Губим над 800 млн. лева от Европа заради кабинета, смята Борисов

Има недомислие в Изборния кодекс, категоричен е лидерът на ГЕРБ
Обновена: 16 апр 2014 14:17 | 16 апр 2014 14:10, Красимир Ангелов
125
Губим над 800 млн. лева от Европа заради кабинета, смята Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Над 800 милиона лева европейски средства няма да влязат в България заради управлението на това правителство. Това са пари за селските райони, обяви в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му управляващите "брутално налагат корекции върху общините". Борисов посочи, че корекциите, наложени на кметове от ГЕРБ и от АБВ, надвишават 110 млн. лв. Така според Борисов на практика много български общини и фирми ще фалират.

"Българинът като усети, че така драстично са му бръкнали в джоба, ще реагира", посочи лидерът на ГЕРБ. По думите му управляващите сега прикриват нещата, но с времето едно по едно те започват да излизат.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, преди 3 дни лидерът на БСП Сергей Станишев от своя страна упрекна ГЕРБ, че по време на тяхното управление "целият ресурс се струпваше в няколко града – София, Пловдив, Бургас, а всичко останало беше неглижирано по един много тежък начин". По думите на "червения" лидер предстои да бъде направен преглед на одобрените проекти в общините, защото тези пари са за балансирано регионално развитие.

В парламента Борисов коментира и заформящия се скандал с кражба на подписи на български граждани. По думите на бившия премиер това е показало, че има сериозно недомислие в Изборния кодекс.

"Ирена Соколова ми се оплака, че са я написали в друга партия. Това се е случило във всички партии, не е една или две – да кажеш, че има умисъл. Има недомислие в закона и ако се промени бързо, няма да се получава повече”, подчерта Борисов.

Той посочи, че не може да каже кой краде подписи и кой има облага от това. „Очевидно на нас това не ни е нужно, защото имаме 70 000 членове. Само в апарата на партията сигурно са 2 500–3 000 души, които веднага с електронен подпис биха го удостоверили”, подчерта Борисов.

По думите му има много варианти, с които подобни действия могат да бъдат избегнати - с електронни подписки с ползване на електронен подпис, с предоставяне на списъци на членовете на партиите в ЦИК и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
13
 
! Отговори
лок преди 10 години
Рапона да каже за Кокаиновите крале и Белия генерал, финансите на държавата не са негова грижа.
89
1
 
14
 
! Отговори
Колев преди 10 години
Никакви пари не са спирани, искат да забавят плащането и да проверят какво Бойко е правил с парите. Но ако е купувал яхти наистина ще стане страшно.
88
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От Европа току що опровергаха, значи той е голям лъжец освен мутра!
87
2
 
9
 
! Отговори
пю преди 10 години
Тиквите са купували яхти с парите за земеделие, а сега се вайкат, на съд и в затвора всички! Начело с Бойко!
86
2
 
9
 
! Отговори
пю преди 10 години
Тиквите са купували яхти с парите за земеделие, а сега се вайкат, на съд и в затвора всички! Начело с Бойко!
85
1
 
6
 
! Отговори
иван.п преди 10 години
този неразбрали че нищо неразбира от икономика ?????????
84
1
 
9
 
! Отговори
жегаа преди 10 години
докато това изказващо се недоразумение беше на власт-изгубихме много повече.СЕГА САМО ДА НЕ ПОМИСЛИТЕ,ЧЕ ТИЯ ДНЕС МИ ХАРЕСВА,АМА ТОЧНО ПЪК ТОЯ ДА ДАВА ОЦЕНКА....
83
1
 
9
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Ами губите Тико. То има и спиране .Не ти ли е е удобно и за тези пари да ревеш да украдеш.
82
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е много ясно че на кметовете от ГЕРБ, нали само на тях им давахте проекти!
81
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕВРОПА НИ НАКАЗВА ЗА НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ И ГО НАПИСА, НО ТОЙ ТОЙ ЕДИНСТВЕНИЯ Е НЕВИНЕН! ЗАТВОР ЗА ЦЯЛАТА ШАЙКА НА ГРОБАРИТЕ!
80
2
 
12
 
! Отговори
нп преди 10 години
тоя не може да смятя защо го цитират
79
3
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 години
На тази тиква, кой дава думата. *** *** спрете да ни заливате спросташки недомислици!
78
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай *** 80"Доносникът на.."Обясняват ти, че заради глупостите на твоите хора, ще *** мухите, но не-е ти ще псуваш този който ти го казва, а този който те праща за зелен хайвер, ще си го ЧУВАШ, той е твой човек, не те обира за сефте ! Ако не си ***, трябва да си *** !
77
2
 
7
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Не знам да ли ще загубим тези пари, но знам че ограмната комисионна, с която се уреди ГЕРБ и лично Бойко и неговите най-близки велможи, вече е в техните джобове. И сега ако се наложи да връщаме пари, защото по времето на Бойко са купували яхти и джипове, строени са екологични сгради в защитени зони и т.н., Гербаджиите няма да върнат комисионните а ще платим всички, както плащаме фантастичната дотация на тока на ветрогенераторите и фотоволтаиците и подле мръзнем.
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На този селтик не му вярвам на нито една думичка от случката с Миш-Бир.
75
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП+ДПС яко ни вдигнаха стандарта.Сега ДПС2(партия Дудук) ще довърши започнатото,а ние да стягаме куфарите за Европа,защото тук живот вече няма
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски: Диалогът с Брюксел въобще не куца! Купувани са яхти с пари за селата!
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С Брюксел как ще се оправяте? Диалогът нещо куца! - с този въпрос го преследваше най-напористият репортер Сашо Диков. На това Орешарски отговори: Прекрасно, въобще не куца.На констатацията, че ни спират 400 милиона евро, премиерът отговори: Ами, да обяснят тези яхти, които са купували с тях.
72
7
 
18
 
! Отговори
баи Ганю преди 10 години
Доносникът на Брюксел пак се изходи !?Като има такива като него да търчат,лижат ,клеветят и доносничат в Брюксел може и да ги спрат.Те нищо друго не правят освен да вредят на България и на управлението на Орешарски.Няма що големи констатации от *** и се радва !?
71
4
 
9
 
! Отговори
до 77 преди 10 години
Не може ГЕРБ да ме заплашват ,че ще ми вземат телевизора ако не си плащам вноскитеКата така да не може?Може!