МС отпуска по 10 000 лв. за жертвите във Враниловци и Мизия

Очаквано кабинетът смени петима областни управители
Обновена: 13 авг 2014 14:10 | 13 авг 2014 12:04, Веселина Йорданова
6
МС отпуска по 10 000 лв. за жертвите във Враниловци и Мизия
Снимка: БТА

Министерският съвет взе решение наследниците на четиримата загинали при пороите във Враниловци и Мизия да получат по 10 000 лв. от държавата.

Жена и синът й загинаха при пороя в селото, а при наводнението в Мизия починаха двама мъже.

На днешното второ заседание на служебния кабинет гост беше българският еврокомисар Кристалина Георгиева, която служебното правителство номинира миналата седмица за втори мандат. Днес еврокомисарят ще посети бедстващата след наводнението Мизия.

Още по темата
След заседанието служебният премиер проф. Георги Близнашки отново заяви, че шансовете на Кристалина Георгиева за върховен представител по външната политика на ЕС не са малки.

Премиерът показа отворено писмо до президента на ПЕС Сергей Станишев, в което го призовава да съдейства за изключителната възможност българин да заеме високия пост в ЕС. Писмото ще бъде публикувано и на сайта на МС.

Комисията по бедствия и аварии към МС ще бъде с обновен състав, съобщи още Близнашки. Утре комисията ще заседава и ще бъде взето конкретно решение за подпомагане на хората в бедстващите райони.

Председател на комисията традиционно е министърът на вътрешните работи.

Както беше анонсирано вчера, служебният кабинет е освободил петима областни управители и на тяхно място е назначил нови губернатори.

С постовете си се разделят областният управител на Благоевград Муса Палев, този на Пловдив - Венцислав Каймаканов, на Русе – Венцислав Калчев, на Монтана – Николай Пенчев и на Плевен – Илиян Йончев. На тяхно място са назначени Димитър Димитров, Розалин Петков, Симеон Иванов, Нина Петкова и Бойко Балтаков.

За никаква чистка не може да става дума, подчерта отново служебният премиер. По думите му няма никаква драма в промените, които се извършват напоследък.

Близнашки потвърди, че зам.-министрите от кабинета „Орешарски“ са освободени от експремиера. Служебният премиер посочи, че предшественикът му искал да облекчи служебното правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви "фафли", бе човек?! ясно е, че никакви пари не могат да съживят когото и да било, но все пак е добре, че са отпуснати тези пари. жалко за хората
4
1
 
2
 
! Отговори
дарител преди 9 години
САМО ГЕРБ ДАРИ ВЕЧЕ 50-ХИЛ. ЗА МИЗИЯ!БКП/бсп само си прави пленуми и нощни събрания!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тези пари само за фафли няма да стигнат
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Губернатори?!?!?!
1
1
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
БРАОООО...***..А ЗА ТАРАМБУКИТЕ ОТ СИТИЯ..АФРИКА..АВГАНИСТАН..И РАЗНИ ДРУГИ МОЙМУНОПОДОБНИ ЛЕНТЯЙ...КЪЩИ ХРАНА ДРЕХИ..ОБУЧЕНИЕ..ЗДРАВНИ УСЛУГИ НА СТОЙНОСТ 270 000 000 ...ЗА ДА СЕ ПЛОДЯТ НА ВОЛЯ И ДА ПРОПОВЯДВАТ ИСЛЯМ..ПЪК И ДА -ПРДАВАТ ДРОГА И ДА СЕЯТ ЗАРАЗИ..ДА ВИ СЕ ПАРАЛИЗИРАТ ДЕЦАТА МРЪСНИ ПОЛИТИЦИ..ВСИЧКИ ПАРИ ЗА ЛЕКАРСТВА ДА ДАВАТЕ...