БСП дописа слогана на Борисов: Няма време за губене с ГЕРБ!

Писмото на Йотингер за "Южен поток" е "брутална заблуда", смята левицата
Обновена: 1 апр 2014 16:05 | 1 апр 2014 15:00, Веселина Йорданова
113
БСП дописа слогана на Борисов: Няма време за губене с ГЕРБ!
Борислав Гуцанов (д) и Таско Ерменков Снимка: БСП

България няма време за губене с ГЕРБ. Така Борислав Гуцанов от левицата „допълни“ обявения вчера от партията на Бойко Борисов слоган за кампанията за евровота „България няма време за губене”.

Гуцанов честити „рождения ден“ на ГЕРБ – 1 април. „Хем е шега, хем от друга страна – много тъжна шега е тази“, обясни той.

Гуцанов определи като „брутална заблуда“ писмото на еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер до енергийния министър Драгомир Стойнев, което дойде като запитване за законови промени, свързани с „Южен поток“. Надявам се, че няма този черен пиар да бъде използван от основния ни опонент ГЕРБ на предстоящите избори, коментира той.

Единият от вносителите – депутатът Таско Ерменков, отново обясни, че промените, които предлагат с Явор Куюмджиев, не целят изключване на „Южен поток” от европейските правила, а хармонизиране на нашето законодателство с европейското.

Ерменков заяви, че в малко по-свободен превод писмото започвало с „до знанието на Комисията беше донесена информацията“. „Надявам се, че времето на поява на доносник в Брюксел и времето на посещението на г-н Борисов (Бойко Борисов – бел. ред.) в Брюксел е просто чисто съвпадение, защото иначе не мога да си представя сериозни политически мъже да се занимават с доноси“, коментира народният представител.

По думите му това, което следва в писмото, е от рубриката „една жена каза“.

Той изрази учудване, че висш чиновник пита министъра за неща, които са направили депутати. Ерменков заподозря, че оттук нататък, имайки предвид предизборната борба не само у нас, но и в ЕС, ще бъдат използвани всякакви средства.

Ерменков каза още, че другата цел на промените е да се уточни откъде започват отговорностите на България по отношение на „Южен поток“. „Някой от България в момента се опитва да изкарва принципа на работа „колкото по-лошо, толкова по-добре“, заяви депутатът, който отново напомни ползите за икономиката от реализирането на проекта.

Още по темата
От левицата увериха, че ще водят предизборна кампания на идеи и на виждания за управление, основно концентрирани в две области – социалната и икономическата.

За последните няколко седмици представителите на БСП са обиколили над 10 областни града, над 100 общини, а хората, с които се срещнали, били повече от 120 000.

Борислав Гуцанов уточни, че част от тези обиколки са свързани с евровота, но по-важната цел била да се види как се усвояват парите от публичната програма за регионите и как да се действа през следващата година.

„Имаме много тежко наследство, не казвам, че докато сме управлявали, не сме правили грешки, но това, което заварихме, многократно надхвърли и най-черните ни виждания във всяка една област“, обобщи Гуцанов, като конкретизира, че при обиколките от левицата открили „фантастичен“ дисбаланс между регионите и в образованието по отношение на кадрите, които се произвеждат, и нуждите на бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
1
 
! Отговори
УФСЪ преди 10 години
Яко! БСП как мачка тролетариата!!!
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горките БСП.:) Нямат си идеи и каквото докопат от другите... дописват. Правят се на остроумни. Опитват се да са саркастични. Нито една от дребните им хитринки, редуващи се с едри манипулации, вече не минават. Толкова "помощи" раздадоха. Такива добрини за народа нароиха, но народа черна неблагодарност проявява към благодетелите си. Нема балами. Всички вече много добре разбират, че ще има да плащат до припадък за "благинките". Милиардите заеми ще излязат през носа им, че и правнуците "ще намажат"
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Икономистите на БСП приличат на клиент нахранил се в ресторант, който иска ресто без да си е платил сметката. Имат някаква представа, когато имат да получават нещо, но я загубват тотално, когато трябва да дават. Спорът между НЕК и електроразпределителните дружества е абсолютна илюстрация. Ерменков и Гуцанов се изживяват като Хитър Петровци. БСП гледа на Южен поток като на своя хранилка и няма как да кажат нещо срещу него.
67
1
 
4
 
! Отговори
qaz преди 10 години
Днес комунистите имат празник. Айде да им е честит.Този на снимката, г- н Гуси, за какво обяснява за лъжи и нелъжи. Цяла България разбра и знае, че взе 20 млн. лв. при сделка за автобуси на градски транспорт във Варна. Нооооо, комунистите отново му спасиха ***.
66
2
 
7
 
! Отговори
УУУУУУУУ преди 10 години
МУТРИ И КОМУНИСТИ СЕ ОБЕДИНЯВА - ОТ СЕГА НАТАТЪК НА НАРОДА ДУПЕ ДА МУ Е ЯКО..
65
1
 
6
 
! Отговори
Член на БСП преди 10 години
Много мразя образовани , умни и способни Президенти. Още от времето на бай Тошо-овчаря и неграмотния Правешки *** се влюбих в неграмотните хора. Сега все повече се тормозя с тези образовани хора. В нашата партия ако имаш завършен трети клас по старому е успех и ставаш за министър. Вижте Сергейчо , знае какво е значението на копчетата в Съветската униформа. Никой в България не го знае. Затова обичам неграмотните БКП-БСП-ари.
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей плужаци смотани - това не е театър! По-некадърни карикатури от сега управляващите не си спомням, а не съм млад... Донос било! Като е донос отговорете му на комисаря - публично! А не като сега - да свиквате прес-конференции, на които да се лигавите, но да не казвате нищо по същество! Май забравихте, че по донос управлявате (PR акцията в Костинброд, която се оказа долна измама по донос на Манолова) и отново се опитвате да прехвърлите вашия проблем на здравата глава! Никой не ви вярва!
63
1
 
18
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Така сие, БСП ще ни затрие като народ и държава доста по-бързо.
62
2
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
До бай ИванХаресвам!
61
1
 
16
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
"Трудно братя се живее,между глупци неразбрани..."Христо Ботев се е отвратил от бездушния народ,който търпи безропотно турското робство и не осъзнава ,че трябва да промени ситуацията с борба.Явно българската психология е такава,че липсва логическо мислене и анализ,за да прозре кой го краде и управлява.Чакахме "Светлото комунистическо бъдеше под мъдрото ръководство на БКП".Сега от БСП-наследника на БКП какво очакваме.Пак лъжи,маниполации,глад и мизерия.България все повече затъва,а народа оскотява
60
0
 
10
 
! Отговори
АнаЛиз преди 10 години
До Анонимен 90Ти ако можеше да работиш нещо различно от това да тролиш в нета,щеше първо да се научиш да сменяш шрифта при писане.Кажи , какво работиш,че ако те прочете работодателя ти да поправи несправедливостта,да получаваш допълнителни пари чрез тролене в нета вместо да си вършиш задълженията.
59
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До XПо *** от червените *** няма.По нискокачествени хора от подкрепящите тая пасмина в момента няма и не е имало
58
2
 
11
 
! Отговори
Влади преди 10 години
До Х ДО ВЛАДИпърво не съм в северна корея а в България ...второ все още не съм на хапове и трето един червен долен комунистически подлезурко като тебе няма никакво право да ми говори по този начин... четвърто, понеже си червен долен *** най-вероятно син на доказан масов убиец или най - малко син на доказан национален предател трябва ти да си вземеш хапчетата , багажа и семейството и заминавай ти за северна корея или за сибир кадето искаш само не в БГ за вас предатели тук място нема!
57
3
 
24
 
! Отговори
N преди 10 години
Има време за губене с ГЕРБ защото поне доказаха че могат да направят нещо(пътища,метро,Дунав мост 2).Вие какво направихте за 20год. управление и ай де да не ви затруднявам за 20год. похвалете се 1 нещо какво направихте освен да крадете и да съсипвате държавата.
56
4
 
2
 
! Отговори
до 84 Кан Аспарух преди 10 години
И като изметем всички теб ли да сложим Кане?
55
32
 
8
 
! Отговори
KOSTINBROD преди 10 години
Боко ще управлява пак , ама на тридесет и осми в шестък ....ааахахахахах
54
4
 
20
 
! Отговори
АнаЛиз преди 10 години
До ХНяма ли по голям шрифт .... много се изнервихте другарите.Не може ли хората да имат мнение различно от това на партията ти.Вече и за слепите е ясно , че в тази страна преход не е имало. Всичко добре е дерижирано и продължава да е така.Боце не е цвете за мирисане,но останалите изброени от мен направо смърдят ,ако ме разбираш .Не случайно и Костов отиде в небитието и хората му показаха пътя към Драгалевци ,защото и той пригласяше и искаше оставката на Борисов,редом с Местан и СерГей
53
0
 
17
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Царе сте, бе, знаем - но само на слоганите. Само че искам пак да ви видя физиономийките след изборите.
52
5
 
18
 
! Отговори
кан Аспарух преди 10 години
"НЯМА ВРЕМЕ ЗА ГУБЕНЕ" .ДА ИЗМЕТЕМ ВСИЧКИ,КОИТО НИ ОГРАБИХА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА,НАЧЕЛО С БСП.КАЗАХ.
51
14
 
3
 
! Отговори
До АнаЛиз преди 10 години
Бе не само че не си аполитичен, ами направо си май на заплатка при ГЕРБ. Хайде скрий се доносническото гнездо и не шавай много, много. И това име Ана Лиз, много ти отива. Говориш от мъжки род но си се крастил Ана а това Лиз е може би прякор за това, че използваш езика по предназначение, когато видиш дупка на *** на началството си от ГЕРБ.