ДПС и БСП се сдърпаха за Възродителния процес

Местан: Няма да съм толерантен "за отстъпи от базовите ценности"
141
ДПС и БСП се сдърпаха за Възродителния процес
Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан очаква ръководството на БСП да се разграничи от гласуването на свои депутати, подкрепили в комисия предложение на „Атака“, свързано с Възродителния процес.

В парламентарната комисия по правата на човека в сряда 7 депутати от левицата подкрепили предложението за отмяна на декларацията, с която 41-то Народно събрание осъди морално Възродителния процес.

Още по темата
„Отправих призив в тази нелека ситуация да потискаме емоциите  си, ако е необходимо и волево, за да дадем път на разума и разумните решения. Малко ми е трудно да преодолея емоциите си, защото отношението към Възродителния процес не е въпрос само на политика, а на ценности, които стоят над политическите различия“, изтъкна Местан.

По думите му от ДПС са огорчени от случилото се, макар предложението да не е минало при гласуването в комисията.

Местан подчерта, че няма да бъде толерантен "за отстъпи от базовите ценности, на които стъпва демократичното гражданско общество на България".

"Надявам се ръководството на БСП да преосмисли позицията на тези 7 народни представители, членове на Комисията за правата на човека", каза Местан и уточни, че не е разговарял за това със Сергей Станишев и не е засегнал въпроса на вчерашния брифинг, за да не бъде уличен в опит за етнизиране на ситуацията.

"Ако това е позиция само на отделните членове на ПГ и на комисията, но не се споделя от ръководството на БСП, оценката ми ще е една - тогава най-вероятно призивът ми ще бъде тези зрели позиции на лидера час по-скоро да се споделят от всички членове на ПГ и актива на БСП. Но ако позицията на ръководството на БСП е в подкрепа на гласуването на седемте депутати, тогава пред мен ще възникне още по-драматичният въпрос какво се е случило на Орлов мост", коментира Местан, визирайки извинението на Станишев към българските турци за Възродителния процес, което соцлидерът направи на митинга на симпатизанти на БСП и ДПС през ноември 2013 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
3
 
! Отговори
Б.Щерев преди 9 години
Редно е и турската държава да престане с провокациите! Карти с граници на Турция до Пловдив, Джамиите в Родопите са вече повече от къщите и т.н.! Колкото до "Възродителния процес" не само трябва да се извиним, а да го ЗАКЛЕЙМИМ! Кого унизихме?! Братята и сестрите си! Прекрасни, работливи и честни хора, и наши сънародници. Та те са родени тук в България! Това е тяхната Родина!
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свършено е с всеки, който си даде ония части на ДПС!Искам си моята България! Не искам съседни държави да си разиграват коня тук!Договорките на политиците с едничката цел да останат на власт са противни и гнусни.Лошото е, че съда и прокуратурата са продажни и не пресичат престъпленията на партийците.Ако го направят - половината ДПС-партийци ще са в затвора. Заедно с тези от други партии и партийки.
110
1
 
3
 
! Отговори
дo: реостат преди 9 години
Перфектно манипулираш или си доста неграмотен , тя Държавата произвежда такива като тебе ,тука споменаваш за така наречените Роми в България: Дасикане Рома-християни и Хорохане Рома-мюслумани , та да беше прочел малко в интернет
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До реостатTe che zaminaha, zaminaha ama i do sega prodylzhavat da tyrsiat pod vola tele. A dano edin den mu dokopat palamarkata.
108
6
 
15
 
! Отговори
реостат преди 9 години
Еи хора разберете в България няма ТУРЦИ Турите са си в Турция тук са *** които са приели туската вяра и правнуци на онези българи които да спасят кожата си приемат да служат на Алах ,, предателите по кръв ,, Тези които се смятаха за турци те си заминаха , *** останаха с български имена
107
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местане, не си толкова глупав, та да не разбираш, че подкрепата за Пеевски е причина за всичките ти главоболия. Защо го подкрепи? Виж каква я свърши! Подцени българите, самозабрави се, сега сърбай кашата!
106
2
 
7
 
! Отговори
kak преди 9 години
искам само КАК щеме накарат да гласувам ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.кои щеме накара дпс или бсп или герб .когато иза тях стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КОГАТО ИМ ПОИСКАМЕ ОСТАВКАТА ДАСИЯ ДАВАТ НА МОМЕНТА.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МОГАТ ДА КАЗВАТ НА ЖЕНИТЕ СИ Г ЛУ ПА Ц И . КОИ СИТИ ЧЕ СТЕ МЕ ЗАДЪЛЖАВАШ .КАТО ВИДЯ 4ЕРВЕНО ИЛИ Е БСП ИЛИ ФЕС.МЕСТАН И ердоган дасе извинят за присъствито им 5 века в БЪЛГАРИЯ
105
7
 
11
 
! Отговори
Официален преди 9 години
До В Затвора Тодор Живков както и всички бивши партийни и държавни ръководители (в това число и дядо ми )не са виновни за нищо. При тях НРБ беше райска градина а днес хората живеят лошо докато тогава бе велико
104
2
 
7
 
! Отговори
Официален преди 9 години
До FBI Делото за възродителния процес и Дело номер 3 за безвъзмездните помощи давани на третия свят от Правителството и Политбюро на ЦК на БКП са две различни дела но и двете са рожба на лъжите на Татарчев
103
9
 
6
 
! Отговори
етническо прочистван преди 9 години
На 11 януари 2012 година Народното събрание приема декларация, внесена от Синята коалиция, с която се осъжда опитът за насилствена асимилация на българските мюсюлмани.В нея се казва: Обявяваме прогонването на над 360 000 български граждани от турски произход през 1989 г. за форма на етническо прочистване, извършено от тоталитарния режим.
102
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов много да внимава да не се подложи и той на турците. Направи ли това с герб е свършено и никога повече няма да гласувам за герб.
101
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм националист, нямам нищо против електората от отрудени мюсулмани на дпс. Проблема са сараите и човека който командва от там с мафиотски номера и номерата на агентурата на ДС.. Кръговете от фирми, порциите, водни огледала и гьолове, изнудване и политически рекет.
100
6
 
8
 
! Отговори
Европейския Съд преди 9 години
България на Съд в Хага за Възродителен Процес освен това само Европейския Съд може да казва , България така или иначе не мойе да се самосъди
99
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за атентатите над майки с деца кой ще отговаря. Най съм възмутен от еничарите турски ***. Заради етническата партия дпс хората не гласуваха за бсп.
98
4
 
9
 
! Отговори
в Затвора преди 9 години
След като не искаха да вкарат Тодор Живков в Затвора сега Сергей Станишев да лежи вместо Тодор Живков за Възродителен Процес
97
3
 
3
 
! Отговори
FBI преди 9 години
През 1991 г. заради Възродителния процес са повдигнати обвинения срещу тогавашни държавни ръководители и членове на Политбюро на ЦК на БКП: Тодор Живков - председател на Държавния съвет и генерален секретар на БКП, ген. Димитър Стоянов - министър на вътрешните работи, Петър Младенов - министър на външните работи, Георги Атанасов - министър-председател, и Пенчо Кубадински. Първоначалният състав на обвинението е чл. 162, ал. 1 от Наказателния кодекс и се отнася до проповядване и подбуждане на расова и религиозна вражда.
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев се държи като ощепана мома след целувките с местан за докарания турски електорат защото електората на столетницата умря.
95
5
 
6
 
! Отговори
Официален преди 9 години
До От ЮАР аз министър не съм бил а дядо ми Алекси Иванов беше Министър на земеделието и горите в Правителството на Георги Атанасов от 1986 до края на 1988 и Секретар на ПП на БЗНС от дек 1976до промените през ноември 1989г когато бе свален. . От декември 1989 До края на живота си дядо ми живееше от пенсията с Една от големите лъжи които се говореха са кражбите. През 1992 -97 Дядо ми бе обвиняем по дело номер 3 за безвъзмездните помощи на третия свят а това дело бе скалъпено
94
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До От ЮАРЯвно те е нямало 80 , 85г бил си някъде но не и в България
93
4
 
5
 
! Отговори
От ЮАР преди 9 години
До Официален-107Значи не си наясно, а с тия твърдения - няма как да си бил министър. Това е постановка на ДС. Сценарият е написан още през 1980-82. Това е сценария за Прехода в който живеете от 25 години насам. Изродителният процес е само димната завеса за първоначалния грабеж. Реалната стойност на лева отиде по дяволите, понеже *** от ДС-БКП покриха всички налични стоки. А *** гледаха Маргарита Михнева с репортажи от Кап. Андреево. Горките хора, изгонени, продаваха на безценица!