Първанов видя опасност от нова газова криза

"Работата по "Южен поток" трябва да продължи"
Обновена: 23 апр 2014 09:12 | 23 апр 2014 09:12,
39
Първанов видя опасност от нова газова криза
Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото

Опасността от нова газова криза за България е реална в дългосрочна и средносрочна перспектива. Това заяви Георги Първанов, президент на България /2002-2012/, пред журналисти снощи в Благоевград.

Според него са възможни затруднения в доставката на природен газ за Европа.

"Виждаме, че неуредените отношения между Русия и Украйна пряко рефлектират така, както през 2009 година, върху ситуацията у нас, коментира Първанов.

Освен това появиха се и нови факти, като гласуваното в Европейския парламент становище, с което практически се слага стоп на развитието на проекта "Южен поток" - едно решение, което буди недоумение, да не кажа, негодувание”, коментира Първанов.

Още по темата
Питам се защо не се казва стоп на "Северен поток", защо има двоен стандарт, т. е., тече газ за северните държави, членки на Европейския съюз, а пък спират един проект на България, от който ние само можем да печелим - работни места, развитие на енергетиката и икономиката", добави той.

Първанов е категоричен, че държавническата позиция трябва да се противопостави на спирането на проекта "Южен поток" и работата по изграждането му трябва да продължи.

Президентът каза още, че "позицията на българското правителство и енергийния министър е неиздържана, защото той беше този, който предложи на комисаря Йотингер да поеме преговорите по "Южен поток" в собствените си ръце, в резултат на което виждаме и тази негативна за нас позиция".

Dnes.bg припомня, че вчера външният министър Кристиан Вигенин заяви пред ИТАР-ТАСС, че България ще направи всичко, зависещо от нея, за да бъде реализиран "Южен поток". По думите му по този въпрос в България цари единомислие не само между органите на властта, но и между опозицията и управляващите. За нас "Южен поток" е важен проект", категоричен бе министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 10 години
Заводите се местят в Румъния ,защото Костов наряза наще!Защото в Европа се надуваме ,че имаме заплати от по 1400 лв!Защото България трябва да е слаба ,избора е чисто политически ,абе ние сме едно село 7 милиона.Та за Газа по-добре директно !
11
2
 
4
 
! Отговори
Willy преди 10 години
Не на южен поток! Не на агент Гоце! Разбрахте ли, ***! Рубладжийчетата да изчезват за Сибир! Тука е Европа! Не е феодална Русия!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичкия виждаме само тъпите сидерасти не могат да прогледнат. Рублите им затварят очите.
9
1
 
1
 
! Отговори
от 10 до 9 преди 10 години
Европа я тресе и то доста, само виж сградите по централните ни части на всеки град.Палати от 400 до 1400 кв.м.Помнят те какъв потенциал имаме и колко голям клин можем да им бъдем ,те за това са и квотите и какви ли не санкции-икономикотрошачки ,програми-корупционки.Ако искаха да сме силана и независима икономика ,да бяха вложили 50 милиарда в 2-3 сектора ,да сме забравили 20 пъти.Те на фона на заплати от 300лв не правят заводи тук ,че да не ни помагат ,а ти ...
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Газ по 600$ не ни трябва тя ни съсипва икономиката затова заводите се местят в Румъния Трябва ни връзка с Гърция
7
2
 
1
 
! Отговори
до ВАСя 4 преди 10 години
Мен Есесеропа не ме интересува.Мен ме интересува българския интерес ,а лицемерите със Северния поток ,не им ли стана много нагло поведението ,да ни държат в принудителна икономическа зависимост.Умря натуралния Костовизъм ,да се продават държавни активи и национален икономически интерес за 1 пробит долар.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Откачения Василев дойде и тук." Нищо в Бъюксел не е по Европейските изисквания , щом ше е в интерес на България ! "Някои толкова мразят България , че Като чуят за Южен Поток и ги тресе !
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само " ЮЖЕН Поток " , да минава директно през България за Европа .Спешно е , преди Шеврон да е съсипал България и водата и почвата !
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Южен поток трябва да се изгради спешно ! Може да не е най-доброто , но поне е проекта е гарант ,че лобито на ШЕВРОНтийте няма да унищожи това което е останало от България!
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов се опитва с един куршум да убие два заека.От една страна се мъчи да излъска овехтялия си имидж,а от друга, защитавайки олигархични интереси да ни вмени,че са в интерес на българския народ.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Принципно ме дразнят *** от БСП-то, но сега съм съгласен с Първанов.Южен поток наистина трябва да се построи.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За Южен Поток ще се разкрие коя П.П. е готова да прецака българските интереси ,за сметка на чужди.