ГЕРБ: Предсрочни избори на 28 септември

Цачева: НС трябва да се разпусне на 28 юли
Обновена: 9 юни 2014 21:41 | 9 юни 2014 18:27, Анисия Иванова
70
ГЕРБ: Предсрочни избори на 28 септември
Снимка: архив, БТА

Предсрочните избори могат да се проведат на 28 септември, последната неделя на месеца. Това каза на пресконференция заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. За да има избори тогава, Народното събрание трябва да се разпусне на 28 юли, поясни тя.

Още по темата
Дотогава ГЕРБ ще присъства в НС, защото очаква да се приемат текстове в ущърб на страната. По думите й именно в този период ще бъде прокаран Законът за Сметната палата. 

Относно задължителното гласуване Цачева заяви, че партията винаги е отстоявала тази идея и уточни, че в този дух са били предложенията им при изготвянето на Изборния кодекс.

"Тази наша категоричност трябва да се разглежда едновременно с друга наша категорично отстоявана позиция -  за въвеждане на електронно гласуване”, каза още Цачева. Според нея в противен случай се обезсмисля задължителното гласуване сред българите зад граница.

В малкото дни на 42-то НС е невъзможно да бъде развита процедурата по Конституция за промяната й и да бъдат приети изменения в Изборния кодекс, затова вариантът е в националното допитване, проведено с предсрочния вот, обясни Цачева.

Затова от ГЕРБ ще настояват още през тази пленарна седмица да се разгледа искането за референдум по въпросите за задължителното и електронното гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я, таз вече почна и дати да носрочва...
8
6
 
21
 
! Отговори
аладар преди 9 години
този *** дали поне малко се научи да пее по купоните...ех цачева ееех *** неземен
7
6
 
21
 
! Отговори
gost55 преди 9 години
До *** Мафани Според мен *** от герб нямат календар и незнаят кога е 29 септември 2014 то се пада понеделник когато всички хора са на работа .Нормално от боко тиквеника и леля цецка ги е хванала склерозата и незнаят кои ден кои е .Предлагам да им се купи на тези двама уруди на снимката хапчета за къса памет или против забравяне.
6
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако има задължително гласуване аз ще отида и ще пусна една недействителна бюлетина .За да умрът бойко тиквеника ,леля цецка и всички българоубиеци на герб от яд в гащите
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако има задължително гласуване аз ще отида и сте пусна една недействителна бюлетина за да умрйт бойко тиквеника ,леля цецка и всички българоубийеци от герб да се *** от яд в гащите
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И каккво като има предсрочни избори на 29 септември 2014.Пак малко хора ще гласуват.И отново българоубиеците от герб няма да могът да съставят правителство.Бойко Медотиев Борисов ,леля Цецка и всички гербери трябва да проумеят в *** си кратуни ще вече без коалиция няма да могът да управляват България.Поради простата причина ще мнозинството от нас Българите сме отвратени отн всички политици независимо дали се казват боко тиквение прочие и затова не гласуване на изборите
3
7
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Ех Странджа, бех забравил че има такъв ръб като теб на таз земя. Да твоите *** ще спечелят защото сте много, защото сте прости, защото памета ви е в гъ*а
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
29-ти септември е понеделник.Егати излагацията. По-добре от ГЕРБ сега само да мълчат. Мълчат ли, ще получат цялата власт на тепсия. Щом си отворят устата и правят гафове.
1
10
 
31
 
! Отговори
Путко Мафани преди 9 години
ГЕРБ са си откровени некадърници и ***.29 септември е понеделник не е неделя.Тия хора са толкова прости и неграмотни че няма на къде повече