На БСП й трябва лидер биткаджия, който да бие ГЕРБ

АБВ, ДПС и ГЕРБ се опитват да кадруват в БСП, каза Манолова
Обновена: 7 юли 2014 14:05 | 7 юли 2014 10:21,
261
 На БСП й трябва лидер биткаджия, който да бие ГЕРБ
Снимка: архив, Булфото

Драгомир Стойнев е добре образован, от него може да стане добър лидер, но на нас ни трябва биткаджия сега. Това обяви зам.-председателят на НС Мая Манолова пред „Нова телевизия“.

Стойнев и Манолова се оформиха като двама от основните претенденти за председателския пост в БСП, след като Сергей Станишев обяви, че подава оставка в събота.

Още по темата

„Не искам БСП да е натикана в ъгъла както сега“, каза Манолова. Според нея лидерското състезание е добра възможност партията да се събуди, да има повече хъс и на изборите на 5 октомври да бие ГЕРБ. „Затова ни е нужен лидер, който може да води битки“, каза Манолова и допълни, че ако получи доверието на съпартийците си, ще прави точно това.

Зам.-шефката на парламента коментира твърденията, че лидерската битка в БСП е предрешен мач заради решението на Станишев да застане зад Стойнев. „БСП не е феодална партия. Аз в предрешени състезания не участвам, самият факт, че се включвам, значи, че ще го играя докрай честно и в интерес на БСП“, каза още Манолова. Тя допълни, че вече е получила уверение от много социалисти, че ще издигнат нейната кандидатура за лидер на партията.

„Това, че Станишев е за Стойнев, не означава, че е против мен“, каза още Манолова. Тя допълни, че лидерът има право на мнение както всеки редови социалист. „Ако говорим за предрешен избор, пример за това е ГЕРБ, където Борисов сложи Цветанов на заместникпредседателското място“, атакува Манолова опонента.

Кандидатката за лидер призна, че сегашното ръководство е лансирало идеята, че единството на партията може да се запази, ако всички се обединят предварително около една кандидатура. „Но това според мен не е демократичната логика, БСП може да е единна и след като излъчи лидер след състезание на личности“, каза тя.

Манолова отхвърли обвиненията към нея, че е кандидат на Първанов, но не скри, че всички партии се опитват да кадруват в БСП. Не само АБВ, но и ДПС и ГЕРБ се опитват да налагат, да имат свои фаворити за лидер на БСП, предполагам, че активно работят в тази посока“, каза тя.

Кандидат-лидерката на БСП коментира и взаимоотношенията на партията с ДПС. Тя ги разкритикува за това, че отношенията между двете партии не са били разписани публични и това е оставило усещането за тайни договорки и задкулисие.

„БСП си е направила изводите и поуките от поредната си грешка. Никога повече няма да прави коалиционни и други договорености без яснота, публичност и откритост пред хората. Никога повече няма да има подобни партньорства“, каза тя.

Манолова призова всеки от кандидатите за лидер на БСП да каже ясно има ли икономически и други зависимости. „Аз нямам“, обяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: БСПМая Маноловалидер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
майчето е най-добрата инвестиция на "братя" Галеви
4
1
 
23
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Който и да спечели, бедния става по- беден, а богатия по-богат!
3
0
 
31
 
! Отговори
Каракольо преди 9 години
Едно е биткаджия,съвсем друго е лаладжия,каквато е Майчето!
2
9
 
13
 
! Отговори
Тялото преди 9 години
На БСП й трябва интелигентен и честен човек, който да е социален на дела, не само на думи.Образа на Бойко е симптом на болно общество, с деградирали ценности. Не трябва да става цел на другите партии.
1
5
 
35
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Тая е *** колкото си иска,битаджийка била...след изборите ГЕРБ ще я навре в *** *** и ще се бие с петлите на село само.