Ако нямам 121 депутати, оставям БСП и ДПС пак да управляват!

Борисов потвърди, че ГЕРБ ще влезе в НС само за оставката на кабинета
Обновена: 23 юли 2014 14:03 | 23 юли 2014 09:02,
514
Ако нямам 121 депутати, оставям БСП и ДПС пак да управляват!
Бойко Борисов Снимка: архив, Reuters

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако на предстоящите избори ГЕРБ отново е победител, но няма 121 депутати, отново ще даде на БСП и ДПС да управляват.

„Ако имам 119 депутати, ще оставя ГЕРБ опозиция, за да управляват пак БСП и ДПС. Да видим държавата колко време ще понесе още да й се сриват всичките системи. Ако имам пълно мнозинство, тогава мога да каня други партии, но не могат да ми скачат по главата”, допълни още Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Той потвърди намерението депутатите му да влязат в пленарната зала на парламента само за да гласуват оставката на кабинета „Орешарски“.

„Омръзна ми от спекулации. Заявили сме точно и ясно – има ли точка за оставка на кабинета „Орешарски”, всички депутати влизат в пленарна зала. В противен случай не”, отсече той.

„Ако тройната коалиция „Атака”- БСП-ДПС си осигурят кворума, с който управляваха една година, ще влезем в парламента за една точка - оставка на кабинета”, уточни Борисов.

Той направи коментар и за ситуацията около Корпоративна търговска банка (КТБ), като поиска да бъдат отстранени незабавно управителят и подуправителят на БНБ и да бъдат назначени хора, които могат да поемат отговорност.

Според Борисов едва сега БНБ прави това, което трябваше да направи още преди месец – да говори с инвеститорите в КТБ и да бъдат направени опити за оздравяване на банката от тях, а не "да лъжат обществото, че банката ще отвори врати на 21 юли".

„Парите обичат тишината и спокойствието”, коментира още бившият премиер в отговор на въпрос защо неговото правителство е предложило Иван Искров на поста управител на БНБ. "Трябваше да има спокойствие и приемственост", допълни още Борисов.

"Имахме в нашето управление проблем с банки, но се справихме много професионално и хората дори не разбраха”, заяви още той. По думите му въпреки кризата българската банкова система е сочена като една от най-стабилните в Европа.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че нито той, нито семейството му имат пари в КТБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още по темата: Бойко Борисовизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже боже,опази от *** !!!
311
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** с 11-12 шарлатани ще клатят везните, защото Рапона ще е под 120. В крайна сметка червените кхмери и фесовете пак ще вършеят. Общо взето единственото хубаво е, че Бялата Златка е чао.
310
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече се отказахНяма да гласувамКофти материал, навсякъде.
309
0
 
6
 
! Отговори
до той си знае преди 9 години
Колко акта написахте от сутринта със колегата си в Кубрат на висок постли си
308
0
 
24
 
! Отговори
юрий никулин преди 9 години
хааххахахахха..как ми липсваше този комедиант ....два, три дни не беше се изцепвал с нищо подобаващо неговата класа на *** ***...идеята му за пълно мнозинство на герб в бъдещия парламент ми харесва...но само като виц:)))
307
1
 
27
 
! Отговори
gost36 преди 9 години
След изборите на 5 октомври 2014 бойко медотиев борисов психично болната тиква и гъзоблизците му бойкотират пресконференцията от яд ще не са получили мнозинство от българския народ.Избирателната активност на идващите избори ще е много ниска за ужас на герберските тролчета сополчета.Крайно време е герберастите да разберът ще хората се отвратиха от всички политици независимо дали се казват бойко тиквеника прочие и затова не гласуват на изборите
306
0
 
19
 
! Отговори
Знаещ преди 9 години
Боко готвел "българския Индира Ганди" - Лиляна Павлова, за служебен премиер... Щях да подмина това като поднесена от жълтата преса миризлива шкембе чорба, защото не понасям миризмата на шкембе и чесън, но все пак: Защо Боко назначава само комунисти, бре?! Толкоз ли не останаха реформатори и демократи в таз държава?
305
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бъмзи
304
1
 
18
 
! Отговори
gost36 преди 9 години
Гербечета тролчета сополчета разберете в празните си безмозъщни глави ще на 5 октомрри 2014 няма да имате мнозинство и избирателната активност на идващите избори ще е много ниска за ужас на герберастите .Поради простата причина ще хората се отвратиха от всички политици независимо дали се казват бойко тиквеника праните *** бостанското плашило баба цецка цачева прочие и затова не гласуват на изборите
303
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз, Аз, Аз, моят, имам и т.н. ... Дон Балон ще се пукне от надуване.Влюбен в себе си до полуда!
302
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва наистина да сте мазохисти за да ви харесва отново да гледате и слушате злобните изцепки на Бойко,Цецка Цачева,Цвиета Караянчева,Десити,което само глупости говори,хем злобно,хем глупаво,Лилето.Уф,дано народа ни пощади и ги изхвърли от властта,в противен случай не ни чака нищо добро.
301
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 9 години
Не мога да разбера защо хората мислят че живеят при демокрация като Този, Бареков, Доган, Сидеров /Станишев по-малко/ казват за депутатите си - МОЙТЕ. При тази избирателна система тези хора наистина са техни - назначени от тях и слушащи тях. Та тези горните сме оставили да управляват Блгария. При мажоритарни избори даже за домуправители няма да бъдат избрани. Това не е демокрация - това е нещо друго в което не ми се участва.
300
1
 
14
 
! Отговори
gost36 преди 9 години
Бойко Медотиев Борисов заради това поведение което демонсрирате вие българоубийеците от герб на 5 октомлви 2014 ще бъдете жестоко наказани и ще имата само 25% отново няма да имате мнозинство ,бойко тиквеника и гъзоблизците му бойкотират пресконференцията от яд ще не са получи мнозинство от българския народ.Избирателната активност на идващите избори ще е много ниска за ужас на герберите. Хората се отвратиха от всички политици независимо дали се казват боко тиквеника прочие и затова не гласуват
299
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиква проста, бълнуващата за абсолютна власт.
298
10
 
5
 
! Отговори
Котьо Бокса преди 9 години
Николай Бареков - Премиер !
297
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOITO UBIE TOVA GOVEDO B.M.B. SHTE BUDE GEROI NA BULGARIQ!!
296
1
 
13
 
! Отговори
тк преди 9 години
Бойко разбра ,че като не влиза в народното събрание и си гледа бизнеса така бозае от две крави.Плюс това с влизане и невлизане ,което си е ИЗНУДВАНЕ печели повече пари , а така има и новини за да го дават по телевизията иначе ако работи като редови депутат ще го забравят.Важно е всичко да се върти около него , а дали ще се гласуват закони или не това не го интерисува,народа за него е лош материал.
295
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо да харчим толкова пари за избори,като след това пак ще ни командват или ГЕРБ и ДПС или БСП и ДПС.Каква е разликата?
294
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак нова мантра дефилира в медийното пространство."Парите обичат спокойствието и тишината"да не би да медитират.Вярно, банките обичат само шума на парите,публичния шум ги дразни,чак изпадат в нервна криза.
293
1
 
15
 
! Отговори
До 329 преди 9 години
И защо да идва във Варна?Вие показахте,че сте му в кърпа вързани.След като цялата страна ви се възхищаваше за протестите,след като един човек се самозапали пред кметството в знак на протест,вие се изгаврихте с паметта на този човек и си избрахте гербераст да ви управлява.Питам се добре ли сте?