всеки час. Манипулациите им са безочливи. Важно е да не се върши работа. Жалко.
147
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно така, никога вече ГЕРБ, защото Плевнелиев никога нямаше да стане президент ако не бяха го подкрепили ДПС. Невероятно, но факт. Партия на мутрите, крадците и мошениците и калинките не ни трябва!
146
0
 
4
 
! Отговори
а преди 10 години
дпс превзеха България и Българските данъци , утре дпс ще ги похарчи за социална политикаи ще ги раздаде на най-бедните, ромите
145
0
 
7
 
! Отговори
ДО БОЙКО преди 10 години
БОЙКО,АКО ТВЪРДИШ ЧЕ СТЕ ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ - НАПУСНЕТЕ НАР.СЪБРАНИЕ!ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ!ХАЙДЕ ДА ТЕ ВИДИМ....
144
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствения премиер ,който е имал реална работа :да дава заплати,да плаща данъци и да ръководи хора ,които нещо работят е ББ!БИЛ ***!ДОБРЕ,ама КОСТОВ,ВИДЕНОВ И СТАНИШЕВ не са плащали заплати и 1ден на 1 човек!Даже СС има1ви раб.ден ПРЕМИЕР!НИКОЙ НЕ Е РАЗХОДВАЛ БЮДЖЕТ преди да оглави държавата!Ако лъжа ПИШЕТЕ,ама не с ОПОРНИ ТОЧКИ!ПИШЕТЕ ИСТИНАТА!ВСЕ АНАЛИЗАТОРИ,ПРЕПОДАВАТЕЛИ с АКАДЕМИЧНИ ЗНАНИЯ,АПАРАТЧИЦИ и грам управленски опит!Три кила трици на 9магарици НЕ МОГАТ ДА РАЗДАДЪТ!А може ДА КРАДЪТ
143
3
 
11
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
До Анонимен140 ГЮРО ЛИ СИ КОМУНИСТ ЛИ СИ СТИГА СИ СПАМИЛ С ЕДИН И СЪЩИ КОМЕНТАР И ВЪВ ФРОГА! КАТО НЯМАШ КАКВО ДА КАЖИШ НЕ ПИШИ НИЩО!Я ДА ПИТАМ ЩО СЕ МЪЛЧИ ЗА СКАНДАЛНИТЕ РАЗКРИТИЯ ЗА 50 ИМОТА НА ПЕЕВСКИ?-И ТАЗИ МЕДИЯ ЛИ Е НЕГОВА И САМО БОРИСОВ ИМ Е ТЕМА!
142
15
 
4
 
! Отговори
неразбрал преди 10 години
Боку още ли е на свобода?Май е прав , че съдебната ни система е мудна...
141
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
понякога се целуват,понякога се ядосват,а не като тебе Бойко мутро продажна ,който знаеш само да целуваш задниците на Ердоган и Натаняху без даже и да се ядосваш.
140
1
 
3
 
! Отговори
дядо гошо преди 10 години
Браво на разсъжденията на 137
139
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голямата трагедия е, че тези, които гласуваха за БСП и ни докараха на власт ДПС в момента ако ги питате какво става в държавата ще ви кажат - ми аз не разбирам...
138
3
 
13
 
! Отговори
пишман преди 10 години
ей вече и преводачи трябва! ама наглост - турска. С векове живеят в България и не го научиха българския!!!! и няма ли права, хаймани такива
137
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червени тролчета!Как сте ваштамамамръсна!
136
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само БАТЕ БОЙКО ще ги опрай. На БСП не им стиска, сега им се опълчиха, но сега следва пак голямото надупване.
135
7
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
ЗА ТЕЗИ КОИТО ПИШАТ НИКОГА ПОВЕЧЕ Г Е Р БСЛАГАЙТЕ СИ ФЕСОВЕТЕ И МАРШ ОТ БЪЛГАРИЯ !!!
134
13
 
6
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,Буда е посредствен Политически Рекетьор- Сидеров пречи КОМПРОМАТ!- Преди това Бандита Буда, чрез КОМПРОМАТА Бисеров, рекетира, Кръстника А.Доганов, за обща Власт (без да иска разлешение от ДС), но Доганов от божествена ярост отстрани Бисеров.- Всички активисти на ГЕРБ се държат с КОМПРОМАТИНо Истинския проблем на МАФИЯТА (ДС) са Глупостта на Цветанов и руснака Станишев!Затова:- Гоце и Буда ще изгонят Станишев в Европарламента и Цветанов (може би в затвора) - за да съставят съвместно Правителство!Крайна цел, Гоце Премиер, Буда Прези
133
2
 
7
 
! Отговори
хмм.. преди 10 години
НаправУУ кат' Леонид Илич Брежнев и Ерих Хоникер. Чак до сливиците им стигат езиците. ЛУбоФ голяма, к'о да ти кажем..
132
21
 
5
 
! Отговори
гришо преди 10 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ !!!
131
18
 
4
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
Бокоооооо , Тиквооооо... още ли не са те прибрали в килията бе , *** Милиционерски!Бегай при Кулезич и Ивана от Айтос бе , мутро червена!И да им разкажеш за бай Тошо и дедо си! ...Егати наглеца.
130
17
 
5
 
! Отговори
митко преди 10 години
А тебе Бойко кой ще иска да те цуне по дебелата кратуна .. ??