Възродителният процес - форма на етническо прочистване? Некоректно е

Няма заигравка с етническата карта, сигурен е Красимир Янков
Обновена: 7 юни 2014 17:01 | 7 юни 2014 13:37, Красимир Ангелов
266
Възродителният процес - форма на етническо прочистване? Некоректно е
Красиимр Янков. Снимка: БСП

Терминът "форма на етническо прочистване", с който се свързва т.нар. Възродителен процес, не е коректен, обяви пред Нова телевизия депутатът от Коалиция за България Красимир Янков.

"Все пак, връщаме се във време, в което социалното устройство в България е било малко по-различно. Става въпрос за въвеждане на именна система. Не са били карани хората да променят религиозните си убеждения. Това са наши братя, наши сънародници, които ние така сме ги приели и не сме демонстрирали нищо, което да отрича това, което казвам“, посочи Янков.

Повод за коментара му стана спор между управляващите партии БСП и ДПС, които се сдърпаха преди ден заради предложение на „Атака“, свързано с Възродителния процес. Оказа се, че седем депутати от БСП са подкрепили в парламентарната комисия за правата на човека искане на "Атака" да бъде отменена декларацията, с която 41-вият парламент осъжда морално "възродителния процес".

"Във връзка с вчерашното гласуване все пак ви обръщам внимание, че терминът "форма на етническо прочистване“ не е коректен", подчерта социалистът и продължи:

"Ние като партия имаме своето поведение, отношение и сме го демонстрирали. Извинихме се за начина, по който са се случили в голяма степен процесите точно в този период, но все пак става въпрос за смяна на имената. И в момента има голяма част от българските турци, които си сменят имената, тръгвайки за Европа”.

На въпрос дали това не е заигравка с етническата карта, Янков бе категоричен, че никой няма намерение да прави подобно нещо.

"Ние сме коректен, лоялен партньор и до този момент сме го доказали и в отношенията си с ДПС. Неслучайно ние сме предпочитан партньор, включително и за извънпарламентарни партии, които имат претенциите утре да бъдат в парламента. Най-желаната партия за коалиция и за взаимодействие е БСП“, заключи Красимир Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
5
 
12
 
! Отговори
do 177 преди 9 години
Турците да си седят в Турция и никой няма да тръгва срещу тях.Тук е България- като не му харесва, да си ходи в анадола. и преди да ми говори някой *** за някакви пикливи имена и ВП, да ми обясни какво стана с тракийските обезщетения.
181
7
 
8
 
! Отговори
cCc преди 9 години
Красимир Янков не знае нищо за "Възродителен процес", както и повечето българи тук.
180
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до турчеещите се xaaaaaaaaa BULGAR KOM6U SMEX GOLQM
179
4
 
10
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Българите ли не знаят какво е ВП?! Българите ли не знаят какво е геноцид?! Наглеци... Днес отбелязаха избиването на 200 пеленачета от турците 1913. И това е един от хилядите зверски проявления откакто дивашкото ви племестъпи на Балканите. Не забравяйте, че Господ /който е един за всички хора/ ще ви потърси сметка за дяволските ви дела. Проклет да е деня, в който стъпихте на Балканите и превзехте Константинопол...
178
4
 
2
 
! Отговори
мирянин преди 9 години
Днеска е задушница, позволено е на мьртвите да напускат гробовете си. Тюркян бебето идва на гости на бай Тошо и го пита бай Тодоре защо ми отне детството нима моите родители на бяха добри хора грях ли е да Но не това няма да се случи бай ни Тодор е заклечен в Ада щото той отричаше господ
177
2
 
4
 
! Отговори
БГ ТУРЧИН преди 9 години
Оцелял от асимилацията платил сума ти глоби от пет лева Пзрвоночално ни изгониха окумушите но най ни удари тошовото след обедно посочване на границата кой се чуства турчин есскурзия като елетро шок действа всички вкупом забостовка и всички проклинаме труда си за зрелия социализьм И СТОРИЯТА ТРЯБВА ДА БЬДЕ ТАКАВА КАКТО Е БИЛА ИНАЧЕ повторенията са за плиткоумните
176
1
 
2
 
! Отговори
cCc преди 9 години
До Една от истините!Толкова лъжи на едно място, ще гориш на ада!
175
0
 
0
 
! Отговори
даа 111 преди 9 години
Както Турция Азьрбейджан Турменистан Киргизистан Казакстан все сьс стан рапублики Историята бьркала буламача и това е да на са били алчни навремето империите та сега да се налага да хранят африка и азияв Бг след една такава империя все още има живот но друга уз брадска е..а мамата особено последните 25 години везирите им постояно правят театро колко сме добри и сме все на крьстовището.
174
8
 
10
 
! Отговори
cCc преди 9 години
70-80 % от българите са все още с асимилаторски празни глави, язък за България!
173
2
 
4
 
! Отговори
4ista4kata преди 9 години
ПОГЛЕДА МУ Е КАТО НА БОРОВСКИ БИВОЛ- -И ТАКА ИЗГЛЕЖДА
172
1
 
4
 
! Отговори
До до 179 преди 9 години
Договорът за дружба и сътрудничество м/у НРБ и РТурция в който се уточнява и въпроса с имената е исторически факт! Можеш да отидеш в РТурция и да си направиш справката акош разсекретен!А друг е факта, че много от българските изселници са изселени под натиска на терористични групи, след 6 месечно стоене в лагерите в РТурция се завръщат по родните си места! Такива са стотици случаи! *** и разпитах по селата!
171
1
 
6
 
! Отговори
111 преди 9 години
В ЕВРОПА ТРЯБВА ДА ВАЖИ ПРАВИЛОТО ЗА ВСЯКА СТРАНА. ЕДНА ДЪРЖАВА, ЕДИН ЕЗИК, ЕДНА ВЯРА И ЕДНА РАСА. ДРУГОТО СА ПРАЗНИ ПОРПАГАНДНИ ПРИКАЗКИ С ЦЕЛ РАЗБИВАНЕТО НА НАЦИИТЕ В ЕВРОПА. САМО ПРАВЯ УТОЧНЕНИЕТО, ЧЕ ФЕНОМЕНЪТ ЕДИН НАРОД ДВЕ ИЛИ ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВИ НЕ БИВА ДА СЪЩЕСТВУВА В ЕВРОПА- КАКТО СА БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ, РУСИЯ И УКРАЙНА ИЛИ ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ.
170
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Znachi , da sme spokoini , che ako drugarya ot snimkata barabar s celoto BSP zamine za Rusia.,nyama da ima etnichesko prochistvane!
169
3
 
2
 
! Отговори
до 179 преди 9 години
Дьн дрьн ето затова истината наяве и наказание като теб манипулаторите .Кажи си за априлския пленум цяла стратегия е изработено та чак до посещения на кючук париж за Демирел в Пловдив след което вьзкликнал човека че в Бг само *** има И организираните от ДС анти бьлгарски прояви при една сьпротива да има поткрепата на народа сега ДСще излезе ще каже аз ли гьрмях то си доказа че греха е на друг и умита срама си.
168
1
 
5
 
! Отговори
ГЛАШАТАЙ преди 9 години
Аз сьм убеден руското крило в народното сьбрание се опита да изнуди дпс за южен поток вьпреки Брюксел да се наложи.За целта извади скелет от гардероба и заплаши с задьлжителен вот, колко жалко за тях Това само мотивира и говори за силно евроатлантически посока на дпс, тя не е против юж поток но кординиран с ЕС северния е факт, но южния е проект и лост за вьздействие на имперското самочуствие и налагане подчинение чрез заплаха. Колкото до формулировката ,,опит за асимилация'' то е факт унизителн
167
4
 
12
 
! Отговори
Една от истините! преди 9 години
Т.нар. Възродителен процес е в следствие на операция на ЦРУ и тайните служби на РТурция!Планът е да се въоръжат малка група хора които да са местни и по даден сигнал да се включат към диверсантни групи които ще започнат терористични действия на територията на НРБ! След което турската армия да нахлуе в южна Бг. Планът е разкрит заловени са о/о 80 турски десантчици! В НРБ се дислоцира съветски батальон черни барети няколко ескадрили и бойни кораби! За да се потуши скандала се сключва договор за и
166
5
 
7
 
! Отговори
СМЯХХХХХХХ преди 9 години
А днес на съботния пазар в кърджали "добрите турци" ПАК са се клали
165
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който е тръгнал срещу турците, дълго не се е задържал, включително и Живков, и много хора и партии от сегашната история, от жорж Ганчев и Костов до Волен!
164
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТОП на ГЕНОЦИДА"СОЦИАЛНИ ПАРИЧКИ САМО ЗА..." и то пари да са, жълти стотинки.
163
2
 
7
 
! Отговори
би казал левски преди 9 години
ако не работим всички заедно за благосъстоянието на пъстрата и многоцветна нация и общият национален интерес ще сме бедни и без самочуствие и на опашката в европа.анадън му?