БСП се опъва за ремонта на държавния бюджет

Румен Гечев: Резервът е 6 млрд. лева и има достатъчно средства
33
БСП се опъва за ремонта на държавния бюджет
Румен Гечев Снимка: архив, Булфото

БСП няма да подкрепи предложението на правителството за актуализация на държавния бюджет, която предвиждаше да се намали приходната част в бюджета с 500 млн. лева и да се увеличи таванът на държавния дълг с 3,425 млрд. лв., предимно за стабилизация на Корпоративна търговска банка.

Според левицата във фискалния резерв има достатъчно средства, за да се платят оттам 1,7 млрд. лева на вложителите в КТБ с депозити до 100 хиляди евро.

Още по темата
В момента резервът е 6 милиарда лева и има достатъчно средства, за да се посрещнат неочаквани разходи, увери  Румен Гечев. Червените депутати обаче ще подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК с 225 милиона лева.

Оказа се, че въпреки че бюджетът на НЗОК е в централния, според юристи е напълно възможно да се приемат промени само в бюджета на НЗОК, без да се поправя централната хазна.

От БСП обвиниха ГЕРБ, че се опитват да оказват ултимативен натиск и заради отказа им да участват в заседанията на парламента се проваля приемането на няколко важни закона.

Сред тях Корнелия Нинова посочи този за търговските вериги, за висшето образование, за отпадъците, за собствеността и ползването на земеделските земи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Онуфри преди 9 години
Добре, аз наистина не мога да разбера защо се дърпат тези ***. И без това правителството си заминава, никой няма да им държи сметка, а парите наистина са необходими. Защо да не се разреши да се вдигне тавана на дълга, за да има пари ако е необходимо?!?!
2
6
 
14
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Съсипници!!!Това управление е по-зле и от Жан Виденовото.
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На този индивид е крайно време да бъде забранено да се изказва дори и на ум.