В отложената среща Орешарски - Ренци в Рим нямало интрига

Вигенин: Няма основания за предизборни драматизации
Обновена: 22 май 2014 15:30 | 22 май 2014 15:30, Веселина Йорданова
47
В отложената среща Орешарски - Ренци в Рим нямало интрига
Кристиан Вигенин. Снимка: БТА, архив

Отношенията между България и Италия се развиват възходящо и няма никакви основания за предизборни драматизации. Така външният министър Кристиан Вигенин коментира във Facebook отложената среща на премиера Пламен Орешарски с италианския му колега Матео Ренци в Рим, която трябваше да се състои днес.

Срещата на Орешарски с италианския премиер Ренци не е отменена, ще се състои следващата седмица. Останалата част от програмата ще се реализира от вицепремиера Даниела Бобева така, както е планирана. Външният министър Федерика Могерини ще ме приеме утре, уточнява Вигенин.

Още по темата
Българският посланик в Италия Марин Райков заяви, че причините, поради която италианският премиер е отложил планираната за днес среща с българския си колега, са изцяло вътрешнополитически.

Райков категорично заяви, че в отменената среща на двамата премиери няма никаква сензация или интрига, а става дума за чисто институционални причини, които са вътрешноиталиански, и които той не може да коментира.

Посланикът обясни, че днес са заключителните митинги на основните партии в Италия за предстоящия евровот и тези институционални срещи са довели до молбата от италианска страна срещата да се отложи, с всичките изразени съжаления, за 28 май, когато премиерът Пламен Орешарски ще се срещне и с папа Франциск. Тогава министър-председателят ще има две паралелни визити, предаде БНР.

Марин Райков заяви при посрещане на българската делегация в Рим, че посолството е било предупредено с извинение в такава ситуация от италианската страна в последния момент, но ясно подчерта, че няма никакво политическо послание с това отлагане с няколко дни на визитата на Пламен Орешарски.

Отношенията ни с Италия са достатъчно близки, за да може едната страна да прояви разбиране, когато се отправи такава молба за отлагане с няколко дена на една планирана среща. Тя ще се състои и ще протече по най-добрия възможен начин, посочи Райков.

Делегацията ни в Рим днес се води от вицепремиера Даниела Бобева. В нея е и външният министър Кристиан Вигенин, както и представители на български бизнес организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Зрител преди 9 години
Вижте го бе,вижте ми личицето на това охранено комсомолче - все такива са около другаря Станишев,все с меки китки и други слабости! Ами дори не можем да се посмеем с тези соц. *** от беднотия!
29
0
 
3
 
! Отговори
Актьор преди 9 години
За какви драматизации дрънкаш бе, жалко комсомолче ! Не виждаш ли,че никой не ви обръща дори внимание,камо ли да се спре да говори с вас ! Та вие сте НИКОЙ ,ив България ,и в чужбина! Та нали твоя вожд се кани да срути цяла Европа с идиотските си послания ! Колко сте бездарни,нагли и лъжливи комунисти !
28
3
 
16
 
! Отговори
хихи резил преди 9 години
Да бе да, повервахме, бършете нас*ания *** на Ореха колкото искате, ама и на малките деца е ясно, че Ренци не иска да се цапа със слуги на мафията в предизборна обстановка. Една подобна среща и автоматично губи хиляди гласове. Станишев сега рови земята още по - дълбоко.ПЕС-оглавите кога ще го ритнат и него, с такъв председател никога няма да спечелят избори в България.
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да почетем маскарите и техното им правителство с - Последен валс.
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо - Урешарски не е Урко, а Пурко,господин за един ден. И второ - ОСТАВКА БЕ ЧЕРВЕНИ ***!!!
25
11
 
1
 
! Отговори
Ели преди 9 години
А истината е, че много е падналото нивото в коментарите.Поне да бяхте чули новините преди да пишете.Голяма простотия е тук.
24
3
 
10
 
! Отговори
5kov преди 9 години
Истината е, че не ни броят за нищо... някакъв си там орешовси или орешковски ли беше... България ко... не
23
9
 
6
 
! Отговори
7 преди 9 години
Опааааа, ей го къде било заровено кучетооо... Бях забравил кой е посланика ни в Рим. Хахахахха, това обяснява всичките въпросителни покрай внезапно отложената среща!
22
2
 
25
 
! Отговори
DX X преди 9 години
КАКВА ПОРЕДНА *** ДРАМА ЗА УРКО УРЕШАРСКИ
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха-ха....Естествено ,че няма интрига, интригата е ,че е имало някаква уговорка да се срещат.А това ,че за първи път в историята на съвременна България, на връх 24-ти май Папата отказа да приеме българската делегация и вместо това приме делегацията на УВАЖАВАНАТА И ВЕЛИКА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ ?????ОСТАВКА, *** !
20
0
 
26
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Оставка Орех! Да я беше подал, за да си тръгнеш с достойнство, сега за смях и резил ще станеш... тц тц тц.
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До колкото разбрах Ренци бил от ПЕС е това е мега шамар за Станишев
18
3
 
33
 
! Отговори
Отново прогонен преди 9 години
Кой сериозен премиер ще рискува точно преди избори да се среща с една мижитурка, която народа подиграва, осмива и протестира почти цяла година протов правителството му. Италианските медии едва ли биха пропуснали всичко това. Така че всичко е ясно и др. *** да се не хаби излишно.
17
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко обикновен депутат се среща с канцлера на Германия Меркел и други високопоставени политици този ресторанти във Виетнам открива е за какво ни е
16
0
 
19
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Еййй, ние верно че имахме експертно правителство. Експертите, начело с мегаексперта Повелителя на палестинското земеделие. Ами в тая среда на благоденствие, липса на политически скандали най-вече с купени гласове, в тая мирна безпрестъпна обстановка, хората си гледат кефа, а не се чудят къде са тия експерти и има ли ги въобще. Голям е другарят Орешарски, всички много го уважават
15
0
 
10
 
! Отговори
Коки преди 9 години
До БРАННИКе ... по нежно де ... просто съединител ... долен и ляв
14
1
 
28
 
! Отговори
Голям майтап преди 9 години
Разбира се, че следващата седмица ще го приеме, НО.... СЛЕД КАТО МУ ЗАТРЪШНА ВРАТАТА ВРАТАТА под носа ! ! ! !
13
1
 
30
 
! Отговори
333 преди 9 години
все пак това е по - добрия вариант. Другия беше да му кажат, че премиера на Италия е зает и, че ще го замества началника на кабинета му ..... по хигиена
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на тебе трябва да ти бъде забранено със закон да се снимаш до , зад, пред , над , под , с Българкосто знаме , светиняата на един истенски народ а не на руски шпиони и синове и дъщери на доказани масови убийци... същите тези вашите бащи и майки са късали тази свитиня българска и на нейно място са окичвали руския продажен мизерен пърцал на СССР !!! Гадове продажни долни урудиииии !
11
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха ха "Орешарски отложил визитата си в Италия" това е като вица за компютрите и компотите. Не Орешарски,а министър-председателя на Италия отмени визитата. Орешарски ще отмени визита в Италия на кукуво лято. Бойко ходеше при А. Меркел, С. Берлоскони и Саркози, когато си поиска, защото го уважаваха и го канеха и не му отлагаха визитите. А вас комунисти на вашия Орешарски и визитите му отменят без никакво обяснение и освен да открие един ресторант във Виетнам не може и да се помисли за Европа