Ваньо Танов вече има двама заместници

Алексов и Димитрова и досега бяха на ръководни постове в Агенцията
10
Ваньо Танов вече има двама заместници
Розалия Димитрова и Божидар Алексов. Снимка: Министерство на финансите

Със заповед на министъра на финансите Румен Порожанов за заместник-директори на Агенция „Митници“ са назначени Божидар Алексов и Розалия Димитрова. Те са предложени от директора Ваньо Танов.

Още по темата
Досегашният заместник-директор Чавдар Васев  е освободен от длъжност по негова молба, съобщиха от финансовото министерство.

Божидар Алексов е магистър по икономика от УНСС със специалност „Счетоводство и контрол” и следдипломна квалификация „Международни икономически отношения и митническа политика.”

Той е експерт с дългогодишен опит в митническата и данъчна материя.

Започнал е професионалния си път през 1991 г. в Столична митница, а от 1998 г. до 2008 г. заема различни ръководни длъжности в Регионална митническа дирекция София, където последователно оглавява отдели “Митнически режими и процедури“, „Акцизи“ и “Последващ контрол“.

От 2009 г. до момента заема ръководни позиции в Агенция „Митници” като директор на дирекция „Акцизи“ и началник-отдел в дирекция „Финансово стопанска дейност и управление на собствеността“. От страна на Агенция „Митници” ръководи проекта за Изграждане на Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС) и изграждане на Информационна система „Контрол на горивата” за НАП.

Розалия Димитрова е магистър по „Неорганични и електрохимични производства” във  Висшия химикотехнологически институт – София (Химикотехнологичен и металургичен университет – София) със следдипломна квалификация „МИО и митническа политика” в УНСС.

От 1991 г. досега работи в митническата администрация, като преминава през всички длъжности от стажант митнически инспектор до директор на дирекция. От 2011 г. е директор на дирекция „Митнически режими и процедури” в Централното митническо управление на Агенция „Митници”.

Участва в работата на Комитета по Митническия кодекс и групи на ниво Европейска комисия. Координира работата на митническата администрация на национално ниво и участва на срещите за обсъждане на разпоредбите  проектите на Делегирания акт и Акта за изпълнение на Митническия кодекс на Съюза.

Награждавана е за постигнати резултати в подготовката на митническата администрация за процеса на присъединяване на Република България към ЕС и за принос към Световната митническа организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Простоватият милиционер Танов е логично да се обгради с некадърни неграмотници. Писна ми от дърти комунисти, които се правят на антикомунисти.
9
0
 
0
 
! Отговори
DDD преди 9 години
Ще те разочаровам сигурно, но за транспортната министЕрка упорито се говори, че ще остане. Дано не е така.
8
2
 
3
 
! Отговори
! преди 9 години
Не съм червен, напротив даже... но след изявлението, че няма да има реваншизъм до сега, сигурно са уволнени 40-50 човека на важни постове в държавата. Особено впечатление прави как Порожанов и Близнашки без "реваншизъм" разчистват... Някак си можеше да изчакат поне десетина дена ми се струва, а те нямат търпение пак да "взимат"...Правителството на Орешарски беше нелепо просто, но това служебно правителство също не изглежда много читаво... Дано не останат някои от министрите и след това!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 6. Обратното е.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MAFIATA se zavryshta.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Борисов: Добре. Ако трябва, обади му се ей-сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам.Ваньо Танов: Разбрано. Сега ще звънна на министъра и ще му кажаБойко Борисов: Кажи му на министъра. Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо му се обади и му го кажи.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудно ми е ,че някой които досега са били против Боко ,изведнъж се обръщат на 180 градуса да го защитават.Пример с Янето ,Беновска ,Мира Радева.Боко вади пари крадени от Ес и от нас данъкоплатцитеи купува ,който надигне глас..Ако дойде на власт ,помнете ми думата ,ще бъде безпощадно настървен към бедния народ.Отсега си говори за заеми ,затягане на колани ,довършване на магистрали.Съжалява ,че БСП тегли заеми да раздава на майки и пенсионери........Касичката му се поопразни ,трябва да я допълни.Хора осъзнайте се ,че за власт се гласи ,най голевият бандит,буда
3
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Помощниците на Танов се казват Контрабанда и Корупция.
2
6
 
3
 
! Отговори
Mehmed преди 9 години
Ayde stiga ste pisali gluposti i ostavete choveka da si svarshi rabotata.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тоя мишо бирата, ми се обади пак. В неговата фабрика влезнали митничари ли са полицаи ли са,събират телефони,правят там няква акция. Хайде прибирай ги от там,нали поехме ангажимент да не....