Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова

Тя публикува платформата си с 6 точки за лидер на левицата във Facebook
Обновена: 12 юли 2014 13:50 | 12 юли 2014 12:10, Анисия Иванова
288
Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова
Снимка, архив Булфото

Ще върна БСП на пътя на победата. Това обещава депутатът от БСП Мая Манолова в платформата си като кандидат за лидер на партията, която бе разпостранена във Facebook днес.

Както вече стана ясно, тя и икономическият министър Драгомир Стойнев обявиха първи, че ще приемат номинации и ще се включат в лидерската битка на конгреса на червените на 27 юли. Очакванията са председателят на парламента Михаил Миков също да получи номинации и да не си направи отвод. Сред имената, спрягани за поста, са още Корнелия Нинова и Янаки Стоилов.

 „Убедена съм, че промяната в БСП е възможна, макар и закъсняла!", казва още в началото Манолова и отбелязва заслугите на Сергей Станишев в международен план за приноса му към признанието на БСП в Социнтерна и ПЕС.

"Не е достатъчно да ни уважават и признават навън и да намираме успешна формула за включване във властта, необходимо е да печелим доверието на избирателя. След 2006 г. нямаме победа в никакви избори. Партията претърпя осем поредни загуби. В тази ситуация най-важният критерий за успеха на промяната е връщането на БСП на пътя на победата", пише още в документа на Манолова.

В обръщението към съпартийците си, в което има  6 послания за реформа в БСП, Манолова заявява, че трябва да се сложи край на безпринципните коалиции за участие във властта. Сътрудничеството с други партии за управление на страната ще става само при пълна прозрачност на отношенията, при ясни, а не задкулисни договорености, иска тя и настоява за разширяване на сегашната коалиция на БСП с други леви формации, „но без компромиси с идентичността".

Диалогът ще бъде реален, което означава не само да слушаме, но и да се чуваме. Различното мнение - ще се опитвам да го печеля на своя страна или поне да взимам полезното от него. А когато не успявам, няма да го обявявам за враг", са част от другите акценти в програмата й.

"Отговорността - ще се поема реално, а не декларативно. Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече. Номинациите. Отдолу нагоре – реално, а не режисирано. Вътрешната опозиция - ще я приобщавам, вместо да я изолирам. Изборът на партийни органи. Ще осигуря условия за истинско и честно състезание. Без списъци за кого да се гласува и кой да бъда задраскван", пише в позицията й.

Соцдепутатката е категорична, че статусът на отделния социалист ще зависи от качествата му, от постиганите в изборите резултати.

Накрая тя заявява, че ще поеме отговорността реално, а не декларативно. "Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече", категорична е тя.

"Промяната в БСП е възможна, но не бива повече да закъснява!", убедена е Манолова.

Цялата позиция на Мая Манолова прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: Мая Маноловапратформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
8
 
3
 
! Отговори
Мая преди 9 години
Когото и да изберат БСП за лидер на партията, ще бъде на много по-високо ниво от лидерите на другите партии
118
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До seiraОсновна черта на Комунизма и Социализма е безбожието и БОГ ги наказа комунделите!
117
7
 
3
 
! Отговори
Емил преди 9 години
Точна платформа от точен човек!
116
2
 
3
 
! Отговори
художника преди 9 години
До анонимна българкаЯ се огледай ***, къде го виде тоа народ? Или и той, като тебе е анонимен, с анонимен живот, с анонимни приятели и с анонимен АКЪЛ.
115
0
 
7
 
! Отговори
sorry преди 9 години
Късно е чадо.С БНБ-то мандалото ти лопна,ама отзад.
114
1
 
1
 
! Отговори
Baycho преди 9 години
Haide Maiche.Samo ti moshesh da zakries psevdosocialisticheskata partija.Uspeh!
113
0
 
3
 
! Отговори
seira преди 9 години
ОСНОВНА ОТЛИЧИТЕЛНА ЧЕРТА НА СОЦИАЛИЗМА Е ОТСЪСТВИЕТО НА "ПАЗАР НА ТРУДА" (Т.Е. "НАЕМЕН ТРУД")......А НА КОМУНИЗМА - ОТСЪСТВИЕТО НА КАКВИТО И ДА БИЛО СТОКОВО-ПАРИЧНИ ОТНОШЕНИЯ (Т.Е. "ОТДЕЛНИЯ ЧОВЕК СЪЗДАВА ЗА СЕБЕ СИ ВСИЧКО, ОТ КОЕТО ИМА НУЖДА, БЕЗ СЪЗДАДЕНОТО, ДА СЛУЖИ ЗА РАЗМЯНА - НЯМА ТЪРГОВИЯ!)!!!
112
6
 
2
 
! Отговори
анонимна българка преди 9 години
БРАВО МАЙЧЕ! НИЕ СМЕ С ТЕБ. НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ. ЩЕ ТЕ ПОДКРЕПИМ ВИНАГИ И ПО ВСЯКО ВРЕМЕ. НЕ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ НА ОСТАНАЛИТЕ . НЕКА ТЕ ПЮЯТ- РОСА ТЕ РОСИ.МНОГО НАРОД Е ЗАД ТЕБ.
111
0
 
4
 
! Отговори
aaa преди 9 години
Ши върнеш... ***..
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каиш по гърба на крадливия българин!Българина-предател на въжето!
109
2
 
7
 
! Отговори
художника преди 9 години
1. Най-после си признахте, че сте аутсайдери.2. Пътя на победата не минава през пътя на обещанията, а през пътя на действията. При положение, че сте мързеливи и крадливи- този "ПЪТ" е много встрани от вас.3. Дядо ми казваше:- Аз съм ви утъпкал пътечка, по която да вървите. Баща ти ще я направи път, за да можеш ти да направиш магистрала за твоите деца... Излезеш ли от пътя- си загубен !4. Така че Майче, вие отдавна се загубихте. Просто излязохте от "ПЪТЯ"
108
0
 
11
 
! Отговори
seira преди 9 години
КОМУНИЗЪМ ВСЕ ОЩЕ НИКОГА И НИКЪДЕ НЕ Е ИМАЛО ПО СВЕТА...ТОВА, КОЕТО ПРЕЖИВЯХМЕ, КАКТО ВЪВ "ВЕЛИКИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ", ТАКА И В ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ ОТ "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ БЛОК" - НЕ Е НИТО "СОЦИАЛИЗЪМ", НИТО "КОМУНИЗЪМ", А ЧИСТА ПРОБА "ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ" (БУРЖОАЗНАТА ПРЕДСТАВА ЗА СОЦИАЛИЗЪМ!), ПРОПИТ ОТ ПСЕВДОНАУЧНА УЖ "КОМУНИСИТЧЕСКА" ПРОПАГАНДА!!!
107
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До HachoМ.М. не означава ли Малоумната Мая?
106
0
 
3
 
! Отговори
банкеръ преди 9 години
Работата с БСП е,като Лили Иванова щяла да пее докато погребе всичките си фенове.Не виждам разлика между партиите всички си плачат за забрана а лидерите им за Пиночет.Така де какво значение има кой ще е на власт ако мизерията е повсеместна не само сред ***.
105
1
 
3
 
! Отговори
Hacho преди 9 години
Дай Боже М.М. да стане лидер на БСПето! Стискам и палци! :)
104
4
 
5
 
! Отговори
НЕ РЕПТИЛ преди 9 години
ПРЕЗ КОМУНИЗМА ВЪВ ВСЕКИ УЧЕБНИК СЕ СПОМЕНАВАШЕ ДУМИЧКАТА МИР,МИР,МИР,МИР,УЧИХА ДЕЦАТА НА МИР,НЕ НА ВОЙНА, ВНИМАНИЕ ДЕМО КРАДЦИЯТА ОГРАБВА,УЧИХА НИ ДА ПОМАГА МЕ НА БОЛНИ И ВЪЗРАСТНИ,ДА СТАВАМЕ ВЪВ АВТОБУСА ,УЧИХА НИ НА МОРАЛ,УЧИХА НИ НА СПОРТ,БЯХМЕ ВЕЛИКА НРБ.ДА ЖИВЕЕ НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
103
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
червен *** без капка образование и култура
102
1
 
9
 
! Отговори
seira преди 9 години
ИСТИНАТА Е ЕДНА:136 ГОДИНИ СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!!!
101
0
 
2
 
! Отговори
дааа преди 9 години
всички са лоши, всичко е гадно
100
1
 
6
 
! Отговори
70 години комунизъм преди 9 години
До seiraКомунизмът е изграден в стара Европа!Не случайно, хиляди и хиляди избягаха там!