4 г. нямаше справедливост при парите за регионите!

Станишев: Ресурсът се струпваше само в София, Пловдив, Бургас
Обновена: 13 апр 2014 14:37 | 13 апр 2014 14:31,
95
4 г. нямаше справедливост при парите за регионите!
Снимка: БСП

Трябва да се установи  справедливост в развитието на различните региони в България, защото предишните 4 години целият ресурс се струпваше в няколко града – София, Пловдив, Бургас, а всичко останало беше неглижирано по един много тежък начин. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред журналисти на поляната пред хижа „Беласица“, над Петрич, където традиционно се провежда Цветница. 

По неговите думи предстои да бъде направен преглед на одобрените проекти в общините, защото тези пари са за балансирано регионално развитие. Той добави, че ако има проекти, които не се изпълняват или се забавят по правителствената публично-инвестиционна програма, ще се търси начин да се насочват парите там, където има готовност.

"Целият фонд е 500 млн. лв, а бяха подадени проекти за 2,5 млрд. лв. Няма как в рамките на едно разпределение да се отговори на всички очаквания", припомни Станишев. Лидерът на БСП добави, че и от министъра на финансите е заявено, че това не е еднократна програма. „Всички виждат, че разликата между столицата, още няколко града и останалата част от страната, стана драстична. Това трябва да се преодолява, а не да се разширява“, категоричен е соцлидерът.

На въпрос кога ще бъде завършена магистралата в частта към Петрич, тъй като има забавяне, Станишев коментира, че това е сериозен проблем, който са обсъдили с кмета на града.

„Говорено е и с ръководството на пътната агенция. Изпълнителната власт прави всичко възможно да го ускори, защото това е сериозен проблем и създава много неудобства на хората. Трябва да бъде разрешен и се оказва постоянен контрол върху фирмата да ускори работата, но разбира се не за сметка на качеството“, обясни той. 

Лидерът на БСП беше посрещнат от десетки социалисти от Петрич с букети от рози по случай големия християнски празник Цветница.  Те му заръчаха след предстоящите евроизбори да няма друг вот през тази година. От своя страна той им отговори, че това ще зависи от "добре свършената работа от всички нас, както и от убедителните резултати на предстоящия евровот".  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
за Витков! преди 10 години
Див популист, с Беботко просто чупят всякакви класации. И докото на ония му се хилиш защото е *** този направо ти иде да му разбиеш мазната мутра. ЖАЛКИ СТЕ всичките до един гадни номенклатурни креатури никой не ви вярва на нито една дума!
72
1
 
3
 
! Отговори
Rumen преди 10 години
До колкото разбрахме всички парите за регионите се разпределят предимно за регионите на ДПС. Честито на печелившите от "новата СПРАВЕДЛИВОСТ"
71
1
 
4
 
! Отговори
Koko преди 10 години
Не другарю Станишев , не сте прав- през последните 60-70 години(а може и повече) парите се даваха на София и на София и на София . А баба и дядо на село още акат в дупка. И за това че цяла България е ощетена в името на шопландия заслужихме да ни наричате "провинция"-дума която даже няма място в българския речник. Живейте си със здраве по панелките.
70
3
 
1
 
! Отговори
донков преди 10 години
До българинНе говори глупости, пред парламента имаше само платени ***, и малко ги биха.
69
4
 
10
 
! Отговори
българин преди 10 години
Станишев измии си ръцете защото по тях още стой кръвта на пребитите пред парламента наши студенти.Който иска нека гласува за теб-аз за еничари не гласувам.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 74 Все още имало заблудени хора.Боже пази България от *** и техните наследници!
67
3
 
9
 
! Отговори
Оптимист преди 10 години
Тъй като има угризения на съвестта(или какъвто компот е там)заради пренебрегването насеверозапада и други райони от предишните комунистически правителства,др.Станишев обещава да изсипе по тези места няколко трилиона зимбабвийски долара-инвестиции за построяването на пристанище за атомни подводници и космодрум за галактически НЛО.Това ще гарантира работа за 50 млн.души,които поради липса на достатъчно местни щевнесем от Китай.Дерзай народе в очакване на светлото комунистическо бъдеще!
66
20
 
4
 
! Отговори
Ивет преди 10 години
Станишев показва отговорно отношение към хората. Не е безразличен към проблемите и има широк мироглед, с такива държавници ще се решат проблемите ни, а не с коне с капаци.
65
18
 
3
 
! Отговори
Соци преди 10 години
Станишев е отговорен и работлив човек, от това имаме нужда. И да не забравяме, че това са избори за европарламент! Трябва разумно да си изберем представители.
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 67И защо да питам Масларова точно, извинявай?
63
16
 
5
 
! Отговори
Теди преди 10 години
Колкото и да му се иска на Борисов да има нови избори - няма да има. Кабинетът може да работи, има какво още да ни покаже и ежедневно доказва, че мисли за хората. Мен ми писна от селските номера на герберите, които си мислят, че светът се върти около тях.
62
15
 
5
 
! Отговори
Петко преди 10 години
Борисов гледаше само да договори повече пари за себе си. Водеше политика на грабене и разрушение. Пари за регионите нямаше, но имаше за полети, скъпи обеди, разточителство и медиен комфорт. Пари валяха от схемите му със зелената енергия, а партийната му черна каса се пълнеше от НЗОК.
61
3
 
11
 
! Отговори
lol преди 10 години
нали приятелчето му доганчо разпределял порциите и ресурса?
60
2
 
13
 
! Отговори
до 67 преди 10 години
питай МАСЛАРОВА ЗА БЕНТЛИТО И ШОФЬОРЧЕТО И ОТКЪДЕ И КОЛКО КИЛИМОТЕРА СА НАВЪРТЯЛИ ИЛИ БРАТКО И БАТКО И ГЕНИАЛНИТЯ ХИДРОИНЖЕНЕР ОТ ШУМЕНИСКИЯТ ПИЯН УНИВЕРСИТЕТ ДЖОГАН
59
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само да питам, по време на Тиквата, колко километра построиха от Хемус и колко от Тракия?Само това ми коментирайте.Всичко в тази помийна яма България става само в името на удобствата на софийските ***.
58
17
 
4
 
! Отговори
Велко преди 10 години
Тиквата ще загуби толкова тежко, че и гнусната му патерица ДПС няма да го спаси.
57
16
 
4
 
! Отговори
Димко преди 10 години
Само Станишев има необходимите качества и умения, за да се справи с герберастията и тяхното наследство.
56
9
 
4
 
! Отговори
Таня преди 10 години
Вече се видя, че средствата се разпределят по-добре и ще достигнат до градове и региони, пренебрегвани с години. Не може и не бива да се развиват само няколко големи града, а останалите да пустеят. Обезлюдяването и стопяването на нацията ни са по-сериозни отколкото си мислим.
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 57 Дано да сте прав и справедливостта да възтържествува. Вече е сменена т.нар. крадлива администрация и се надявам скоро Варна да получи това, което наистина заслужава и да си върне приза на най-привлекателен град в Б-ия. Сигурен съм, че скоро това ще стане.
54
9
 
3
 
! Отговори
Миро преди 10 години
Герб имат една единствена цел - да разрушават, да крадат и да пречат. Ужасно е да виждаш как народни представители искат да съсипят държавата. Това може да се случи само в България.