Нелепо е да се говори, че ще ни дадат поста външен министър на ЕС!

Буруджиева: Няма разрив между БСП и кабинета
Обновена: 17 юли 2014 16:09 | 17 юли 2014 16:09, Камелия Цветанова
134
Нелепо е да се говори, че ще ни дадат поста външен министър на ЕС!
Татяна Буруджиева. Снимка: Булфото, архив

Нелепо е да се говори, че на България може да бъде даден постът външен министър на Европейския съюз, смята депутатът от Коалиция за България и политолог Татяна Буруджиева, след като вчера премиерът Пламен Орешарски обяви, че ще подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за върховен представител по външната политика и сигурността.

Още по темата
По повод номинацията на Кристалина Георгиева за поста Буруджиева каза, че това не е номинация на БСП, а на ГЕРБ.

Не бих казала, че това е номинацията на премиера, посочи още тя, цитирана от БТА.

По думите й това, което е казал министър-председателят Пламен Орешарски, че би застанал зад подобна номинация, е нормално.

Според нея би трябвало един български премиер да застане зад всеки българин.

Няма как да станат всички тези неща, които се говореха за Кристалина Георгиева, най-малкото поради факта, че в Европейската комисия нещата много силно зависят от квоти, разпределения и прочие. Всички тези приказки, които се изговориха за външен министър, са лишени от абсолютно всякакво основание, коментира политологът. Според нея е много лошо, когато се "пускат фитилите" на една цяла нация.

Нали всички разбираме, че външен министър на ЕК е вторият пост след председател на Комисията, нелепо е въобще да говорим, че това би могло да бъде дадено на България, при положение че имаме на толкова висок пост друг българин като председател на ПЕС, каза Татяна Буруджиева.

В отговор на въпрос тя отрече да има разрив между правителството и мандатоносителя БСП. Според Буруджиева ще бъде доста екзотично, ако правителството не си подаде оставката в рамките на договорените срокове.

Депутатът Борислав Гуцанов окачестви отношенията на правителството и БСП като нормални с оглед на това, което предстои, и на това, че остават броени дни до края на този кабинет. По думите му това са "едни отношения, на които им остава още кратко време".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Мойто момче, не Съсела ще оправи жена ти и ще ти реши демографския проблем, айде стига с тъпите изказвания тип "детската градина".
15
6
 
6
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
Не Съсела, а Сталинка роди идеята за решаване на демографската криза с трайно заселване на *** и ислямисти на територията на България.
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога не бих подкрепил "архитекта" на демографската картина у нас- Сталинка. Освен това уж е комисар по бедствията и авариите, а пристигна три дни след потопа в Аспарухово и лаконично заяви, че ще се справим сами. Не знам дали Ореха трябва да я подкрепи, само защото е българка, но тази госпожа с действията си доказа обратното.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази е прекалено *** за депутат, кой я пусна ? Сега БСП като имат по-малко, дано не успее пак да влезе и да я гледаме. Може ли някой да говори така малоумно. Най-малкото, трябва да иска разрешение да говори за голям и важен човек като К. Георгиева. Нека си сравни CV-то с нейното и после да казва какво може и какво не. Щом Юнкер иска от Орешарски тази номинация, значи има шанс и сме длъжни да я подкрепим.
12
3
 
4
 
! Отговори
разбирача преди 9 години
Много е готина другарката, бих я уважил подобаващо...
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Болшинството българи гласуваха против Кристалина на изборите през май. Барозу също си подаде оставката и нека нови хора да станат министри.
10
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Няма да стане нейната работа,всичко това е пиар акция подплатена с много пари,само и само да се задържи като еврокомисар,но никой няма намерение да и дава външно.Това е работа за дипломат,а Кристалина е просто един чиновник,бивш на Световната банка.ЕС няма никога да допусне това.
9
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Какъв кабинет, какъв външен министър, Боруджиева?! Няма кабиенет, няма премиер, няма парламент! Държавата се срина, благодарение на БСП, а вие постове си редите! Къде е Манолова, къде е Станишев? Главните виновници за сегашното безвремие се скриха и млъкнаха! А народа чака затихнал и останал без дъх! Срам Боруджиева, голям срам сте за България!
8
4
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Разбирам я жената. От позицията на комплексиран човек, наистина изглежда невъзможно. НО Кристалиана Георгиева като много другу кадърни българи се е доказала пред света и има своите сериозни шансове. А това, че другарят Станишев е почетен президент на ПЕС няма абсолютно нищо общо с поста на Георгиева.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жълти зъбки и нерви лабавирадвай се на парламенто щото ще ти е за последно
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно има червено ***, всички коментари рязко получиха по едно палче надолу за нула време :)
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mdaaaaaaa, и дъщерята на доказания убиец се появи из медиите.........Ужас
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, ама злобни и завистливи създания са тия от БСП. Те си мислят, че те като са доказано некадърни и всички българи са така.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фидосова е предложена на Юнкер за министър или евро комисар на бедствията от Борисов.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки който говори от името на БСП, си навлича омразата на 3/4 от съгражданите си!!!
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЕС е абривиатура или куче с главни букви?