Етническото напрежение не е мит, а опасна реалност!

Местан: "Атака", БСП и ГЕРБ са антиевропейско мнозинство
Обновена: 22 фев 2014 21:59 | 22 фев 2014 19:16, Красимир Ангелов
572
Етническото напрежение не е мит, а опасна реалност!
Лютви Местан. Снимка: БТА

"Ние забелязваме нещо прекалено сериозно, дори опасно – етническото напрежение, което за съжаление, не е само мит. То е една реалност, бих казал опасна реалност", обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в интервю за предаването "Дикоff" на Нова телевизия.

По думите му трите останали парламентарни групи в парламента – тези на на „Атака”, БСП и ГЕРБ, са в бясна надпревара за това кой ще има по-голям принос "не за гарантиране на права и свободи, а те се надпреварват пред очите на избирателите - кой има по-големи заслуги да се ограничат тези права“.

Още по темата

"Те образуват едно парадоксално антиевропейско мнозинство, с което смачкаха предложението на ДПС и България остана една от няколкото държави, в които председател на партия, в мое лице, ще бъде глобен и в тази предизборна кампания, ако изтърве няколко думи на майчин език. Ние водим кампанията на български и само когато се налага, казваме по две изречения на майчин език. Когато отстояваме правата си, ние не провокираме етническо напрежение", заяви Местан.

По думите му когато става въпрос за етническо напрежение, трябва да бъде зададен въпросът, кое реално го провокира. Лидерът на ДПС припомни изказване на Бойко Борисов преди години, че целите на Възродителния процес са били правилни, само методите не били, като пример за такава провокация. 

Местан призова депутатът от ДПС Делян Пеевски да дойде в парламента и да говори. "Един политик трябва да се подлага на трудни разговори, на кръстосани разпити. Аз мисля, че господин Пеевски има много неща, които трябва да каже. Аз бих го призовал - да говори за срещите, проведени не само в МВР, и не само с Цветанов, а включително и с господин Бойко Борисов.

Защото тези хора не заслужават цената на неговото мълчание. Цената на мълчанието се заплаща от самия Пеевски, и той става удобен виновник за всичко. Аз не знам какво ще стане, но струва ми се, че той направи една много важна стъпка, която трябва да се оцени. Той призна за определени свои срещи, и трябва да продължи, за да снеме обвинението, че представлява задкулисие", призова Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


572
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
454
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво направи г-д Местан за онези изтрадали и скапани от работа тютюнопроизводители с какво им помогна та сега подстрекаваш към етнически бунтове
453
0
 
2
 
! Отговори
BRCK преди 10 години
SMYRT NA MYRSHATA MESTAN
452
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
zatvarai si ustata mirizliv tziganin cne ot tash she izlazat nakoi shalvari i she ni osmardish marsho takava dano umresh skoro ti itzelia tirod
451
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До FBIИсторията е осъдила турците за геноцид над българи, гърци, арменци и кюрди.. Възродителния процес е много много малко пред тяхната "политика". Не казвам, че подкрепям този процес даже напротив. Но не мисля, че трябваше да се извиняваме за него, предвид агресивната политика на турция, не само през последните години, но като цяло винаги в историята спрямо изброените народи.
450
0
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До FBI "...Държавата на Съд ....заради ..." геноцида над етническите българи в България- да- това трябва да се случи. Р. България и нейните правителства трябва да бъдат съдени от МНС / Международен наказателен съд/ за престъплението "геноцид" , провеждано върху етническите българи в България в периода 1990-2014 година. Пред този съд трябва да бъдат изправени и ахмет доган, и станишев, и борисов....
449
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Utre taq mrysna zyrla Mestan pak ste doide da qdosva bylgarite kutciqt mu sin da pukne dano.
448
4
 
4
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Тодор Живков в Затвора а Държавата на Съд в Хага заради Възродителен Процес
447
2
 
6
 
! Отговори
SASHO преди 10 години
VSICKI TURTSI VAN OT BALGARIA!
446
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-добре "Антиевропейско" от колкото АНТИБЪЛГАРСКО ,*** такива.Проблемите ги правите вие и лакомията ви за власт.Работите против интересите на държавата.ФАКТ.А непремерените изказвания на ваканцуващия ви депутат са поредния пример за наглостта ви.Във всяка една нормална държава, такива хора ще бъдат наблюдавани от съответните служби в това число и публикувалите картата във Фейсбук с новата турска република на наша територия и твърденията ,че могат да я направят за няколко часа.
445
0
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 476 - А, не се ядосвам- просто не ми харесва високомерието на един представител на Великоислямия/ пардон Великобритания/;)Все се намират такива индивиди, които да искат да ни поучават, да ни наставляват, да ни налагат своите закони и своето юридическо разбиране...Да не говорим, че англосаксонската правна система се ползва само от 4, макс. 5 държави в ЕС- правните системи на всички останали са на основата на романогерманската правна система.:)Това не пречи на някои да се надуват като пуйки;)
444
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KVO MU GOVORI6 NA *** ZA RIMSKO I GERMANSKO I ANGLIISKO PRAVO TOI RAZBIRA SAMO OT MANGALSKO PRAVO
443
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sofiqnec ne se qdosvai ne vijdascn li 4e Qstreba e zqdliv i toi kato Mestan nese zanimavai s nego.
442
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
И така, 9667, Какво точно имате предвид? Разликата между политическата доктрина '"правова държава" така, както се разбира в пандектната система/ романогерманската правна система/ и местната/ българската/ правна система или това, което се разбира в англосаксонската правна школа, чиито постулати не са приложими в българската правна система и имат друго юридическо съдържание?
441
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 473 До софиянец 470Отговорът ти няма нищо общо с въпроса ми, което ме навежда на мисълта, че не си наясно с разликата между юридическата структура на "правовата" система и "легалната" система. За Ваше улеснение- уикито обяснява по-добре, отколкото аз:) Правова държаваот Уикипедия, свободната енциклопедия Понятието и терминът "правова държава" са продукт на немската правна школа. В англо-саксонския свят се използва израза (на английски: Rule of Law), означаващ върховенство на закона, който има по-различно звучене и значение с оглед разликата между англо-саксонската и пандектната правна
440
2
 
0
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До софиянец 470Отговорът ти няма нищо общо с въпроса ми, което ме навежда на мисълта, че не си наясно с разликата между юридическата структура на "правовата" система и "легалната" система. Следващият път, преди да почнеш да ми цитираш конституцията или да ме гониш в Саудитска Арабия, поработи малко върху домашната си работа по "правова" система. Лека нощ!
439
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toi qstrebyt ctete i izpulnqva bylgarskite zakoni kato dqvola evangelieto.Te DPS tyi se i kazvat prava i svobodi nikyde ne piche i zadyljeniq.Osven tova sa nezakonni tyi tce vyn ot parlamenta
438
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 9667 Ако отговорите ми не Ви задоволяват, проблемът е само Ваш:) Не се намирате във Великоислямия, пардон Ю.К., за да натрапвате на СУВЕРЕННА България ЧУЖДА правна система и с нея да замествате националното българско право. Това не Ви се разрешава от законите на Р. България. От тук нататък спора за "легално" и "правово" право, отразяващ дуалността на британската правна система и желанието Ви да я наложите в България, е безпредметно.
437
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 9667 Моля, вижте отговора ми по -долу! КОГАТО СТЕ В РИМ, ПРАВИТЕ КАТО ПАПАТА, КОГАТО СТЕ В БЪЛГАРИЯ И РАЗСЪЖДАВАТЕ ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ПРАВНА СИСТЕМА, ИЗХОЖДАТЕ ОТ ПОЗИЦИЯТА, ЧЕ ТЯ НЕ Е ОБЩНОСТНО ПРАВО, НЕ Е ИЗГРАДЕНА НА ОСНОВАТА НА ПРЕЦЕДЕНТА И ПРОИЗХОЖДА ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА РОМАНОГЕРМАНСКАТА ПРАВНА СИСТЕМА. Харесва ли Ви или не- НЕ МОЖЕТЕ С ЧУЖДИ МЕРКИ ДА МЕРИТЕ БЪЛГАРСКАТА ПРАВНА СИСТЕМА.
436
2
 
2
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До софиянец 467Не искам мозъкът ти да направи късо съединение, та ако искаш вземи си малко почивка преди да ми отговориш. Да те питам по този начин - в България "правова" система ли има, или "легална" система?
435
1
 
1
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До софиянец"напр. срещу правото да гласувате на избори стои задължението Ви да си плащате данъците."Аз понеже не гласувам от 3 годишна възраст, и не мисля да гласувам през следващите 876 години, мога ли да престана да плащам данъци на държавата? Отказвам се от правото си да гласувам. Сега мога ли да спра да плащам данъци?