Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова

Тя публикува платформата си с 6 точки за лидер на левицата във Facebook
Обновена: 12 юли 2014 13:50 | 12 юли 2014 12:10, Анисия Иванова
288
Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова
Снимка, архив Булфото

Ще върна БСП на пътя на победата. Това обещава депутатът от БСП Мая Манолова в платформата си като кандидат за лидер на партията, която бе разпостранена във Facebook днес.

Както вече стана ясно, тя и икономическият министър Драгомир Стойнев обявиха първи, че ще приемат номинации и ще се включат в лидерската битка на конгреса на червените на 27 юли. Очакванията са председателят на парламента Михаил Миков също да получи номинации и да не си направи отвод. Сред имената, спрягани за поста, са още Корнелия Нинова и Янаки Стоилов.

 „Убедена съм, че промяната в БСП е възможна, макар и закъсняла!", казва още в началото Манолова и отбелязва заслугите на Сергей Станишев в международен план за приноса му към признанието на БСП в Социнтерна и ПЕС.

"Не е достатъчно да ни уважават и признават навън и да намираме успешна формула за включване във властта, необходимо е да печелим доверието на избирателя. След 2006 г. нямаме победа в никакви избори. Партията претърпя осем поредни загуби. В тази ситуация най-важният критерий за успеха на промяната е връщането на БСП на пътя на победата", пише още в документа на Манолова.

В обръщението към съпартийците си, в което има  6 послания за реформа в БСП, Манолова заявява, че трябва да се сложи край на безпринципните коалиции за участие във властта. Сътрудничеството с други партии за управление на страната ще става само при пълна прозрачност на отношенията, при ясни, а не задкулисни договорености, иска тя и настоява за разширяване на сегашната коалиция на БСП с други леви формации, „но без компромиси с идентичността".

Диалогът ще бъде реален, което означава не само да слушаме, но и да се чуваме. Различното мнение - ще се опитвам да го печеля на своя страна или поне да взимам полезното от него. А когато не успявам, няма да го обявявам за враг", са част от другите акценти в програмата й.

"Отговорността - ще се поема реално, а не декларативно. Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече. Номинациите. Отдолу нагоре – реално, а не режисирано. Вътрешната опозиция - ще я приобщавам, вместо да я изолирам. Изборът на партийни органи. Ще осигуря условия за истинско и честно състезание. Без списъци за кого да се гласува и кой да бъда задраскван", пише в позицията й.

Соцдепутатката е категорична, че статусът на отделния социалист ще зависи от качествата му, от постиганите в изборите резултати.

Накрая тя заявява, че ще поеме отговорността реално, а не декларативно. "Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече", категорична е тя.

"Промяната в БСП е възможна, но не бива повече да закъснява!", убедена е Манолова.

Цялата позиция на Мая Манолова прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: Мая Маноловапратформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коката-Мая ще върне на Марко чдъра....
138
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая, кандидатурата ти е несериозна, самозабравяш се мойно дете или забрави за Галевите? Да, ама хората помнят!Маркс
137
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема с комунистите е че всяка изречена дума е лъжа и няма едно нещо което да са обещали и после да са изпълнили. Просто на всеки казват това което иска да чуе без да се ангажират да го изпълнят. Както лъжат българските избиратели така лъжат и членовете си. Казват им каквото иска да да чуят а няма никога да го изпълнят.Бойко тиквата може да е *** и неумел управник но изпълнява повечето от обещаното.
136
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От тази комуно-социалистка НЕ става и *** за зеле...Тази престъпна столетница е време да бъде изритана със силен български шут и да започнем нов живот в ДЕМОКРАТИЧНА България.Никога повече комунизъм(бсп+абв+дпс+атака+бълг.без цензура,вмро=БКП)
135
1
 
5
 
! Отговори
Байгън Ганьо преди 9 години
До Ренета, Иван и Стефан Ренета Иван Стефан = РИС !!! Не, не си РИС, а ***, Трольо такъв. Аман бе Юда Бесепеев! Толкова сте елементарни, колкото и продажни!
134
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти и компания сте за централния софийски затвор
133
5
 
0
 
! Отговори
rustam преди 9 години
До Анонимен 180колкото твоя акъл ли???
132
0
 
12
 
! Отговори
seira преди 9 години
До 155: АнонименПРАВ СТЕ!ТАКА БЕШЕ!...... ЗАЩОТО СЛЕД "ВЕЛИКИЯ" 09.09.1944 г. ПОЧТИ ЦЯЛАТА ФАШИСТКА *** "СВЕТКАВИЧНО СЕ ПРЕБОЯДИСА", ВДИГНА РЪКА, СВИТА В ЮМРУК И ЗАКРЕЩЯ: "СМЪРТ НА ФАШИЗМА!"......СЛЕД ТОВА СКОРОСТНО "СЕ ВЛЯ" В РЕДОВЕТЕ НА БКП, ИЗПОЖЕНИХА СЕ "ПАРТИЙНИТЕ МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА" И...И ВЛАСТТА КРЪВНО СЕ ОБЕДИНИ С КАПИТАЛА...И ......И НАРОДА ПАК ОСТАНА ИЗЛЪГАН, ПРИСПИВАН С РЕЧИ, МИТИНГИ И ПРОПАГАНДА ЗА "РЕАЛНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ"...
131
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО С ЕДНА ГОЛЯМА УСТА НЕ СТАВА МАЯ ИСКА СЕ И ЪКЪЛ !
130
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TAQ TAPA SELQNKA MANOLOVA ME DRAZNI, TQ E NISHTO OBACHE SE E VZELA NASERIOZNO? MANOLOVA OBUVAI SI CARVULITE STQGAI BUMAGITE I NA SELO ! MOLQ VI DAITE EDIN ZAKON SELQNITE DA NAPUSNAT SOFIA ! NE SE IZDARGA VECHE !
129
0
 
5
 
! Отговори
художника преди 9 години
До зидаро-кофражистМноого си Ентилегентен. Пляскаш в коментарите си епитети като" Тиквата, Съргей, ***..." па се прайш на "кавалер", че съм казал "***" на някоя си. А си виш гредата в твойто око, а не гледай сламката в мойто!!!
128
0
 
13
 
! Отговори
seira преди 9 години
СТРАХ..."РОДНИТЕ ПОЛИТИЦИ" СА СЕ ИЗПОНА...РАЛИ ОТ СТРАХ!!!НЕ СМЕЯТ ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА И ДА ПРИЕМАТ ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА, КОИТО ЩЕ ДАДАТ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ И "БЕЛИЯ ВОТ"...ЖИВОТИНСКИ СТРАХ Е ОБЗЕЛ "ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА", ДА НЕ БИ НАРОДА (СУВЕРЕНА) ДА Я "ИЗМЕТЕ" ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА И НА БЯЛ СВЯТ ДА СЕ ПОЯВЯТ НОВИ, ЛЕГИТИМНИ ПАРТИИ, ОТСТОЯВАЩИ НЕГОВИТЕ ИНТЕРЕСИ!!!СБЛЪСЪКЪТ МЕЖДУ "ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА" И НАРОДА СТАВА ВСЕ ПО-НЕИЗБЕЖЕН!!!
127
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички плюят комунизма но никой не казва че комунистите раздаваха на дядовците и бабитеви места за самозадоволяване до големите градове и панелни тристайни апартаменти без пари от Жилфонд или ги копуваха на изплащане за 8000 лева а за бесплатните университети почивни станции лагери за учащите безплатно безплатна храна по заводи и фабрики още колко да изреждам? комунизма ви отглеждаше ТЪРТЕИ мързеливи затова сега не знаете за какво ревете и чакате държавата да ви храни и да ви оправя.
126
1
 
2
 
! Отговори
зидаро-кофражист преди 9 години
До художникати па къв художник си,че да се обръщаш към жена с "***"...да не си някой бояджия с баданарка?!
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНе означава ДОмАКИНЯТА от КЮСТЕНДИЛ !:)
124
5
 
3
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
Мая Манолова е точно за този пост
123
18
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Дано Манолова да е права и БСП да победи, защото страната няма да може да издържи още един път некадърието на ГЕРБ, като управляващи
122
13
 
4
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Поредното качествено и интелигентно изявление на един истински политик какъвто е Манолова пожелавам на нея и на партията й успех в бъдеще
121
10
 
4
 
! Отговори
Ренета преди 9 години
Много е важно скоро БСП да излъчи новия си предводител и да започне да се стяга за кампанията преди изборите, защото социалистите са еднствения шанс на страната за излизане от кризата
120
0
 
3
 
! Отговори
ПОЛИТКОМИСАРЯ преди 9 години
До анонимна българка::ДА,БЕ,НАРОД МНОГО!!!ВСИЧКИ ШИЗОФРЕНИЦИ СА НА ПЪРВА ЛИНИЯ ЗАД ГЛ.*** НА РЕПУБЛИКАТА!!!И БРАТЯ ИМА-ГАЛЕВИ ИМ ВИКАЛИ!!!Е МАГИСТРАЛКИТЕ СА ЗАД КОЛЕЖКАТА СИ....МНОГО НАРОД,МНОГООООО......