Плевнелиев да ни събере да определим датата на изборите!

Бареков: Няма да правя коалиция с никого от статуквото
9 юни 2014 11:09, Анисия Иванова
124
Плевнелиев да ни събере да определим датата на изборите!
Николй Бареков. Снимка БТА

Президентът Росен Плевнелиев трябва да събере водещите политически партии, за да се разберат лидерите им за датата на предсрочните избори и за кандидатурата за български еврокомисар. Това призова пред БНТ председателят на "България без цензура" Николай Бареков.

Страната пое курс към предсрочни избори миналата седмица, когато лидерът на ДПС заяви, че анализът на резултатите от евровота показват, че правителството не може да изпълни мандата си. Той предложи три варианта за тяхното провеждане – до края на годината, догодина по това време и избори “2 в 1” заедно с местните. По думите на Местан първият вариант е най-добър за ДПС. БСП също се обявиха за предсрочни избори, но поискаха и задължително гласуване. Вчера президентът потвърди, че страната отива към предсрочни избори през есента и съобщи, че вече е провел разговори Борисов, Местан и Станишев.

Още по темата
"Плевнелиев да събере политическия елит на страната, а да не си говори нелегално с Борисов и Станишев, и заедно да решим кога ще са изборите", призова Бареков днес.

Другият важен разговор е този за еврокомисар, смята Бареков и подчерта, че и тук инициативата трябва да е на президента. Българските политици трябва да се разберат кой да ни представлява в ЕК - експерт или политик, както и какъв ресор иска България в Еврокомисията, заяви той.

Според него, ако изборите са през септември, няма да има възможност за ефективна кампания, защото тя ще бъде през месеците на летните отпуски. "Къде ще се прави кампанията, на плажа ли? И как да се случи това, когато медиите са в отпуск?", попита лидерът на ББЦ.

Бареков е категоричен, че не би направил коалиция с някоя от големите партии от статуквото в бъдещия парламент.

„Ако хората гласуват по същия начин и изберат същите партии за управляващи, ББЦ ще мине в опозиция", обясни
той. „Ако народът реши да гласува за ББЦ и ни постави като първа политическа сила, ще си намерим един по-малък коалиционен партньор, който може да е и отляво, и отдясно, и ще управляваме с него. Имаме програма за социална държава, която искаме да реализираме“, посочи той.

ББЦ ще разчита и в следващата кампания на дарения, защото няма друг вариант, но в следващия парламент, когато имам мнозинство, ще забраня партийните субсидии “до дупка” и ще им оставя по 10 процента. Освен това ще разреша даренията, включително бизнесът да прави дарения на партиите, както е в Америка, описа бъдещите си действия Бареков и добави, че “в момента бизнесът носи пари с торби на “Позитано” и на Банкя най-вече, обаче няма документ”.

Той се обяви за промени в изборното законодателство. Според него е нужно въвеждането на задължително гласуване, като предложи това да става не със санкции, а например с данъчни облекчения и бонуси за пенсионерите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Не мога да разбера ***, които гласуваха за ББЦ и Бюреков ...То бива простотия, то може, ама чак пък толкова е прекалено !Аз съм сигурен, че ако на Бюреков суфльора му подаде, че е "Мъж, като ла*но на дъжд" ще го повтори без да се замисли, толкова е *** и елементарен горкия ...
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ново пет. Що ли да се изненадваме. Бареков никога не е бил на себе си, когато става въпрос за това да каже нещо смислено. Друго си е да раздаваш наляво и надясно присъди, да обещаваш небивалици и да занимаваш хората от селата и малките градчета, където никой не може да ти стопира лъжите. Такова байганьовско безхаберие в приказките и заклинанията е същинско повторение на Сидеров, само че в още по-неразбираема форма. Само че нито кебапчетата, нито бюреците са достатъчни, за да ти минат измамите.
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков, изпей една песен бе.
90
0
 
9
 
! Отговори
s преди 9 години
Барек, я вземи това пликче с лай*на в лицето!
89
0
 
9
 
! Отговори
Бай Кольо преди 9 години
Тоя мошеник замести Яне Янев , хвърля бомби и кал навсякъде , купи си 2-3 *** депутата в Парламента и мисли , че е хванал бика за топките ! Огледай се бре аланкоулу и ще разбереш , че си един фукльо , който като политик няма нищо и е за никъде!!!
88
1
 
12
 
! Отговори
4 преди 9 години
Тоя счупи *** с изказванията и претенциите си, ами на всичкото отгоре се взел и за ЕЛИТ...продажен ***!
87
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 9 години
Ти пъ кой беше.....май забрави как "обслужваше" тиквуня!
86
10
 
3
 
! Отговори
Galq преди 9 години
Е,разумно му е искането,макар че президента не слуша друг освен собствената си партия...
85
2
 
11
 
! Отговори
z преди 9 години
Бюрека си мисли, че като издухва редовно лоената нечистотия Пеевски, и същия като му дава пари да се излага по ТВ и по медиите, ще пребъде. Толкова нахален и *** може да бъде само Бойко, но дори и той не е такъв.
84
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо няма да направи Плевнелиев докато Боко не му каже какво
83
1
 
15
 
! Отговори
зяпнал преди 9 години
Този индивид в какво си качество иска да го събират при президента?
82
1
 
12
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Този е по-*** ог Гошо ***, Нубиеца, Нейчо Неев, Страхил Ангелов, Лъчо Мозъка и Малката тухла взети заедно!
81
0
 
11
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Защо да се събираме при президента. Нали се разбрахме - ти евро комисар аз евро касиер. На всички *** ще зачислим по един касов апарат свързан с НАП да издават касови бележки като си продават гласа. Накрая ще делим.
80
1
 
14
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Този пък кой беше?
79
1
 
22
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Кой-ТойВсичко друго,но не е "горкият".Горките ще сме ние ,ако изберем и този клоун !
78
0
 
19
 
! Отговори
бГ преди 9 години
Жалък поплювко! Ти пък кой си1 че да те вика Плевнелиев. И този интелуктуален капацитет- участник в няколко международни борда ще представляма Б-я в ЕС. Ех народе, народе продаде се за 50 лева. Срам и позор! Толкова много български деца изучиха в западни университети, знаят по няколко езики и те няма да ръботат в ЕС а този жалък пръдлив Смръдлъо!!! Безумието на един народ! Безсрамието на независимата болшевишка Цацаратура!!!!
77
0
 
17
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Кольо, по - спокойно все още нищо не си постигнал! С пари и скъпи концерти / комунистката Н. Робева / повече от 4 % няма да спечелиш.Трябва да намериш хора които да ти повярват, а не да гласуват за ББЦ само защото си им организирал екскурзия и т.н.
76
0
 
15
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
До Рали1Горкия Бюреков,страда от раздвоение на личността.Днес се вижда като премиер на НРБ,утре сол *** на монарха,този не знае на кой свят е.
75
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По колко наблюдатели на секция ще искаш този път?
74
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този излезе по-голям *** от Сидеров ! Давайте на предсрочните да му покажем и на него вратата ! Заедно можем да го направим !