ГЕРБ: Предсрочни избори на 28 септември

Цачева: НС трябва да се разпусне на 28 юли
Обновена: 9 юни 2014 21:41 | 9 юни 2014 18:27, Анисия Иванова
70
ГЕРБ: Предсрочни избори на 28 септември
Снимка: архив, БТА

Предсрочните избори могат да се проведат на 28 септември, последната неделя на месеца. Това каза на пресконференция заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. За да има избори тогава, Народното събрание трябва да се разпусне на 28 юли, поясни тя.

Още по темата
Дотогава ГЕРБ ще присъства в НС, защото очаква да се приемат текстове в ущърб на страната. По думите й именно в този период ще бъде прокаран Законът за Сметната палата. 

Относно задължителното гласуване Цачева заяви, че партията винаги е отстоявала тази идея и уточни, че в този дух са били предложенията им при изготвянето на Изборния кодекс.

"Тази наша категоричност трябва да се разглежда едновременно с друга наша категорично отстоявана позиция -  за въвеждане на електронно гласуване”, каза още Цачева. Според нея в противен случай се обезсмисля задължителното гласуване сред българите зад граница.

В малкото дни на 42-то НС е невъзможно да бъде развита процедурата по Конституция за промяната й и да бъдат приети изменения в Изборния кодекс, затова вариантът е в националното допитване, проведено с предсрочния вот, обясни Цачева.

Затова от ГЕРБ ще настояват още през тази пленарна седмица да се разгледа искането за референдум по въпросите за задължителното и електронното гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
ПМ преди 9 години
Не знам, дали г-ж Цачева е погледнала календара, на кой ден се пада 29 Септември. Мисля, че Понеделник, НЕ Е ПОДХОДЯЩ ДЕН ЗА ИЗБОРИ и то за задължителни или електронни! Първо ОСТАВКА ЧАКА ДА ВИДИ НАРОДА и тогаз дебати!
28
9
 
2
 
! Отговори
художника преди 9 години
Задължителното гласуване ще бръкне още повече в сиромашкия джоб на Българина.Как ще гласуват старците по селата, на километри от най- близката община? Как ще гласуват болните на легло? Как ще гласуват родилките и майки на кърмачета? Как ще гласуват пилотите и моряците по време на служба? Ако не могат, закона ще ги глобява ли, що ли?Деева и тъпите политици!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27
10
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
БСП, респективно Станишев, Орешарски и Манолова са в шок! *** се и се омазаха до ушите! А червените тролчета продължават да плюят ГЕРБ. Явно продължават да им плащат от ***!
26
3
 
5
 
! Отговори
парт тизанин преди 9 години
До ПОЛИТИЦИ БГтаНАЗДРАВЕ ЦЕЦКЕЕЕЕ,МОЖЕ ЛИ ДА ТЕ ПОПИТАМ НА 200 ЛИТРА ДЖИБРОВ МАТРЯЛ КОЛКО ЗАХАР ДА СЛАГАМ ?;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;млък че от ЕСС ще забранят и домашната
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може много да ви се иска, но ДПС и БСП не пускат кокала :).
24
2
 
10
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
НАЗДРАВЕ ЦЕЦКЕЕЕЕ,МОЖЕ ЛИ ДА ТЕ ПОПИТАМ НА 200 ЛИТРА ДЖИБРОВ МАТРЯЛ КОЛКО ЗАХАР ДА СЛАГАМ ?
23
1
 
1
 
! Отговори
червеният трол преди 9 години
До ХА-ХА-ХАмухахаха
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давайте по -рано тези пусти избори, че от ГЕРБ ще се споминат ако няма такива.Питам на висок глас до кога ще си играем на избори и нищо не се получава. И господ да слезе на земята оправия за държавата ни няма и стига са ни заблуждавали. Всички са ми опротивяли, че вече като ги видя ми се п.....ща.
21
3
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 9 години
Хайде, кумунярчета, Сънчо започна! Гледайте го и си лягайте, че утре пак да славите Вожда Стани Шеф, господая му Доганчо и вашите родни Тюркие и Русие! България каза: Р.У.К. за антибългарите от ДПС=БСП и техните ПРОСТИ избиратели! :Р
20
5
 
15
 
! Отговори
канибал преди 9 години
Докъде ни докараха комунистите - за 1 година толкова се *** и така ги намразиха, че в сравнение с мая Манолова и Цецка Цачева да ни харесва, хаха. Комунистите - с 12 процента на избор
19
2
 
11
 
! Отговори
ала бала преди 9 години
Задължително гласуване и електронно и една сурия популисти в парламента и мислите че ще променят нещо. Няма. Промяна няма да има. На хората трябва да им ясно че с тези популисти-олигрофени политици в България нещата няма да се променят. Ако целта ви е с задължителното гласуване да има друга конфигурация и да изолирате ДПС жестоко се лъжете. Но хората ще ви търпят още четири години и пак ще има стачки. Царят беше прав чипа трябва да се смени на българина и и забрави омразата и завистта.
18
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ може да се разпусне още по-скоро.
17
9
 
15
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Защо бе Цаца и ***,без почивка и лятото работете,да видите как е крадци мръсни......
16
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не пречи ГЕРБ и Плевнелиев да подадат оставки още утре и да изчакат датата на новите изборите като нямат търпение. Просто трябва да се откажат от заплати до октомври.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странджа (защо петниш името), ти добре ли си или си Боковист?!
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брех, че двойка! Хем умни, хем красиви!
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това дето ни балмосват за задължителните избори и такава партенка, че трябва да си пълен *** за да повярваш, че е възможно. С тези стари и неверни списъци, от времето като сме били 9 млн. Вече отдавна половин България не живее там където е по списък, само емигрантите за към 1 млн. Как ще ги хванат, как ще ги глобяват. Един познат от 10 години е в Сан Франциско но го има в списъка. Какво, ще го търсят с Интерпол да го глобяват?Недейте слуша гея Сергей, станал с дупето нагоре и се изцепил.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много се е взела на сериозно госпожата.
11
3
 
3
 
! Отговори
БУЛГАРИСТАН преди 9 години
КЕ ПАДНЕ, ГАВУРИТЕ САМИ СИ СВЪРШИХА РАБОТАТА.
10
6
 
18
 
! Отговори
ГЕРБОфрен преди 9 години
Няма такива *** като ГЕРБаджийте! Техния календар е още на 2013г.