"Българите ще се каят, че са докарали Станишев пак на власт"

Борисов: Не може да харчиш повече, отколкото произвеждаш и да просперираш
Обновена: 12 апр 2014 20:40 | 12 апр 2014 20:32, Елка Василева
403
"Българите ще се каят, че са докарали Станишев пак на власт"
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

„Няма как да харчиш повече, отколкото произвеждаш и да просперираш. Това трябва да осъзнаят хората, за да спрат да живеят в света на фантазиите, но минават години, докато разберат, че са били лъгани”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със структурите на ГЕРБ от Смолян и Перник, която се проведе в Смолян.

Бойко Борисов даде пример със семейството: „Кой баща не иска да купува повече играчки за детето си и дрехи на жена си, но го прави само по празници, като се съобразява с бюджета. Така е и с държавата”, каза Борисов.

Той подчерта, че партия ГЕРБ се счита, че не е безгрешна, както е при други партии, но заяви, че има и ден за прошка. „ГЕРБ има кауза и не може да задължи никого да гласува за ГЕРБ, ако не е убеден в това, което партията прави за хората”, допълни Борисов и заяви, че от ГЕРБ искат да бъдат честни пред избирателите си и да не обещават неща, които не могат да се изпълнят. „Няма да се подвеждаме от популизъм, да се каже цялата истина, а вече кой колкото може да понесе”, категоричен бе Борисов.

„Българите горчиво ще се каят, че са докарали Станишев отново на власт. Ако българите не послушат предизборния лозунг на ГЕРБ, че България няма време за губене, няма да бъдат построени и довършени нито „Струма”, нито „Хемус”, защото Европейската комисия ще ни спре еврофондовете”, заяви още лидерът на ГЕРБ.

По думите му Станишев дезертира от отговорността да стане премиер. „Хареса му като г-н Доган да си седи в сарая, да командва и да не подписва нищо. Да си премиер не е само длъжност, това е отговорност”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Според него Станишев дезертира от тази отговорност. „Хареса му и иска да е евродепутат. Щом от премиер си дезертирал до това да си евродепутат, нямаш място да спориш и да дебатираш с премиерите. Затова моят дебат е с Орешарски”, обясни Бойко Борисов.  „БСП и ДПС знаят, че няма да станат по-приятни за хората, затова искат да ни изкарат, че всички сме маскари”, допълни Борисов.

Във връзка с липсата на кворум вчера в Народното събрание Бойко Борисов отново коментира, че за пореден път БСП са доказали, че без „Атака” правителството не може да съществува.

„Миков, който иначе всеки ден шмекерува и спира регистрацията на 20-ата секунда, за да е нисък кворумът, вчера три пъти даваше почивка, за да долети „Атака” като бялата лястовица по жицата”, каза Борисов.

Според него това било голяма мъка за Миков и Манолова. „Един час чакаха да долети бялата лястовица, а в очите им – страшна мъка. Накрая депутатите от „Атака” дойдоха като по команда по якета и анцузи. Вие си отговорите на въпроса – по чия команда е станало това. Който го е направил, очевидно има най-много власт в държавата”, категоричен бе Бойко Борисов.

„Държавата е заложник на най-малката политическа партия в парламента и колкото по-бързо се направят избори, толкова по-добре и за БСП, и за ДПС”, добави още лидерът на ГЕРБ. По думите му това е страшна мъка, както и за самите тях. „Нали ги виждаме в парламента, посърнали, подтиснати и те знаят, че това, което правят в момента е неправилно. Трябва да се мине веднага през предсрочни избори - 2 в 1 май месец, да не се харчат 20 милиона след това за нови избори и както ни подреди народът, всички да се смирим и да изпълним волята му”, допълни Борисов.

На въпрос как ще коментира това, че от новопоявили се партии крадат депутати от ГЕРБ, Борисов заяви, че партията им е голяма и могат да бъдат донори на много партии. „Има и да дадем, има и да останат и след като толкова им се радват, и след като сме толкова качествени и това им е най-голямата радост като успеят им пожелавам да продължават, след като това им доставя удоволствие и радост. Аз обичам на хората да им е хубаво”, категорично заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
българите кога не са се каяли?
198
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може,що да не може.Почти всички развити държави по света го правят.Например любимите на цял български народ немскоговорящи страни и подобни (Австрия,Германия,Чешката република,Дания,Швейцария и тн) имат дълг в размер на 50-70% от БВП.Япония е с 250%.В БГ дългът е едва 20%. от годишният БВП.Само Русия и някой арабски страни почти нямат дългове.Ама това заради петролът и газта.Дори и Израел имат 70% дълг.Ние що трябва да се напъваме в дисциплина в която отличници са тия дето имат океани от петрол?
197
5
 
14
 
! Отговори
Лапай банана преди 10 години
До урода *** 266:Мога да ти докажа, че не живея в България от 10 години,че никога не съм бил член на БКП, БСП и производните им,че никога не съм вземал пари от тази партия или фирмиблизки до тях. Обзалагам се на 100 000 лева да ти докажатова. Ако ти докажеш противното ти мо даваш 100К‌ лева.Обзалагам се на още 100 000 лева да ти докажа, че ББбе най-голямото бедствие на Бг в последните 10 години иче ти си негов платен ***.
196
7
 
17
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Българите се каеме че те търпяхме тебе *** ! Такъв рекет държавата и българина не са виждали даже когато ги имаше така наречените мутри. Ти обаче рекетира в цяла България, всеки бизнес. Ти Бойко никога няма да управляваш държавата. Целия народ не те иска. Тия дето ще гласуват за теб не са българи, те са *** !
195
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този "екземпляр"буди у мен само отвращение!Мазен локумджия и предател!Това е!
194
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kakto Borisov nikoga nema da stane Sheff,taka i StaniSheff nema nikoga da stane tikva s piponen oreol nad kratunata.mejdy BB i SS izbiram domashen hliadm par43e koze sirence, 4esan i 4asa studeno muskatovi vince
193
8
 
23
 
! Отговори
чупакабра преди 10 години
Когато Буда започна бурната си кариера ,като главен секретар на МВР , беше едно слабичко момченце с черно кожено яке и шапка тип Борсалино , сега е отпрал един свински търбух и е издокарал физиономия на касапин . Не личи много да е затягал колана и да е икономисвал когато е бил властник .
192
6
 
15
 
! Отговори
ех преди 10 години
До психолог от МВРЕдно жестоко убийство на Мирослава от Перник ,кой беше премиер тогава ?
191
2
 
13
 
! Отговори
До 255 преди 10 години
Инфраструктура имахме преди 89 ама трябваше да се приватизира Инвеститори големи чакахме то вземаха че дойдоха Дребни и ЖАЛКИ Приватизатори и другите с Хранителните си вериги В момента Новите ни Инвеститори (приватизатори) работят с остарелите ни Инфрастуктури с ниско заплащане на работният състав а продават скъпо В Чужбина най вече под формата на подмяна в опаковките а продукцията същата от към осемдесеттеТака че това не са ИНВЕСТИТОРИ А ГРАБИТЕЛИ
190
11
 
23
 
! Отговори
Лапай банана преди 10 години
Наистина мисля, че Станишев и Орешарски са много пасивни.Ако бяха истински политици ей тая грешка на природата от Банкя и урода ЦЦ трябваше отдавна да бъдат с присъди изад решетките на Централния Софийски Затвор до края на дните си.
189
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя е типичен шоп! Нагъл, ***, но смята, че трябва да управлява цялата страна!
188
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да пукнеш уруд банкянски ! Синя пъпка на г?за да ти излезе, месата да ти окапят дано !
187
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 249Абе Тъпан, я виж малко статистика бе тиква празноглава. Външния дълг на страната е намалял, със заема се погасяват стари задължения заради по изгодни лихви по кредити. Кой заблуждаваш. Аман от *** недочели. Заеми, Гърците си живеят царски, ние плащаме заради тях, 100 млрд им опростиха, а утре съюзчето я го има я го няма и на чисто ще излязат. А ние само със стегнатите колани ще се останем. Хитри са Гърците, не гонят Михаля като селяка ***.
186
6
 
5
 
! Отговори
до 249 преди 10 години
Ти или си ученик (недоучил) или пиян студент на поредната ракия! Орешарски не говорел за криза...., ама вие много се хващате на евтини трикове бе?! Как ще говори за криза Орешарски и сие като на всеки 3-4 месеца дърпат по 1-2 милиарда бор4 за да може да раздават на *** помощи да тушират срива в пенсионната сфера, да има за пенсионерите и да замазват положението с цената на тока, НО тия милиарди ще трябва да се връщат един ден и тогава да те видя всезнайко каква песен ще ми пееш!!!
185
2
 
21
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
Борисов: Не може да харчиш повече, отколкото произвеждаш и да просперираш.Тиквата е единственият премиер в ЕС, който не разбра че това не само е възможно, но е и препоръчително. Това е и драмата на България - имаше Тиква за премиер!
184
4
 
17
 
! Отговори
Пловдив майна преди 10 години
Абе майни, половин милион българи останаха без работа заради убиеца Бойко Белото а вие за нови работни места сте се хванали. Хората по улиците се палиха еййй. Аз виждам че тока вече на скача с 30% на всеки 6 месеца, храната не скача с 300% за година, а Орешарски не го чувам да говори за криза. Онзи изкукал дядка Тиквата освен за кризи, съкращения и затягане на колани друго не говори. Празни приказки, едни магистрали строи, па то се оказа че сего направил повече от него. Прах в очите.
183
0
 
1
 
! Отговори
aa преди 10 години
da da
182
11
 
5
 
! Отговори
ДО 244 преди 10 години
А ти случайно да помниш великият ви вожд станишко без един ден трудво стаж в живота си колко милиарда бор4 остави предния преди ГЕРБ?! А какво стана с АЕЦ-а, нали щеше да го строи сега като дойде на власт вашият вожд?! А, милиардите заеми дето дършпат сега?! А 250 000 работни места дето щяха да откриват?! А спирането в момента на еврофондовете, както и преди при тяхното управление?! ММММ?! Помнишли и следиш ли какво става?! Хайде подготви се добре и пак заповядай!!!
181
5
 
16
 
! Отговори
Do 241 преди 10 години
Или помниш по 3 минути или си Тиква. Нали Тиквата остави без работа 400 000 Българи и пращаше хората да садят картофи, а висшистите да стават овчари. До 2009 година като си беше Станишката държавата вървеше, 3% безработица, проспериращ малък бизнес, нарастващ фиск. Който иска да е Тиква и да сади картофи да ходи при простия селски бек Бойко в Банкя. Европейското бъдеще на България е много по различно от селската Тиква наркотрафикант. Европейско бъдеще с лидер *** няма. Тиквата е пътник.
180
6
 
12
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
до 227Не мисля, че интелигентен човек би позволил да го управлява *** с IQ равно колкото на шимпанзе и обноски изкопирани 1/1 от бай ***.За това не обиждай интелигенцията, тя отдавна си гласува за утвърдени хора, интелигентни, доказани и заслужили. Еднодневки като Бойко Борисов не са за властта, а за цирка. Там ще са в пъти по-успешни.