Октай Енимехмедов иска да стане депутат

Нападателят на Доган му пожела здраве и щастие
Обновена: 3 апр 2014 21:05 | 3 апр 2014 20:55,
126
Октай Енимехмедов иска да стане депутат
Снимка: Архив, Булфото

Нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов даде заявка за участие в политиката. В първото си интервю след излизането му от ареста той заяви пред Нова телевизия, че е готов да стане депутат.

„Искам да бъда депутат или длъжностно лице, което се занимава с държавни въпроси… всяко едно място, на което човек може да бъде полезен на интересите на народа. Готов съм да поема такава отговорност”, каза Енимехмедов.„Не мога да скрия, че в бъдеще искам да видя генерали от турски произход в България”, добави още той.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, на 13 март Софийският апелативен съд пусна Октай Енимехмедов от ареста и му наложи мярка за неотклонение "домашен арест", без да обяви мотивите за решението си.

Две седмици по рано Софийският градски съд постанови три години и шест месеца затвор на Енимехмедов, след като го призна за виновен за закана за убийство срещу Доган. Съдът тогава го оправда по обвинението за опит за убийство на почетния лидер на ДПС.

Октай остана в ареста в продължение на година, след като нападна с пистолет почетния председател на ДПС Ахмед Доган на 19 януари 2013 г. в НДК.

Енимехмедов заяви, че е допускал да бъде застрелян заради постъпката си. На въпрос защо е искал да унижи Ахмед Доган, Октай заяви, че това е най-малкото, което е могъл да направи.

Енимехмедов обаче пожела здраве и щастие на Доган във връзка с рождения му ден, но подчерта, че не иска да бъде на негово място.

Нападателят на почетния лидер на ДПС не се притеснява, че политиците сега го игнорират за разговор. „Сега ме игнорират, след време може аз да ги игнорирам”, добави той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз бих гласувал за тебе пич. Само се вклюи към някоя свястна партия. Не към БСП или ДПС, че там много мирише.
77
2
 
21
 
! Отговори
дд преди 10 години
Това само в България може да стане!
76
13
 
14
 
! Отговори
Турчин преди 10 години
Не мога да разбера българина какво иска от живота.Избират доган да ги управлява после пактой виновен.Боже дай акъл на българина
75
4
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Ами то и аз бих искал да стана депутат ... Вече знам как мога да стана ... Първо да полежа в затвора и като изляза , ще се кандатирам ... Голям Театър ... То всичко е предварително замислено ...
74
3
 
19
 
! Отговори
дo: 82 преди 10 години
Хората четат това което са написали в История на България , та Помаците са така наречените Мохамедани в България , а Българските Турци са си безспорно Турци , разликата е че първите тоест Помаците са наистина потyрчени
73
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 82 родопите скоро ще си поискат афтономия без туй не ги искате постояно ги унижавате.Те сами ще се издържат няма да въртят гъ.а като вас ту към русия ту към запада.Самостоятелни ще са тъкмо ще се отървате постояно като трън в очите ви са.
72
4
 
6
 
! Отговори
дo: ДИСКРИМИНАЦИЯ преди 10 години
Проблем за служители с турски имена в ДАНС няма , просто има СТЕРЕОТИП български който се предава от поколение на поколение , това е проблема в България
71
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Момчето е младо. Нека първо да видим какъв път ще поеме, после да правим изводи. В университета имах състуденти турчета, бяха свестни.Всеки има право да получи шанс.
70
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тези в Родопите няма ли кой да им пусне да гледат "Време Разделно". Че станаха за смях със своята непросветеност. "Български турци" - какво е това, знам за българомохамедани, НАСИЛСТВЕНО приели исляма.
69
18
 
9
 
! Отговори
Хага преди 10 години
Браво Октай , с теб сме дано скоро виновните за Възродителен Процес да стигнат в Хага
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Злобата срещу Ахмед Доган се залюбихте на един шизофрен.Честито Ви е използвайте как то си искате.Любимият герой на България скоро ще го видим в НС.
67
9
 
6
 
! Отговори
ДИСКРИМИНАЦИЯ преди 10 години
Министъра или Президента да отговорят на въпроса , защо нема в ДАНС служители с турски имена , какъв е проблема?
66
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето ви Левски нали го кръстихте така вече и мерака му каза иска дупедат да става или генерал кат баткоси Боко тиквата.
65
5
 
27
 
! Отговори
Попа с картечницата преди 10 години
.Не мога да скрия, че в бъдеще искам да видя генерали от турски произход в БългарияТова турско *** излезе голям ***.Сега вече съм сигурен че всичко е било постановка с опита за атентат на ахмед доган,а целта е тоя *** да стане любимец на протурско настроените мюсюлмани в България.Ако иска да влезе в парламента нека първо да си излекува шизофренията.
64
11
 
7
 
! Отговори
служител на ДАНС преди 10 години
Предлагаме Октай за служител на ДАНС , така или иначе нема ни един Български турчин там , нищо че живеят от векове на тези земи
63
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом вече е доказан престъпник,значи може вече да влезе в политиката!
62
4
 
3
 
! Отговори
do 51 преди 10 години
ne e iskal ne ja e podaril.garcia kak ni podari?ama vii togava nali uj se natiskaxte da ste ni sajuznici.ili ne6to namekva6 4e turcia ako iskala...19 35 1940 godina...odi si pii xap4etata i ne zabravai 4e si4ki ste pomaci potur4eni ste i sega se edno pluete po maika si..po balgaria..
61
9
 
5
 
! Отговори
CIA преди 10 години
Бъдещият Генерал - Октай Енимехмедов , не само Борисов може да стане Генерал
60
10
 
2
 
! Отговори
Unicef-EUROPE преди 10 години
Неправителствени организации и Младежки организации от цяла европа стоят зад идеята на Октай за Народен представител в Парламента
59
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този ли ще зашити моите интереси утре други ден ако му хрумне нещо ще гръмне някой пак .Пита се амсалаци българи имате ли доверие на такъв психичен болен човек.