Орешарски се готви да накаже общините, заподозря Борисов

"Управляващите крият писмо от Брюксел, че водят държавата към фалит"
141
Орешарски се готви да накаже общините, заподозря Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Правителството на Пламен Орешарски се готви да накаже още веднъж общините заради своята некадърност, като коригира държавната им субсидия с около 50%, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив.

Борисов прогнозира, че това ще засегне най-вече големите общини, чиито кметове са от ГЕРБ.

Според него заради спирането на парите от европейските фондове намеренията на кабинета са да осигури недостигащите средства като ореже общините.

Управляващите крият писмо от Брюксел, с което категорично им се казва, че са спрели реформите и водят държавата към фалит, съобщи още той и допълни, че причината е "некадърността и непрозрачността на управлението".

Пак по тази причина ще провалят проекта за магистрала "Струма" и всички ние като данъкоплатци ще трябва да върнем парите, добави лидерът на ГЕРБ.

По думите му предсрочни парламентарни избори няма да има, докато "управляващите не дооткраднат всичко, което от ГЕРБ са оставали и докато категорично по всички програми от Брюксел не им спрат парите".

В момента това правителство е твърдо в Евразийския съюз, а не в Европейския съюз, коментира той отправената от руския посланик покана към страната ни да се присъедини към Евразийския съюз.

С опита да обиколят европейското законодателство и „Южен поток” да се води като интерконектор, а не газопровод на територията на Европа, те показаха, че са там. И може би пък това е новият път на България, който са ни начертали, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и посещението на премиера Пламен Орешарски във Виетнам с думите, че разликата между това един български ресторант да бъде открит в Пловдив и във Виетнам е пет дни път.

„Огромни пари похарчени, мога да се обзаложа, че един бизнес от Виетнам няма да дойде в София, но изкараха една хубава екскурзия“, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че ако скоро не се организират предсрочни избори, България ще последва съдбата на Гърция. ,,На тях обаче имаше кой да им помогне, а на България няма'', допълни Борисов.

Относно ситуацията в смесените региони той каза, че в общините на ДПС има поголовна сеч на кадрите на ГЕРБ. “Уволняват учители, цялото горско стопанство е сменено. Партията помага на тези хора и показваме ясно, че ние сме алтернатива за мюсюлманите. В смесените региони БСП дезертира, изобщо не се появяват“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZATVOR ZA TVOITE MUTRI GN>S SHERNA
108
0
 
1
 
! Отговори
тъп комунис преди 10 години
Значи този можел и да прогнозира? Баба Ванга пасти да яде пред него?Човека вижда много из далече апокалипсиса.Интересно преди година и нещо все още нямаше тези способности.
107
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Никога повече тази кратуна не трябва да се допуска до управлението.Кратуната от както се е появила в политиката България прилича на пчелен кошер без пчела маика които ще загине.
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nai tapiq mutrata ***
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Социалистите са крадци, това го знае и всяко дете! Но като те слушам жал ми става...и на теб ти е малко, подари заводи, каскади, вецове, окраде еврофондове...че и цели индустрии присвои и ги ХАРИЗА на "Пашата" ....еииии аман от *** бе, родоотстъпници и реваншисти....неви ли е срам бе ваш'та мама....
104
4
 
3
 
! Отговори
bratya Grim преди 10 години
Bolen mozak...Vse sme imali nagli i tapi upravlyava6ti,no toya e varha! Ima nujda ot seriozno le4enie 4oveka....
103
0
 
0
 
! Отговори
Само един линк преди 10 години
dnes.bg/politika/2014/04/11/oresharski-obeshta-shte-prodyljim-da-davame-svoia-prinos-v-nato.222148
102
1
 
3
 
! Отговори
!!! преди 10 години
to takova re6enie se vijda6e o6te po vremeto na Borisov . Vaprosa e dali 6te bade prilojeno sre6tu kmetovete
101
10
 
5
 
! Отговори
Mladenov преди 10 години
Това е най-наглият политик.
100
10
 
6
 
! Отговори
Симеон преди 10 години
Тоя *** да млъкне, никой вече не го слуша.
99
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя като някоя врачка всеки ден ни обяснява какви злини ни очакват.защо му се обръща такова внимание спрете да отразявате всяко негово действие и дума. няма да ни липсва много той така и дойде на власт.и *** ако я даваш денонощно по телевизията и пишеш в пресата може да стане министър председател или президент
98
9
 
6
 
! Отговори
Пепи Попов преди 10 години
Боко без да си чеше егото не може, и днес го доказа красноречиво.
97
9
 
7
 
! Отговори
Клоун преди 10 години
Смешника се обади.
96
5
 
6
 
! Отговори
Владимиров преди 10 години
Борисов се взе много на сериозно, само какви оценки прави.
95
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние, които ще гласуваме за Бойко, ВИ ИЗКАРВАМЕ ПАРИТЕ ЗА ХЛЯБА!!! Умрели от глад лузъри!
94
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Писнахте ми със Станишевите опорни точки и бръщолевения! НЕ !БОЙКО НЕ Е ***! Тъпите сте вие! Погледнете му банковата сменка и си вижте вашите! Т О Ч К А!!! Но този човек ще остане в България да се опитва да ви оправя окрадения животец, докато вие простеете и го плюете! Добре, че сте по-малката и незначителна част и мнението ви няма значение!
93
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** МУТРО. ЩО НЕ ВЗЕМЕШ ДА СЕ ЗАСТРЕЛЯШ.
92
1
 
2
 
! Отговори
боко преди 10 години
До добъриска се дупе за тази работа
91
2
 
5
 
! Отговори
ivan преди 10 години
До чудои какво са оставили мутрите всичко оставено от предишните опоскаха и не им стига, а иска нагло още
90
5
 
11
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Коста-а-а, коста, Бойко, че е *** - *** е,че е грозен - грозен е, че е нещо като бивша мутра - може би. И въпреки това ще спечели изборите - защото ГЕРБ не е само Бойко.