ГЕРБ напуска парламента, ремонтът на бюджета отпада

Приятна игра на БСП, пожела Борисов
Обновена: 30 юли 2014 14:21 | 30 юли 2014 10:28,
375
ГЕРБ напуска парламента, ремонтът на бюджета отпада
Снимка: БТА

ГЕРБ напускат парламента. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов след заседание на групата на депутатите си и "совалка" с председателя на Народното събрание Михаил Миков и БСП.

Борисов пожела приятна игра на БСП и обяви, че отговорността за проблеми в държавата през следващите три месеца ще е тяхна, защото няма да има актуализация на бюджета.

Още по темата
„Дотук беше, приятна игра, успех, като се съберете на следващи заседания“, допълни той.

„Депутатите от ГЕРБ са категорично против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, като БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викаме "Oставка", в последните три дни да им дадем възможност да се възползват от опорната си точка „ГЕРБ и ДПС“, „коалиция КТБ“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини социалистите в спекулации с държавния бюджет. „Те от осем не могат да вадят четири“, възмути се той. Борисов се похвали, че има политически нюх. „Усещал съм донякъде докъде ще я докарат БСП, ДПС и „Атака“ с техните експерти. Те прекрасно знаят, че трябват пари за еврофондове, за буфери, това го казва и техният министър, който е избран като депутат от БСП“, каза още Борисов.

Той обясни, че партията му много е искала да помогне на президента и на служебното правителство, но няма как да направи това.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че два дни преди БСП да отхвърлят бюджета Сергей Станишев се е целувал с премиера Пламен Орешарски на конгреса на партията. „Излиза, че БСП не иска да подкрепи актуализация на бюджет, който този г-н Орешарски е внесъл“, каза още Борисов.

Той разказа, че е попитал „най-държавнически“ лидера на БСП Михаил Миков ще подкрепят ли бюджета, или не. „На този, който се целуваше със Станишев в неделя“, уточни Борисов.

По думите му Миков му отвърнал, че няма да го подкрепят, защото „мойте са се втвърдили, редим листи, няма да го направим. Ами като няма да си го подкрепите, ние ли, които сме му искали оставката на четири вота“, запита се Борисов.

Той отново припомни тезата си, че проблемите идват от това, че най-голямата партия не управлява след изборите. „В демокрацията тези, които спечелят изборите, управляват. Не се управлява от Фейсбук, нито от кулоарите на парламента“, каза още Борисов.

Напускането на ГЕРБ идва ден след като заедно с ДПС прокараха на първо четене актуализацията на бюджета на държавата. БСП бяха против и посрещнаха вота на ДПС и ГЕРБ с викове „Горчиво“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
4
 
! Отговори
макето преди 9 години
Руснаците демонстрираха мощно преносимо оръжие свалиха три ракети със среден обсегКери моли за мир Потрошенко на трибунал цялата капиталистическа *** се разтрепера
48
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"По думите му Миков му отвърнал, че няма да го подкрепят, защото мойте са се втвърдили, редим листи, няма да го направим. Ами като няма да си го подкрепите, ние ли, които сме му искали оставката на четири вота, запита се Борисов."Ами абсолютно прав е Борисов в този случай за всеки който може да разсъждава с поне една мозъчна клетка.
47
8
 
3
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До ОтметачКОЙ се е отметнал,отметач?КОИ бяха партиите,които на срещата при Президента се договориха за актуализация и на ДЪРЖАВНИЯ бюджет?Няма и месец от тогава,много е къса комунистическата памет!Или ще лъснат кражбите и далаверито от последната година,ще трябва да има признание от страна на Тройната коалиция,че оставят бюджет на ръба?
46
11
 
19
 
! Отговори
ТВ преди 9 години
Като не се съгласиха от БСП на актуализация на бюджета, сега всички червени роднини, които налазиха по администрацията през последната година да бъдат СПЕШНО УВОЛНЕНИ от служебното правителство. Така ще спасим държавата.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До макетоКато ти чета идеите си готов за надзирател в ГУЛАГ
44
19
 
17
 
! Отговори
ДО БОЛШЕВИШКАЯ СВОЛ преди 9 години
ГЕРБ не е длъжен да ви осигурява кворум бе ***,няма опозиционна партия по света,която да осигурява кворум на управляващите за да си избират техните закони,вие всички ли сте *** от бкп_бсп_дпс_атака или така ви изнася.Целта на всяка опозиционна партия по света невежи(това не е фирма с работодател и работници)е да саботира-свали управляващите и да не им позволи да си избират техните закони,именно затова е опозиция ***,вие сте неспасяем случай затова излезе и тоя лаф няма такава държава.
43
5
 
18
 
! Отговори
ft преди 9 години
Тикво бутяла, защо БСП да са виновни, нали вчера си осигурихте брой гласове за актуализацията, къв ти е проблема да си го гласувате на второ четене. Или много боли заедно с ДПС, с или без вазелин,а?
42
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната катастрофа за държавата с причинител БСПДПСАтака. Вече е съвсем ясно че и Миков няма да може да спаси БСП. Просто Станишев е подбрал хора с разрушителни маниери и крадливи до безбожие. Такива хора се променят само с тежък възпитателен труд и принудителна камшична медитация.
41
8
 
19
 
! Отговори
Беселина преди 9 години
До АнонименДано не се върне ГЕРБ, да не дава Господ!
40
4
 
9
 
! Отговори
gost36 преди 9 години
До Беселина След изборите когато българоубийеците от герб не съберат мнозинство бойко мутренския *** гъзоблизците му бойкотират пресконференцията от ад ще не са получили мнозинство от българския народ.Поне 1 година или няколко месеца ще се отървем от *** изказвания на бойко мутренски и компания.Изненадата на изборите ще се казва барека
39
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цирк "Борисов" отново е звездата на манежа.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да не се приеме бюджета Миков ще подава оставка. Май за това става въпрос
37
4
 
2
 
! Отговори
макето преди 9 години
до 60 не другарю в Сибир ке иде целата капиталистическа *** повервай на стария комунист ние знаем как
36
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винету заведи моля те всички Герберасти във вечните ловни полета!*** Герберугииииии!!!!!
35
3
 
16
 
! Отговори
Беселина преди 9 години
Госпожица Бойка пак се фръцна и се обиди. Днес едно, утре друго. Сигурно по пет пъти се преоблича сутрин и затова закъснява и за работа. Самовлюбен ***! Едон от най-простите хора, които съм наблюдавала в иначе не много дългия си живот!
34
1
 
2
 
! Отговори
fxv преди 9 години
До RadioPrestilkaНаучи се първо да пишеш, пък тогава коментирай-нещастнико!! Пише се "обеД", това което си написал е дума със съвсем друго значение!! ***, аман от неграмотници...
33
7
 
6
 
! Отговори
макето преди 9 години
РЕферендум да се присъединим към братска Русия по примера на Крим и Новорусияза евразийския съюз за ВЕЛИКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ
32
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСамо ти не схвана ***, че "червените ***" въобще не са управлявали.Управлява ДПС в неявна коалиция с ГЕРБ.Напоследък съвсем явна
31
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До EeeМи няма, щото БСП ограби всичко !!!!!!
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гарантирам ви, че вече знаете #КОЙВсички го познаваме.Това е онзи, който ще си затвори очите пред закон, наредба, правило.Онзи, който търси далаверата.Тарикатът.