Първите номинации за нов лидер на БСП заваляха на "Позитано" 20

Над 200 структури на левицата предлагат кандидати две седмици
7 юли 2014 07:20, Анисия Иванова
58
Първите номинации за нов лидер на БСП заваляха на "Позитано" 20
Снимка, архив Булфото

Първите номинации за нов председател на БСП заваляха на "Позитано" 20 вчера. Икономическият министър Драгомир Стойнев, който вече е и зам.-председател на партията, е получил поздравления от френски социалисти, пише вестник "Стандарт" днес.

Част от тях са негови колеги от обучението му в Сорбоната. Стойнев вече е подкрепен от френския си колега Арно Монтебург - министър на индустрията, за това България да бъде домакин на третата среща на "Приятели на индустрията". Монтебург е един от ключовите френски социалисти, коментират и в централата на ПЕС в Брюксел.

Икономическият министър е фаворит на социалистите от София-област за лидер на БСП. И вече получи първата си номинация за нов лидер на БСП от структурата в Годеч. Пак от тамошната организация бе направена и първата номинация на Драгомир Стойнев за депутат през 2009 година, припомниха от "Позитано" 20. "Организацията на БСП в град Годеч отново застава твърдо зад Вас и Ви гласува доверие", завършва номинацията на Стойнев за председател на партията. В Хасковска област червените също дадоха индикации, че ще номинират Стойнев.

Структурите в региона от вчера се поздравяват, че имат свой зам.-председател в БСП. "Драго е един от нас, зад него сме всички и го подкрепяме", пишат местните социалисти. Както вече стана ясно, соцлидерът Сергей Станишев свика заседание на 48-ия конгрес на БСП за избор на нов председател. 

Към момента само Стойнев и зам.-председателката на парламента Мая Манолова декларираха, че са готови за лидерска битка. Очаквано, първо социалистите от Кюстендил коментираха, че ще излъчат номинация на червената фурия. До дни в града се очаква заседание на червената структура. Все още шефът на парламента Михаил Миков и Корнелия Нинова не са обявили официално, че ще приемат номинации за лидерска битка. Нинова е фаворит на Благоевград, но изненадващо вчера е коментирала, че може и да не участва в конгресните избори.

Точно 2 седмици имат структурите в цялата страна, за да направят номинации за председател на БСП. Повечето червени организации ще са готови със събранията си до 20 юли, а конгресът е на 27 юли.

"Истинският въпрос е как да се реформира БСП и каква политика да води, а не как да се раздели наследството на Станишев", коментира вчера във Фейсбук Георги Кадиев. "Дано не се опитаме само да имитираме промяна, като запазим същите задкулисни играчи, като "назначим" нов председател, вместо да го изберем", каза още той. "Трудният път през пустинята на кризата в БСП едва започва", пише още Кадиев. Засега той също не е декларирал, че ще приеме номинации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: БСПноминациилидер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Баба Пена преди 9 години
Навсякъде се напълни с червени к_рветини и п_дерунгели! Включително и в Брюксел, където им пратихме трътлестата мадам Йотова и пухкавия, розовобузест украински п_дераст СърГЕЙ. Сега да курдисаме и парясницата Манолова начело на СТО-КлеТницата, та всичката да ни е наред! После остава само да опънем скарите на Бузлуджа и у бре, де бре, иху-иха, гиди ти Европо...
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стойнев?абсурд!!!!от това правителство ,човек на станишев!!!абсурден варианд!!!трябва ни устат и намахан , а не канцеларски плъх!! сорбоната , франция....не ни трябват!!садиевци мадиевци миховци....... никаква разлика от станишев!!
35
5
 
3
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Стойнев е най-доброто решение в случая! Гледах, преди месец някъде, едно негово изявление по телевизията, когато открито се опълчи на Брюксел, казвайки, че първо трябва да помислим за нашия си интерес като държава, пък после да се съобразяваме с еврогейовете на запад! Е, не каза еврогейове, но то си се подразбира...
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SKYPI DRUGARE COCIALISTI ,KOMUNISTI I VSEKAKVA *** IMAM KONKRETNO PREDLOJENIE.IZBIRATE LIDER NA BSP PYRVANOV SYS ZAMESTNICI BORISOV I MESTAN PECHELITE 100% NA IZBORITE I ZAPOCHVATE DA RABOTITE NA POLZY RODU ILI OTIVATE VSICHKI NA MAINATA SI TOVA E DRUGARI.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
според Стойнев трябва:или да зададе много ясна лява кауза на БСП и да се опита да я обърне към младите хораили да признае бе БСП всъщнос те социалдемократическа партия. Среден път няма.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 48 - никоя демократична страна не може да ЗАБРАНЯВА партии. само тоталитарните партии си позволяват това. Ако смятате че РБ или герб могат да си го позволят вие ги принизявате на нивото на БКП и по този начин оправдавает БКП
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4. БСП трябав да промени отоншението си към Плевневлиев - добър или лош, законен или не, той е президент на България. и сега-засега е една от малкото институции които работят. С нищо не се помага на обществото когато се опитват да го дестабилизарат
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
големият въпрос е не дали да бъде Драгомир стойнев а каква полотик да зададе стонев на БСп.според мен:1. БСп трябав да се яви саам на тези избоир за да провери реалната си тежест в обществото2. БСп трябав да се отърис от синдрома "ДПС". Всяка българсака паритя която предложи разумин неща е добар за коалираен среущ ДПС - била тя ББц, АБв или дори герб3. коалициите трябав да правят при ясни условия договорите да са известни на всички - коалицията в германия включва договор от 800 страници.
29
3
 
12
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
Разформироване и закриване на БСП,като цялото ръководство в затвора,без право да заемат държавни длъжности 100 години и отнемане на откраднатото от народа!!!
28
7
 
6
 
! Отговори
до 46 преди 9 години
Дивак, че нали борбата ни е срещу тази олигархия начело с милиардера Борисов и престъпното му обкръжение!? С какво впечатление си останал, че се правят избори между другото??
27
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червените кхмери не са като хората. Написали им статия за избор на лидер на бсп, те едно си знаят и едно си баят - ББ и ГЕРБ им криви!
26
2
 
15
 
! Отговори
petyo9 преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !"Мая е желязна и съчетава интелекта на Станишев с решителността и агресията на Борисов."То пък едиииин интелееект! Ама правилно: Съчетава ЛИПСАТА на интелект (защото е очевидно, че и на Станишев му липсва) с агресията. То всъщност агресията и устната диария и останаха. Всичко друго и липсва.
25
5
 
14
 
! Отговори
Бай ви Оня преди 9 години
КРЕМЪЛ изпраща най видния представител на Путин другаря Лавров,които е натоварен с тежката задача лично да назначи новия *** начело на сто годишната реазпоретина БКП_БСП!!!
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тия от Позитано трябва да си сменят табелата. Да оставят само "партия", щото не са нито българи, нито социалисти!
23
2
 
10
 
! Отговори
кера преди 9 години
какво голямо събитие!!!жалки хора
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О небеса , о реалии чутовни , идат съдбоносни дни . За Планетата ни родна , че и за Вселената почти . Мая или Стойнев - кой ще победи , таз дилема развълнува .........Господ Бог дори
21
3
 
16
 
! Отговори
петър преди 9 години
Мая Манолова била номинирана. Голям смях!
20
1
 
12
 
! Отговори
асд преди 9 години
Вълкът козината си мени предизборно, да го пуснат пак в кошарата. Колко мъдър бил народа някога и колко *** сега.
19
3
 
9
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Който и да сложат за лидер, ако БСП продължава да бъде партия на пенсионерите и *** скоро няма да съществува. В този смисъл мисля че един по-млад човек като Драгомир Стойнев е по-подходящ. То не че Станишев е стар, просто са нужни нови идеи и подходи.... ммм не знам, на този не им виждам някак си бъдещето с който и да било като лидер. Трябва нещо коренно да се промени и то спешно, ако искат да се запазят като партия.
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 14 не си прав Моника е доста хубав, а и Корнелия не е гроззна не може да слагаш вчики жени в една паритя под един знаменател. просот жените за които говориш за от доста отдаван в нея и с времето са погрознели. Освен това ти виждал ли си Цола Драгойчева в младежките й години? може да е била хубава жена?