Ако нямам 121 депутати, оставям БСП и ДПС пак да управляват!

Борисов потвърди, че ГЕРБ ще влезе в НС само за оставката на кабинета
Обновена: 23 юли 2014 14:03 | 23 юли 2014 09:02,
514
Ако нямам 121 депутати, оставям БСП и ДПС пак да управляват!
Бойко Борисов Снимка: архив, Reuters

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако на предстоящите избори ГЕРБ отново е победител, но няма 121 депутати, отново ще даде на БСП и ДПС да управляват.

„Ако имам 119 депутати, ще оставя ГЕРБ опозиция, за да управляват пак БСП и ДПС. Да видим държавата колко време ще понесе още да й се сриват всичките системи. Ако имам пълно мнозинство, тогава мога да каня други партии, но не могат да ми скачат по главата”, допълни още Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Той потвърди намерението депутатите му да влязат в пленарната зала на парламента само за да гласуват оставката на кабинета „Орешарски“.

„Омръзна ми от спекулации. Заявили сме точно и ясно – има ли точка за оставка на кабинета „Орешарски”, всички депутати влизат в пленарна зала. В противен случай не”, отсече той.

„Ако тройната коалиция „Атака”- БСП-ДПС си осигурят кворума, с който управляваха една година, ще влезем в парламента за една точка - оставка на кабинета”, уточни Борисов.

Той направи коментар и за ситуацията около Корпоративна търговска банка (КТБ), като поиска да бъдат отстранени незабавно управителят и подуправителят на БНБ и да бъдат назначени хора, които могат да поемат отговорност.

Според Борисов едва сега БНБ прави това, което трябваше да направи още преди месец – да говори с инвеститорите в КТБ и да бъдат направени опити за оздравяване на банката от тях, а не "да лъжат обществото, че банката ще отвори врати на 21 юли".

„Парите обичат тишината и спокойствието”, коментира още бившият премиер в отговор на въпрос защо неговото правителство е предложило Иван Искров на поста управител на БНБ. "Трябваше да има спокойствие и приемственост", допълни още Борисов.

"Имахме в нашето управление проблем с банки, но се справихме много професионално и хората дори не разбраха”, заяви още той. По думите му въпреки кризата българската банкова система е сочена като една от най-стабилните в Европа.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че нито той, нито семейството му имат пари в КТБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още по темата: Бойко Борисовизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
4
 
1
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
До 386. Боко е много ***, ама и ти не му отстъпваш. Стига с тези стар манджи.
331
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то боко ясен, ама какво правим с дянков, ИФ, цв.цв. престъпника, оная лилето, кака цецка цачева, онова тинейджърче делянчо и другите калинки, бръмбари? да не пропуснем разните му шефки на агенции по вписвания, дето си даваха бонуси по 80.000 лв, здравните министърки, събирани от околовръстното, както и една редица светила' с дебели вратове, набутани по ТЕЦ-ове, беленета, агенцийки и бордове на директори. кадрите на герб определено не са от оксфорд и сорбона, а от контингента.
330
2
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
boko-nay tapiyat i prost premier v istoriyata na BG
329
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На вниманието на Гл.прокурор:Г-н Цацаров,защо осъденият Цветан Цветанов още не е в затвора?Вероятно сте го оставили на свобода за да може да фалшифицира и следващите избори.Той много се е специализирал в тази дейност.Вероятно усилено се печатат допълнителни бюлетини,а Бойко Борисов като един истински мафиот не иска лично да си цапа ръчичките с тази работа,за да може при евентуакен провал да се оправдава с друг.А кой е най-подходящ за това,естествено най-големия *** Цвъко.
328
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то ясно, дето няма да има мнозинство, но също така и бсп и дпс вероятно няма да мелят повече в една воденица. даже и да влязат абв-то на първанов и бб на бареков, дори и да влязат атака и нфсб, разните му там кандидат десни партийки на бивши комунисти, това не решава проблема с основния управляващ. всеки мрази всекиго и всеки влиза само, за да краде и да дава поръчки на свои хора. май наистина трябва промяна на конституцията и възможност за отзоваване на депутати от хората.
327
2
 
5
 
! Отговори
шлек преди 9 години
тиквенишкият успех на изборите на 05 10 е сигуренмандатите за герб се очернават на 21
326
5
 
15
 
! Отговори
Боцко Тиквето преди 9 години
Ей затова няма да гласувам за този ***!
325
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само така тикво никога повече
324
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От момента,в който Борисов подаде оставка ,подобно поведение е лишено от съдържание.Категоризирам го като бабаитлък,перчене и наливане от пусто в празно.Намирисва,по-точно вони на задкулисни игри,лъжи в особено огромни размери.Тъй като за разлика от много експерти не е натоварен с излишни знания ,повече мъжественост,,висок морал и вярност към ония,които гласуваха за него, биха му помогнали.
323
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е,няма да имаш 121 депутати,освен ако не фалшифицираш изборите с помощта на 90 от подопечните ти общини.
322
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе главо пияна,а се спри.още от сега започна да се налагаш.За къв се имаш ти бе Бойко
321
1
 
2
 
! Отговори
Иван Москов преди 9 години
Да ви е честит новият стар примиер :) УРА!
320
2
 
21
 
! Отговори
Ужассссссссс преди 9 години
Ей хора, изнесете този *** от хубавата ни Татковина, че съвсем ще я затрие. Много мислете преди да гласувате, да не умори българското племе окончателно. Много е зъл и ще разкатае, де що има хора, които не му величаят егото. Не се ли усеща, че е изключително елементарен.
319
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този *** човек казва:Ще играем на една игра, по мои си правила! И ще играем докато спечеля!Циркаджия!
318
1
 
6
 
! Отговори
555 преди 9 години
До гуша ми дойде от крадливи ПАРТИЙНИ ЧЛЕНОВЕ!!!
317
3
 
29
 
! Отговори
КК преди 9 години
Най-безочливата и най-безотговорната личност, която може да роди Майка България... Боже, пази България!
316
3
 
23
 
! Отговори
куманис преди 9 години
Бойче, нема стане твойта батко ....
315
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тикво проста,няма ли кой да ни отърве от теб?
314
3
 
17
 
! Отговори
BB преди 9 години
и условия почна да поставя.........
313
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оказва се ,че българите са най-голямото садо-мазо племе.4 години Бойко не пипна заплати и пенсии-те си го обичат,крадеше като за последно-те си го обичат,обиждаше ги-те си го обичат,сравняваше ги с кучета-те си го обичат.От 6 милиона избиратели един милион са за психиатрията.Дали пък гуруто им не е извънземен и ги е зомбирал?В неделя сутринта по БТВ Лъчезар Филипов каза,че извън земните са сред нас.Дали не е един от тях.Така ще да е.Друго обяснение за всенародната лудост няма.