Понякога се целуват, понякога се и ядосват!

Борисов не вярва коалицията БСП-ДПС да се разпадне заради агитацията само на български
Обновена: 14 фев 2014 12:16 | 14 фев 2014 11:07,
180
Понякога се целуват, понякога се и ядосват!
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не вярва коалицията между БСП и  ДПС да се разпадне заради решението на парламента предизборната кампания да се води само на български език при второто четене на текстове от новия Изборен кодекс.

По-рано в пленарната зала беше отхвърлено предложение на ДПС, според което, когато кампанията се води на език, различен от българския, да се осигурява превод на български.  

„БСП и ДПС са много здрава коалиция като интереси, така че не вярвам подобно нещо да ги разклати“, коментира Борисов. Според него в момента ДПС са ядосани на социалистите.

"Нали знаете, когато се целуват хората, има го и моментът, когато се ядосват един на друг", коментира той.

Вижда се, че БСП са се разсипали като партия, виждате как уплашено гледат, каза Борисов и подчерта, че единственият изход за страната са предсрочни избори.  

Лидерът на ГЕРБ коментира и изказването на Лютви Местан, че приетото от НС решение е антиевропейско. Може би в изказването на Лютви Местан имаше и доза истина, но в следващите изказвания видях опит за голяма провокация, заяви Борисов по повод думите на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов.

Хафъзов заяви, че е гласувал против  потисническото мислене на част от българските депутати. Искам да бъда свободен и ще бъда свободен, заради тази свобода има  български граждани, които са лежали по затворите, каза Хафъзов. Следете всяка моя стъпка, защото съм готов да заплатя за свободата, аз ще бъде свободен въпреки вашите рестриктивни действия, допълни той. Хафъзов заяви, че ще върви по пътя на Ахмед Давутоглу от село Иглика, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. След неговото изказване депутатите от ГЕРБ и "Атака" напуснаха пленарната зала.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че не знае турски език и не е разбрал какво говори Хафъзов. Всеки човек, колкото повече езици знае, толкова по-добре, коментира Борисов, но подчерта, че в една предизборна кампания трябва да се говори на български.  

Според Цвета Караянчева от ГЕРБ голямата болка на ДПС е, че българските турци са разбрали, че има и друга партия, която може да защитава интересите им. Защото дълго време от ДПС ги лъжат, че те са хората, които могат да дават и социални помощи, и пенсии, и всичко останало, каза тя.

Според нея от движението с тези предложения се правят на големи демократи, но всъщност "маркират територия". По думите й случващото се в момента е скандално. Тя допълни, че от ДПС обикалят селата в смесените региони и разубеждават хората да не участват в подписката за национален референдум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако си роден в България,пък и с претенции че родът ти е тук от стотици години и не знаеш български значи си обикновен неграмотен,ако пък го знаеш за какво ще правиш агитация на чужд език??ДПС да вземат да си ограмотят електората вместо да беснеят,имаше една държава до нас до преди 25 години с много народи,народности,половината измислени и знаем как свърши ,да за Югославия говоря и никъде в цивилизована Европа не съществува понятието малцинство,дори е възприемано като обида.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отвратитителните народи раждат отвратителна политическа класа.От развалено мляко няма как да обереш пресен каймак.
87
4
 
13
 
! Отговори
tuuuut преди 10 години
бсп продава всичко българско само и само да са на власт ....срам срам ОТВРАТЕН СЪМ
86
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
троловете днес не пишат нищо интересно така че ЧАОНЯМА КАКВО ДА СЕ ЧЕТЕ ТУКА
85
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бсп си харчи парите напразно да плаща на некадърните ***
84
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zabravi da dopalnish za Kostov? Shkola za prekvalifikacia v Lugansk(Ukraina), prez 1983-84 I verbuvan ot organit na GRU na bivsheto SSSR. I oshte desen politik , bez nito edin den v chastnata iniciativa!Cial jivot na darjavna hranilka . "Golyam" ikonomist , koito nyama nito edno predlojenie za rabota v prestijen nauchen zapaden universitet.Sravni s Dyankov (nauchna deinost v Harvard I Moskva)
83
15
 
5
 
! Отговори
до 89 преди 10 години
УРУДА НАЙ-ГОЛЯМ *** БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ЖИВ И ДА СЕ НАДСМИВА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ДЪРЖАВАтрол,хайде сега напиши нещо за станишев да те чуем
82
4
 
9
 
! Отговори
АнаЛиз преди 10 години
Борисов ще излезе прав , сега казаха по новините , че групи на БСП и ДПС заседават заедно по проблема и ще излезнат с общо решение.Какво повече да коментираме.Тази турцизация в управлението ще има и полжителни неща. Пример от днес над 2000 фенове на ЦСКА , Левски , Ботев и Локо Пд са заедно на протест против решение на съда да се деват имоти на мюфтийството
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ахмет Давутоглу имал "български"корени??лелеее,във всеки турски сериал се оказва има поне по един с "български"корени актьор а сега се оказва и политици и то не случайни такива,е Давутоглу затова сигурно отиде в Сочи пък като намери време ще си посети "бащинията".По повод днешното гласуване,просто търсене на повод за дразнене на българите ...отново В БЪЛГАРИЯ МАЛЦИНСТВА НЯМА,има различни етнически и религиозни групи КОИТО ИМАТ ИНДИВИДУАЛНИ А НЕ КОЛЕКТИВНИ ПРАВА,нали са хора не стадо овце...уж!
80
15
 
3
 
! Отговори
до 89 преди 10 години
УРУДА НАЙ-ГОЛЯМ *** БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ЖИВ И ДА СЕ НАДСМИВА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ДЪРЖАВА!*** дръж се малка по -нормално,политиката не е за тебе ,нервите те ти са предела
79
6
 
7
 
! Отговори
иванко преди 10 години
ааа, така ли нагъл тип такъв аз пък съм сигурен,че твоята връзка с ердоган е дори по силна нали редовно му лижеш ***
78
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УРУДА НАЙ-ГОЛЯМ *** БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ЖИВ И ДА СЕ НАДСМИВА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ДЪРЖАВА!
77
8
 
10
 
! Отговори
Всички тиквички преди 10 години
днес са на полето да бранят с гол *** ГОЛЯМАТА ТИКВА
76
5
 
8
 
! Отговори
70 преди 10 години
Как изобщо можеш да сравняваш държавника Костов с този плондер Буби? Освен това, Костов не е работил само като преподавател. Прочети малко, преди да пишеш. Бил е:- работник в Слаботоковия завод Климент Ворошилов - аеролог в Института по хидрология и метеорология- началник на плановия отдел на Завода за преработка на хартия в кв. Гара Искър(от Уикипедия)ЧЕТЕТЕ ! Не боли !
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Бойко плаща на РБ и протестърите да го върнат като премиер. Осигурил си монополно медийно влияние в поне две национални телевизии, създал профили във Фейсбук, Туитър, където наел хора да пишат от негово име, закупил множество сайтове и като апотеоз създал си собствен сайт, в който с любопитство научава какво е написал.
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Превърнал рекета срещу бизнеса от зората на демокрацията в държавна политика. Ще се запомни с Мишо Бирата, което влезе като пример в последния доклад на ЕС за корупцията. Свален по най-позорен начин от властта, но избегнал пряк побой от благодарното гражданство. Изхарчил 8 млрд. и докарал фискалния резерв до санитарен минимум. Посегна и на Здравната каса.
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Първият премиер, превърнал държавата в лош платец, който не си изпълнява задълженията и така доведе до фалит хиляди фирми. Създаден е култ към личността му по това време в медиите на Пеевски. Назначил най-нефелния президент на държавата като продължение на трайната кадрова политика да издига калинки. Летял и ритал.
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Спечелил изборите за кмет. Продължил политическата си кариера с присвояване на резултати на МВР, но бързо установил, че е по-добре да печели популярност като открива градинки, катерушки и раздава бизнес на разни Котараци.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Отнел охраната на нефтопровода на Лукойл от МВР и я прехвърлил на ИПОН. Прехвърлил бюджетите на основни звена на МВР в банката на Цветелина, като й осигурил и офиси в помещенията на МВР за услуги на гражданите. По негово време са извършени повечето неразкрити убийства на прехода.
70
2
 
5
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 години
освен че е *** той е и за Турция в Евросъюза както и обича *** като Ердоган защото са пИдали от една порода.