Нелепо е да се говори, че ще ни дадат поста външен министър на ЕС!

Буруджиева: Няма разрив между БСП и кабинета
Обновена: 17 юли 2014 16:09 | 17 юли 2014 16:09, Камелия Цветанова
134
Нелепо е да се говори, че ще ни дадат поста външен министър на ЕС!
Татяна Буруджиева. Снимка: Булфото, архив

Нелепо е да се говори, че на България може да бъде даден постът външен министър на Европейския съюз, смята депутатът от Коалиция за България и политолог Татяна Буруджиева, след като вчера премиерът Пламен Орешарски обяви, че ще подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за върховен представител по външната политика и сигурността.

Още по темата
По повод номинацията на Кристалина Георгиева за поста Буруджиева каза, че това не е номинация на БСП, а на ГЕРБ.

Не бих казала, че това е номинацията на премиера, посочи още тя, цитирана от БТА.

По думите й това, което е казал министър-председателят Пламен Орешарски, че би застанал зад подобна номинация, е нормално.

Според нея би трябвало един български премиер да застане зад всеки българин.

Няма как да станат всички тези неща, които се говореха за Кристалина Георгиева, най-малкото поради факта, че в Европейската комисия нещата много силно зависят от квоти, разпределения и прочие. Всички тези приказки, които се изговориха за външен министър, са лишени от абсолютно всякакво основание, коментира политологът. Според нея е много лошо, когато се "пускат фитилите" на една цяла нация.

Нали всички разбираме, че външен министър на ЕК е вторият пост след председател на Комисията, нелепо е въобще да говорим, че това би могло да бъде дадено на България, при положение че имаме на толкова висок пост друг българин като председател на ПЕС, каза Татяна Буруджиева.

В отговор на въпрос тя отрече да има разрив между правителството и мандатоносителя БСП. Според Буруджиева ще бъде доста екзотично, ако правителството не си подаде оставката в рамките на договорените срокове.

Депутатът Борислав Гуцанов окачестви отношенията на правителството и БСП като нормални с оглед на това, което предстои, и на това, че остават броени дни до края на този кабинет. По думите му това са "едни отношения, на които им остава още кратко време".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
13
 
1
 
! Отговори
ИВАН преди 9 години
ГЕОРГИЕВА Е БАНКОВ СПЕЦИАЛИСТ , А Е КОМИСАР ПО БОРБА С ПРИРОДНИТЕ БЕДСТВИЯ , АКО Е С НАЗНАЧАВА К Г ЗА ВЪНШЕН МИНИСТЕР Е ГРЕШКА...ОТ ТАКИВА НАЗНАЧЕНИЯ БГ СТИГНА 1944 ГОДИНА....
55
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само БСП!Напред!
54
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а ти кво злобееш си щото не можеш да стъпиш и на малкия пръст на кристалина ли
53
13
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Сталинка...политкомисааарен унд юден!
52
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това същество на снимката дали е човек или *** щом бълва подобни глупости? Естествено че Кристалина Георгиева е достоен и подходящ кандидат за посочения пост!И ако бъде назначена ще бъдем горди,че е българка като нас! Всичко друго е само злоба, завист и жалки опити за интригантство.
51
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази дърта ***, дето за нищо не става умира от завист! И Защо? Ами тя умира да види Съсела Станишев на някакъв пост в ЕК, и тя там, като негова пиарка или нещо друго там, ама там!Тия *** са все в един калъп правени.Станишката провали България-ред е на ЕС
50
1
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
------------Нелепо е да се говори че този пост се дава на България АХХАХАХАХ Все едно Кунева когато беше еврокомисар -за защита на потребителите- това е било в полза на БГ ????????????????? ахаххахахахааххахаха Този пост касае Европейският Съюз,,, а не БГ !!
49
1
 
24
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ако визира Станишев ,той не е българин .Лични карти издават на всякакви.
48
4
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ- как ще е нелепо да се говори че Кристалина няма шанс за поста- ами тя е еврейски послушник - тя е свързана с МВФ - тя защитава интересите на най могъщите банки и капиталисти - ТЯ ще е върховният комисар- ЧУЙТЕ МИ ДУМАТА !!!!
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стига сте е давали тая ***
46
1
 
4
 
! Отговори
друг анонимен преди 9 години
До Анонимен 62Какво ли ще кажат след време и за твоите деца? Дали и те ще бъдат нелепи и грешки на природата?Преди да коментираш някого, огледай се първо в собствения си двор.
45
3
 
15
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Този ***-комунист,Буруджиева на снимката е дъщеря на терориста,Буруджиев,убил ген Луков.Поклон Генерале.За Родината Честта,за теб Славата.
44
2
 
6
 
! Отговори
GMC преди 9 години
"Нелепо е да се говори, че ще ни дадат поста външен министър на ЕС!"И кое му е нелепото?Още преди да се заговори за това в БГ, авторитетни издания като "Файненшъл Таймс" и " Фигаро" писаха че Кристалина е един от фаворитите за поста.Ейй, големи *** са тези от БСП!
43
1
 
8
 
! Отговори
ѝ&#111 преди 9 години
Като едно истинско комунистическо чедо, си мисли, че човек без връзки, а само със способности може да стигне до висок пост.... нищо чудно като се има предвид какво е направил баща й, за да се докопа до власт, сега и тя .....
42
2
 
23
 
! Отговори
ААА преди 9 години
Нелепо е че Татяна Буруджиева е народен представител! Срам и позор!
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нелепо е да се раждат жени като тази на снимката.
40
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако бъде избрана наша Кристалина само заради това че плюе по Русия ще е позор за България!
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 50 от 45Ти си лицето на БСП-заядлива,парадираща с опита си лелка, с тяло на Мишлен и впита къса пола на черни точки- 1.това което написах не беше за теб а за Баба ми 2. Ти е си Баба ми 3. Не е важно кой колко е живял, а какво му е влязло в главата 4. На бас че съм по образован от теб 5. Опитваш се да обиждаш човек,когото не познаваш 6. Понеже явно като се чешеш по главата ,под ноктите ти влизат трески-ме мързи да продължа с точките
38
3
 
5
 
! Отговори
do 50 преди 9 години
Акъла не идва с времето, а е генетично заложен. Ходи си в Русия, ако искаш и милей по измисленият комунизъм. Това е пагубна за всяка държава. Както е всеизвестно: Най-лошото нещо от комунизъм е това, което идва след него. Поради простият факт, че народът е до толкова изолиран, че му липсва всякакво капиталистическо и обществено мислене. Той е приведен до крепостен селянин, който не може да поеме държавата в свои ръце. И бива после лъган от комунистическите деца, които ги грабят. Справка България
37
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Обиждай Станишев както си искаш-това показва безпомощността ти.Но да го наричаш необразован егати идиотията.Измисли нещо по скопосано,но къде ти ум за тази работа.Много злоба и простотия в тази наша България.Е той Борисов е умния и образования в тази държава други няма-единствения,неповторимия,великия.Учете се от него и ще я довършим милата ни Родина.