Борисов се ядоса заради НЗОК: Всеки ден лъжат

Лидерът на ГЕРБ към БСП: „Като ти кажат „Добър ден“, запали си лампата“
Обновена: 11 юли 2014 10:20 | 11 юли 2014 09:42, Камелия Цветанова
141
Борисов се ядоса заради НЗОК: Всеки ден лъжат
Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува управляващите заради актуализацията на бюджета на НЗОК.

Повод за упреците му стана изказването на депутата от БСП Антон Кутев от вчера, че вариантът да няма актуализация на парите за касата е напълно реален.

Още по темата
В началото на седмицата обаче зам.-председателят на НС от левицата Мая Манолова след среща с ръководството на НЗОК и на БЛС увери, че ще подкрепят промяната.

„Всеки ден лъжат и казват обратното, завчера Мая Манолова каза, че ще го актуализират, Местан каза, че ще го актуализират, срещаха се със синдикати и работодатели и ние казахме, че ще гласуваме, и то не само на НЗОК и на целия бюджет. Като ти кажат „Добър ден“, да си запалиш лампата, че е късна нощ, това са тези хора“, коментира Борисов.

За пореден път той обвини управляващите, че се опитват, използвайки кворума в пленарната зала, осигурен от ГЕРБ, "да вмъкват в програмата разни закончета, които са им важни, лобистки".

„Всички - и работодатели, и синдикати разбраха как се работи с тези хора“, заключи той.

Вчера Министерството на здравеопазването внесе в Министерския съвет искането за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) с 328 млн. лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Бойко БорисовНЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Десислава Атанасова да обясни откъде има пари да кара джип за над 100 000 лева. Декларираното й имущество в България, заедно с влоговете е за над 1 000 000 лева. Тя трябва да бъде разследвана от Прокуратурата за източване на Здравната каса с над 1 милиард лева по времето на управлението на ГЕРБ. Същото важи и за "мъжа" й (понеже много могат да твърдят, че са и били мъже), спечелил купища обществени поръчки. Българино, разбери - тези хора (без значение от коя партия са) нямат право да говорят за морал - те трябва да са в затвора!
2
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пак ли ни сервират тази тиква жалко, че е петък развалиха хубавия ден
1
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ти кажат Добър ден, запали си лампатаКогато Тиквата ти каже "здравна каса", питай къде отидоха 2-та милиарда, дето източи от нея.