Георгиев бил коректен до лупингите му напоследък

Депутатът е изключен от ГЕРБ за уронване на престижа на партията и некоректност
Обновена: 22 май 2014 13:52 | 22 май 2014 13:52, Веселина Йорданова
53
Георгиев бил коректен до лупингите му напоследък
Цецка Цачева. Снимка: архив, БТА

Един от мотивите на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да изключи Даниел Георгиев от партията е некоректното му поведение през последните няколко дни.

Решението й идва след противоречиви изявления и действия на депутата, от които така и не стана окончателно ясно дали той напуска ГЕРБ, за да се присъедини към „България без цензура“, или остава в партията на Бойко Борисов.

Още по темата
Даниел Георгиев не е присъствал на заседанието на ИК. Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева обясни, че противоречивото му поведение, което, по думите й, е несериозно за член на ГЕРБ и безотговорно за народен представител от партията, също е сред аргументите за решението.

Сега не е моментът да правим оценка на работата на Даниел Георгиев като депутат, когато е бил в групата на ГЕРБ е изпълнявал решенията, имал е коректно поведение до "лупингите му" от последната седмица, коментира Цачева.

По думите й членовете и симпатизантите на ГЕРБ са възмутени от едно такова поведение и затова е била наложена и най-тежката санкция.

На Георгиев не е поставян срок, в който да реши дали да остане като независим депутат, или да излезе от 42-то НС. Това зависи от темповете на мисленето му, посочи тя.

Според зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ всичко е възможно, както и това след евровота на 25 май да има и други депутати, които да напуснат групата.

Даниел Георгиев е изключен за уронване престижа и авторитета на най-голямата политическа сила в България, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Според него не е толкова важно дали Георгиев ще напусне Народното събрание - това било въпрос на морал. Велчев припомни и думи на лидера Бойко Борисов: „В ГЕРБ се влиза с любов“. И ако наистина, поне малко е имал чувства и е бил искрен към нас, би трябвало още утре да напусне парламента, смята той.

На заседанието си ИК е обсъдила и утрешния вот на недоверие към правителството. Цачева заяви, че от ГЕРБ се готвят за него изключително сериозно.

Призоваваме мнозинството да посети пленарната зала, да осигури кворум, ние ще бъдем там, така че да се състои дебатът и да се чуе истината за енергетиката, която не ще фалира, а вече е фалирала, заяви Цачева.

Тя обясни, че ако утре няма кворум, председателят на НС няма какво друго да направи, освен да насрочи разискванията за другата седмица на редовно заседание, тъй като ГЕРБ вече е използвала правото си да иска извънредно заседание по тази тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: ГЕРБДаниел Георгиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Винаги съм твърдял, че Росен Плевнелиев от ДКМС, Бойко Борисов от БКП, Цецка Цачева от ППО на БКП там някъде си, Лиляна Павлова, внучката на партизани-антифашисти и още много други като Г.Коритаров, Асен Агов, Миглена Пръмова-Кунева, Соломон Паси и др.и др. не са били комунисти, а борци срещу комунизма и агенти под прикритие на ЦРУ. Те са нашата гордост. Те ни донесоха освобождението от шествековното комунистическо робство. Слава, слава!
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тези, които са вкарали в листите и Народното събрание такива типове, какво заслужават?Трябва ли някой герберастки депутат да избяга от кошарата, за да разберем точно от Цецка, Велчев, Боко и Цоко колко несъвършен бил. А какво да кажем за тези, които гласуват за тези тъпоумни люде.Спомнете си как двама геберюги твърдяха, че България се освободила от турско робство през 1396 г.
40
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Всичките народни представители ли са от това "тесто" замесени?
39
2
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
ama i trolovete pi6at tolkova jargon . 4e ne e za 4etene
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
въртидупкото най после си намери майстора.татееее помагай.
37
2
 
9
 
! Отговори
и тоя е депутат преди 9 години
Диплома за средно образование към 3.60,татко-осигуряващ *** вот от града,където кметува за Герб, синчето с вид на *** и мътен поглед на алкохолик,а позата му на снимката на друга публикация на Днес е видим разкрач м/две партии
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя цяла България си го е набила :)))) ! Изход няма ,след 20-тина години,основното население ще са ***,а държавата колония :)) !! Честито на заспалият народ !
35
1
 
6
 
! Отговори
U-2 преди 9 години
Тоя как сам си го наби не е истина направо...както казваше баба ми...
34
7
 
4
 
! Отговори
Плаче ми се преди 9 години
Като ви чета коментарите, имам чувството, че бабите ви на село по умно ще се изкажат. Дълго още България няма да излезе от този батак. Докато има такива управляващи и докато ви има вас.
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цачева , свали си перуката и си каже най-после истината !!!
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога няма да се оправим,докато ни управляват хора с купени дипломи.
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Махнете тази снимка !
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много гладко се е обръснала !
29
2
 
19
 
! Отговори
Мамун преди 9 години
Даниелчо се натресе като в комара в гората - от светулка на светулка и хоп на фаса на горкия!
28
6
 
20
 
! Отговори
Цъфнал герб преди 9 години
Герб не е партия, а шайка.БСП не могат 2 год. да махнат първанов и петков , тия фраз и готово.Главатаре реши, това е.Колкото до дипломата на въпросния ***, то и цеца има същата диплома от РАБФАГ.За младите, коита не знаят, раздаваха ги на изявени работници - комунисти.
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
26
4
 
12
 
! Отговори
вещица преди 9 години
За следващата Евровизия имаме готов участник-от третия пол.Цеца и без това пее,ще отнесе конкуренцията,като нищо.Гробарчета нямат равни по лицемерие,така изработиха техния човек,че да излезе,че те не го искат.Така този страхливец от два стола сяда на земята.
25
3
 
14
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
ГЕРБ е политическа партия или юридическо лице.. по закон такова лице не може да има нито престиж, нито морал.. и това го казва жена, която парадира да има познания в правото.. Направо смях. Лошото в случая е,че това не е изолирано явление.. те всичките им анонимни депутати, за които не сте чували нищо са такива.. и ония изгонените бяха разследвани за далавери и измами.. Просто един честен човек няма какво да търси в тази партия където всички се държат на въже и ги държат с компромати
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ужас,такива селски бекове сте тука,че чак се ЧУДЯ на жените,които все още се занимават с вас,то не бяха нарицателни,то не бе чудо,абе как може един ИСТИНСКИ мъж да се държи по този начин????опа,грешка,то няма такива тука
23
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ могат да са полезни само по един начин, като се разформироват и освободят парламента от присъствието си.