ГЕРБ напуска парламента, ремонтът на бюджета отпада

Приятна игра на БСП, пожела Борисов
Обновена: 30 юли 2014 14:21 | 30 юли 2014 10:28,
375
ГЕРБ напуска парламента, ремонтът на бюджета отпада
Снимка: БТА

ГЕРБ напускат парламента. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов след заседание на групата на депутатите си и "совалка" с председателя на Народното събрание Михаил Миков и БСП.

Борисов пожела приятна игра на БСП и обяви, че отговорността за проблеми в държавата през следващите три месеца ще е тяхна, защото няма да има актуализация на бюджета.

Още по темата
„Дотук беше, приятна игра, успех, като се съберете на следващи заседания“, допълни той.

„Депутатите от ГЕРБ са категорично против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, като БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викаме "Oставка", в последните три дни да им дадем възможност да се възползват от опорната си точка „ГЕРБ и ДПС“, „коалиция КТБ“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини социалистите в спекулации с държавния бюджет. „Те от осем не могат да вадят четири“, възмути се той. Борисов се похвали, че има политически нюх. „Усещал съм донякъде докъде ще я докарат БСП, ДПС и „Атака“ с техните експерти. Те прекрасно знаят, че трябват пари за еврофондове, за буфери, това го казва и техният министър, който е избран като депутат от БСП“, каза още Борисов.

Той обясни, че партията му много е искала да помогне на президента и на служебното правителство, но няма как да направи това.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че два дни преди БСП да отхвърлят бюджета Сергей Станишев се е целувал с премиера Пламен Орешарски на конгреса на партията. „Излиза, че БСП не иска да подкрепи актуализация на бюджет, който този г-н Орешарски е внесъл“, каза още Борисов.

Той разказа, че е попитал „най-държавнически“ лидера на БСП Михаил Миков ще подкрепят ли бюджета, или не. „На този, който се целуваше със Станишев в неделя“, уточни Борисов.

По думите му Миков му отвърнал, че няма да го подкрепят, защото „мойте са се втвърдили, редим листи, няма да го направим. Ами като няма да си го подкрепите, ние ли, които сме му искали оставката на четири вота“, запита се Борисов.

Той отново припомни тезата си, че проблемите идват от това, че най-голямата партия не управлява след изборите. „В демокрацията тези, които спечелят изборите, управляват. Не се управлява от Фейсбук, нито от кулоарите на парламента“, каза още Борисов.

Напускането на ГЕРБ идва ден след като заедно с ДПС прокараха на първо четене актуализацията на бюджета на държавата. БСП бяха против и посрещнаха вота на ДПС и ГЕРБ с викове „Горчиво“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
8
 
2
 
! Отговори
ШАНС за България преди 9 години
Aко *** *** дето си дават гласа за разни знайни и незнайни партийки и *** и тези които ги мързи да отидат до урните , гласуват за ГЕРБ , то след 5 окт. 2014 - ДПС в комплект с БСП /БКП/ ще са вече минало и клиенти на прокуратурата ... Всички останали коментари са режисирани от другарите на Позитано, Сараите на Доган и Ибриковите ***.
168
1
 
7
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Едно нещо няма да довършат, еййй!Вчера гласуваха бюджет редом с Цонев, днес - край!?Усетили са топъл полъх отзад ли, че се стреснаха?Ай да видим след изборите болката ли ще е по-голяма или срама?
167
4
 
1
 
! Отговори
от карлуково пиша преди 9 години
Въпросът е ,ч е ББ се усети рано или там каквото е станало , е да видим след 2/3 дена пак може да се коалира с ДОГАНЯ а съсела направо погреба БСП-то !!!!!!как го изтърпяхте , питам аз неговите фенове
166
0
 
1
 
! Отговори
zzZZzzZZ преди 9 години
tova novina li e? mai zabravihte kak mutrata prez den si smenq6e mnenieto na 180 gradusa (3 godini na ediniq den vika te pravim, na drugiq-nqma da pravim, na tretiq- 6te pomislim..)? taka 4e ni6to novo, po dobre sprete da se zanimavate s tova kakvo e kazal ili napravil borisov i prosto zabravete za nego
165
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунист = човекоподобен идивид. Научно доказано е , че комуниста не е истенски човек. Той само прилича на човека но на него му липсват много важни неща в мозъка като чуство на любов , вярвност, чувство за нация, обич към семейството, вярност към преятелите си ...тези неща са научно доказани , че липсват в мозъка на комуниста ..за това учените все още не знаят как да класифицират този човоекоподобен индивид за това е познат под псевдонима ЗВЯРЪТ !
164
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се наядохте, БЕ!!!
163
5
 
6
 
! Отговори
изтрещял преди 9 години
До nemam nerviА БСП , с какво ни хранеха , къде са 250 000 - и работни места на сергея, айде за 1 година мандат - 60 000 пенсиите - от 148 , на 151 - а ценииииииииииииииииииииииииите - ужас
162
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комуниста е долен патологичен измамник , вродено му е да лъже , маме , краде, избива невини хора и помага на мега крадците! Комуниста обожава, обича да обива невинно дете в центара на града пред очите на стотици хора в същото време да се гаври с трупа на невиното дете докъто го коли като прасе пред очите на стотици хора и след като свърши издивателството върху невиното дете да се изправи и да каже - НЕ БЯХ АЗ ! ОНЗИ ТАМ БЕШЕ! ...Това е комуниста , долен патологичен лъжец , измамник и неверник !
161
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Михаил Миков подаде оставка като председател на парламента, това ще попречи на влизането в сила на актуализацията на бюджета. ЕТО ТОВА ПИШЕ В НЯКОИ САЙТОВЕ
160
0
 
5
 
! Отговори
до 220 преди 9 години
и кой е този светъл и неопетнен човек ??????????????БЮРЕКА ли ?????то може да има 50 партии , ама какво виждаме в тях - същите хора ей последно вземи ВМРО , секнаха парите на БЮРЕКА ииииииииииииии хоп при НФСБ , на предните гласувах за НФСБ - ама сега как да гласувам за тях , като и СЛАВЧО БИНЬОТО се намърдал там , с две думи пак - интереса клати феса
159
2
 
13
 
! Отговори
nemam nervi преди 9 години
И тоя безотговорен човек иска пак да ни управлява и да ни храни с постни пици
158
4
 
10
 
! Отговори
7 преди 9 години
Ми това се очакваше - вчера всички видяха, че боко е новата булка на Доган, сега ще гледа да минимизира щетите. Ако бяха продължили, всеки ден щяха да губят по 1-2%
157
2
 
8
 
! Отговори
НИКОГА ПОВЕЧЕ преди 9 години
ТИКВИ НА ВЛАСТ
156
2
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Тези които крещяха оставка са любители на "селфито, флашмоба, социалните изпълнения и т.н." мога да изброя още много глупости за хората които просто нямат с какво да се заемав своя живот освен това по цял ден да висят в някоя соц. мрежа и да страдат от мързел. Мързеливци, които дори нямаха идея с какво ще заменят едно паднало правителство. България трябва да е еднинна без значение как, тоталитарно или тоталитарно-демократично, както искате го наречете. Няма да се оправи тази държава!!!
155
1
 
5
 
! Отговори
Гроб преди 9 години
До мдаааааааТи си страшно *** човек. 50 партии има в България и само 5-6 са били на власт и са крали до пръсване, а ти питаш за кого! Ще гласуваш за някой, който не е мутра, който не се носи с мерцедеси и охрана, който не е рожба на Тодор Живков! ***!
154
3
 
10
 
! Отговори
Работещ преди 9 години
Какво друго може да се очаква от ББ-когато управляваше си сменяше мнението по наколко пъти на ден,а сега като опозиция-още по-зле.Вчера Менда поиска Парламененът да работи до 5.08.-извънаредно,да дадат правомощия на служебния кабинет,които Конституцията не дава.Днес се събуди ББ и реши друго.Е как може българите да гласуват за такъв"политик"-какво може да се очаква от него,когато не е наясно със законите,правилата и уредбата на различните институции.Той може само да рекетира българите.
153
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DRAGI BYLGARE VNIMAVAITE NA LUDA TIKVA VLAST NE DAVAITE GORKO SHTE SE KAETE POSLE
152
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
честито една банка по малко ,инвеститорите да търсят парите си от Василев и ко ,СТИГА кражби на гърбът на народа.
151
2
 
10
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Цирк " Банкя " продължава със своята програма . Публиката може да поеме още . Какво ще става с България , Украйна и Газа се плете на друга равнище . Скоро ще видим каква е истината със " сваления " самолет и как евреите ще се преместят в Украйна със столица Днепропетровск / сега ДнепроЖидовск / - сега прочистват тези територии от православните християни !
150
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комунистите сега започват да говорят , че ГЕРБ са в партия с ДПС ! Вие сте едни смешници , долни национални предатели , проклети чужденци и *** сталински изчадия! Вие мръсни долни античовеци избили десетки милиони невинни хора по света сте създавали ДПС като партия, сте били с нея винаги ...25 години сте партия с ДПС ! Сега отново някой друг е виновен нали долни получовешки уруди !? Никой не ви вярва вече патологични лъжци мърсни ! Аре марш в сибир при сталина дяволското изчадие!