ГЕРБ напуска парламента, ремонтът на бюджета отпада

Приятна игра на БСП, пожела Борисов
Обновена: 30 юли 2014 14:21 | 30 юли 2014 10:28,
375
ГЕРБ напуска парламента, ремонтът на бюджета отпада
Снимка: БТА

ГЕРБ напускат парламента. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов след заседание на групата на депутатите си и "совалка" с председателя на Народното събрание Михаил Миков и БСП.

Борисов пожела приятна игра на БСП и обяви, че отговорността за проблеми в държавата през следващите три месеца ще е тяхна, защото няма да има актуализация на бюджета.

Още по темата
„Дотук беше, приятна игра, успех, като се съберете на следващи заседания“, допълни той.

„Депутатите от ГЕРБ са категорично против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, като БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викаме "Oставка", в последните три дни да им дадем възможност да се възползват от опорната си точка „ГЕРБ и ДПС“, „коалиция КТБ“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини социалистите в спекулации с държавния бюджет. „Те от осем не могат да вадят четири“, възмути се той. Борисов се похвали, че има политически нюх. „Усещал съм донякъде докъде ще я докарат БСП, ДПС и „Атака“ с техните експерти. Те прекрасно знаят, че трябват пари за еврофондове, за буфери, това го казва и техният министър, който е избран като депутат от БСП“, каза още Борисов.

Той обясни, че партията му много е искала да помогне на президента и на служебното правителство, но няма как да направи това.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че два дни преди БСП да отхвърлят бюджета Сергей Станишев се е целувал с премиера Пламен Орешарски на конгреса на партията. „Излиза, че БСП не иска да подкрепи актуализация на бюджет, който този г-н Орешарски е внесъл“, каза още Борисов.

Той разказа, че е попитал „най-държавнически“ лидера на БСП Михаил Миков ще подкрепят ли бюджета, или не. „На този, който се целуваше със Станишев в неделя“, уточни Борисов.

По думите му Миков му отвърнал, че няма да го подкрепят, защото „мойте са се втвърдили, редим листи, няма да го направим. Ами като няма да си го подкрепите, ние ли, които сме му искали оставката на четири вота“, запита се Борисов.

Той отново припомни тезата си, че проблемите идват от това, че най-голямата партия не управлява след изборите. „В демокрацията тези, които спечелят изборите, управляват. Не се управлява от Фейсбук, нито от кулоарите на парламента“, каза още Борисов.

Напускането на ГЕРБ идва ден след като заедно с ДПС прокараха на първо четене актуализацията на бюджета на държавата. БСП бяха против и посрещнаха вота на ДПС и ГЕРБ с викове „Горчиво“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов забравя, че сам си подаде оставката и не пожела да изкара докрая мандата.Уплаши се от протестите на хората и се скри в правителствена болница.Сега демонстрира огромно самочувствие, но тогава се скри като мишка от страх.
188
1
 
16
 
! Отговори
физиолог преди 9 години
Баце е феномен в медицината - единственият човек, който може да повръща наобратно.
187
2
 
18
 
! Отговори
разярен антигерберас преди 9 години
Милиардите от КТБ си ги взе собственика на КТБ - Цветан Василев, с разрешението на Искров и политическата подкрепа на Борисов и ДПС!Жалкото е че, вчера еничарите от ГРОБ заедно с турците гласуваха, народът да плати за тези откраднати пари, което няма да мине просто ей така!Скоро ще има война !!!
186
6
 
4
 
! Отговори
асд преди 9 години
До Анонимен 259 нищо не стряска хората както коалиция БСП +ДПС
185
5
 
1
 
! Отговори
Тео преди 9 години
Та позицията за актуализация е правилна , но защо се отказаха да я отстояват , не мога да разбера.
184
12
 
4
 
! Отговори
Teo преди 9 години
Истината ,че бюджетът е абсолютно некадърен беше ясен още миналата година и всички му казваха на Чобана ,че приходната част няма да се изпълни и че няма достатъчно пари за НЗОК. Чобана се правеше на разсеян как ще дръпнела икономиката ("опорна точка"). Е, очевидно "експертите" на *** докъде докараха държавата. Сега е ясно ,че трябва актуализация , защото служебното правителство не знам дали има такива правомощия и накрая , който поеме държавата Октомври ще е пред фалит.
183
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да разбера народа защо гласува за Герб какво вижда в Герб какво мисли че ще направи Герб за бедния и ограбен българин каже те ми
182
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михов му е казал, че му е по голям.
181
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде Бочко, отивай да си печеш охранените бузки на морето, че времето се оправи.
180
1
 
6
 
! Отговори
4 преди 9 години
ехххххх добре ,ч е на времето през турско не е имало нет , че всичко щеше да дреме по форумите , а кой щеше да става хайдутин
179
7
 
25
 
! Отговори
Стефанов-Странджата преди 9 години
АЗ ПОВЕЧЕ ЗА ГЕРБ НЕ ГЛАСУВАМ А ВИЕ СИ ИЗБИРАЙТЕ
178
2
 
18
 
! Отговори
сугарени преди 9 години
244 Една от най-свирепите и зловещи криминални структури на комунистите и на ДС, мутро сикаджийска, е ИПОН на банкянската мутра! Много доказателства има затова! Трябваше да я споменеш в коментара си, за да си по-убедителен! Инак издишаш отвсякъде, като куха кратуна, банкянски сорт!
177
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе вчера ми говори едно сега друго вче ще има актуализация и за тази актуализация вчера се караха 4 часа днес няма да има абе какво става у тази дръжава бее вие той народ ще психяса покарай вас бе
176
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във вторник ГЕРБ ще бъдат в залата! Защото онкоболните хич не се интересуват от партии! Никоя партия не може да се гаври с тези болни хора!
175
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 243откакто влязохме в НАТО - не останаха
174
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе къде са протестиращите нали излизаха едно времее сега е време за протест и то какъв
173
4
 
13
 
! Отговори
преписвач евгени преди 9 години
Ега ти, какъв страхливец е банкянската мутра! Много жалък и много смешен страхливец! Само че, колкото и да си върти кирливия *** на 180 градуса, за да угоди на ортака си Доган, с него вече е свършено! За пореден път стана за посмешище, за пореден път показа истинския си лик - на безскрупулен задкулисен играч от най-долна проба! Такива, каквито се подвизават само в подземния свят на мутрите!
172
1
 
3
 
! Отговори
пия сероксат преди 9 години
До ПАК ПИТАМ ?субсиидиите са техни , а от бюджета има какво да се дръпне - 3 месеца крадене - кой ти го дава
171
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До боянски сараияд ли те е ? от вашата БКП знаеш ли колко такива масови убийци , крадци и доказани основатели на криминални структори в БГ мога да ти кажа? 99% от вашата античовешка и антинационална партия БКП са мафиоти , убийци и крадци ...някой от тях са си известни изнасилвачи и убийци на деца ! Имена искаш ли ? Гадна червена *** долна гнусна сливо !?
170
4
 
10
 
! Отговори
боянски сараи преди 9 години
232 прав, сикаджийска мутро! Обаче, с положителност си имал предвид банкянската мутра! Той е точно такъв комунист - алчен, ненаситен, ***, корумпиран престъпник, необразован, невъзпитан, страхливец и много, много голям ***!