Нелепо е да се говори, че ще ни дадат поста външен министър на ЕС!

Буруджиева: Няма разрив между БСП и кабинета
Обновена: 17 юли 2014 16:09 | 17 юли 2014 16:09, Камелия Цветанова
134
Нелепо е да се говори, че ще ни дадат поста външен министър на ЕС!
Татяна Буруджиева. Снимка: Булфото, архив

Нелепо е да се говори, че на България може да бъде даден постът външен министър на Европейския съюз, смята депутатът от Коалиция за България и политолог Татяна Буруджиева, след като вчера премиерът Пламен Орешарски обяви, че ще подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за върховен представител по външната политика и сигурността.

Още по темата
По повод номинацията на Кристалина Георгиева за поста Буруджиева каза, че това не е номинация на БСП, а на ГЕРБ.

Не бих казала, че това е номинацията на премиера, посочи още тя, цитирана от БТА.

По думите й това, което е казал министър-председателят Пламен Орешарски, че би застанал зад подобна номинация, е нормално.

Според нея би трябвало един български премиер да застане зад всеки българин.

Няма как да станат всички тези неща, които се говореха за Кристалина Георгиева, най-малкото поради факта, че в Европейската комисия нещата много силно зависят от квоти, разпределения и прочие. Всички тези приказки, които се изговориха за външен министър, са лишени от абсолютно всякакво основание, коментира политологът. Според нея е много лошо, когато се "пускат фитилите" на една цяла нация.

Нали всички разбираме, че външен министър на ЕК е вторият пост след председател на Комисията, нелепо е въобще да говорим, че това би могло да бъде дадено на България, при положение че имаме на толкова висок пост друг българин като председател на ПЕС, каза Татяна Буруджиева.

В отговор на въпрос тя отрече да има разрив между правителството и мандатоносителя БСП. Според Буруджиева ще бъде доста екзотично, ако правителството не си подаде оставката в рамките на договорените срокове.

Депутатът Борислав Гуцанов окачестви отношенията на правителството и БСП като нормални с оглед на това, което предстои, и на това, че остават броени дни до края на този кабинет. По думите му това са "едни отношения, на които им остава още кратко време".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
deka se turi gyavuro v evropata ...prosti tatari
35
2
 
8
 
! Отговори
Чепа преди 9 години
ГРОЗНА ТьПА ЗАВИСЛИВА-НОРМАЛНО НАЛИ Е ОТ БСП
34
3
 
6
 
! Отговори
akud преди 9 години
бурдживва е *** завистлива *** . ефтина
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На вас, простите, червени, боклучави кратуни, никой никакъв пост няма да ви даде! И точно заради това блокирате Кристалина Георгиева, защото тя не беше ваша номинация. ***! Ще лишите България от този пост, само и само да не дадете кокъла на друг. Типично по комунистически маниер! В Европа се борят за да и дадат този пост и се обръщат към другите държави за да съберат квота, а собсвената и държава не я подкрепя. НАПРАВО СЪМ ГОРД, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН! Жалки червени плужаци!
32
2
 
5
 
! Отговори
gost123 преди 9 години
Каква е тази калинка.Политолог била МАЛЕ МАЛЕ.
31
3
 
4
 
! Отговори
до 45 преди 9 години
Виж какво момченце,дето сигурно и граматиката не знаеш.Не ми давай акъл за кого да гласувам,малко повече съм поживяла от тебе и видяла разбира се.И не ми казвай кой какъв е ,аз добре си знам,видяла и преживяла съм ги всичките и акъл от тебе недорасло и недообразовано момченце не искам.Като станеш на моите години тогава ще си поговорим,дано акъла ти е дошъл дотогава.А между впрочем къде виждаш комунисти??????
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма как да ни дадат този пост след като в България мафията управлява цяла година. Заради такива *** като тая нямаме шанс.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БългаринНие сме тези които можем да ги "изметем". Да се седи у дома и да се роптае че няма за кого да гласуваш, е идеален вариант за такива плазмодии. И да , ще гласувам за по малкото зло, на принципа на естественият подбор. Докато *** изчезнат. Гласуване му е изхода. Всички за благото на страната.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой плаща на нашите драскачи-журналисти, които ни съобщаваха , че е абсолютно сигурно и въпрос на дни г-жа СТАЛИНКА Георгиева да бъде назначена на този престижен пост.Тези хора от ЕС да не са правени в г.з и да не знаят какъв червен таралеж си слагат в гащите?Това племе от продажници, подкупните драскачи са готови и майка си да продадат за пет "сребърника"!
27
10
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Злобейте срещу Станишев.А какъв е вожда ви Борисов-преминал през Симеоново-ковачницата на комунистическите кадри.Който е учил там си остава комунист до края на живота си-така ги зомбираха.Ама ще кажете учил за пожарникар/учил за такъв защото е нямал добър успех за другите специалности/но по политическата пропаганда всички учеха едно и също,и всички ги обработваха яко и им промиваха мозъците-ето сега имате си го,халал да ви е.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бабо, Бабичко, ако мислиш за мен, твоя внук, не гласувай за комунистите. Това не са същите, с онези идеали. Само името им е такова. Бабичко, никога няма да се върне онова време. Ако ме обичаш гласувай за страната си, за този който не я граби. А аз ще ти пращам парички от чужбина. Докато съм сигурен че се връщам в нормална държава.
25
3
 
8
 
! Отговори
ШР преди 9 години
Гнус ме е от БСП-арски рутинирани мнения, гнус ме е и от ГЕРБ-арски тъпизми. Подават си топката един на друг а народа блее. Кристалина може да поеме този пост напук на батака в БГ. Дано не и се налага да се обвързва с БГ политическата диария.
24
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Гнусно е това, което правят на атзи етма БСП функционерите! Започвам да си мисля. Че ако хора като тях се "изметат" от България , тя автоматично ще стане по-добро място за живеене .....
23
3
 
18
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Ето заради такива политолози (подлози) политиката ни е кална, *** и непочтенна. Тая скоро не е ходила на лекар. Ами госпожо, бъдете така добра да подържате която и да е кандидатура на БЪЛГАРИЯ. Вие политическите партии сте ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. Пак да го кажем АМА АБСОЛЮТНО НИЩО СТЕ. Дреме ми дали ГЕРБ или БСП (БКПб) са я издигнали. Човек или е кадърен или не на запад. Ама идат избори.
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мамка ви болшевишка червена *** такава...Срам ме е че има хора които намират нещо във вас...Вярна е поговорката за казана с Българите в него,ама е вярно заради такава СМРАД като вас!
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТИГА БЕ, ПРАВИ СА ХОРАТА ЗА ВЪНШЕН МИНИСТЪР СПОРЕД КВОТИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕНАЗНАЧЕНА ЖЕНА С ЛЯВ УКЛОН, ЗА ТОВА БСП ЩЕ ПРЕДЛОЖАТ ВАДЖАИНИН, ТОЙ ЩЕ ПОКРИЕ НАПЪЛНО КРИТЕРИЙТЕ И ЩЕ СЕ СЛЕЕ С *** ЦЕННОСТИ! ДА НИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА ПРИДОБИВКА И ДА СИ ГО ПОЛЗВАТ СЪС ЗДРАВЕ В ЕВРОГЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ (ОТЗАД И ОТПРЕД НА ДВУКАНАЛНА ПРОГРАМА)!
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарко Буруджиева, ти си нелепо недоразумение!
19
2
 
8
 
! Отговори
чугунена глава преди 9 години
гадина долна *** ...киро бандито да вършее пода с нея...завистлива *** долна
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гарга
17
1
 
5
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
Не съм комунист бе ограничен, неграмотен ***, демографската криза е общонационална, а не политическа, куха лейка.П.П. И научи ш*бания првопис.