Реформаторите искат новият премиер да не е бил премиер

От Блока настояват и следващият МВР шеф да не е заемал поста досега
Обновена: 21 авг 2014 14:11 | 21 авг 2014 12:05,
132
Реформаторите искат новият премиер да не е бил премиер
Снимка: Реформаторски блок

Партиите от Реформаторския блок обявиха, че след изборите ще подкрепят правителство, в което ключови позиции не се заемат от хора, които са ги заемали в миналото.

Те излязоха с предизборна платформа с няколко послания и конкретни ангажименти. „За постигане на политическите си цели ние ще се стремим към съставяне на правителство, в което позициите на министър-председател, финансов и вътрешен министър се заемат от политици с безупречна репутация, които не са заемали тези позиции в миналото“, се казва в декларацията на Реформаторите.

Още по темата
В платформата си партиите от Блока се ангажират да участват в реформаторско дясноцентристко правителство, което да отстрани БСП и ДПС, както и производните им, от управлението.

Реформаторите се заричат да спрат и ксенофобските и национал-популистки формации. „Ангажираме се да приемем стратегия за дясна социална политика, основана на реформа в образованието, здравеопазването и социалната сфера“, пишат още от Блока.

Сред ангажиментите им са още създаване на благоприятна среда за развитие на бизнеса,  написване на проект за промяна на Конституцията и провеждане на операция „Чисти ръце“. Реформаторите обещават и да предложат създаване на анкетна комисия за разследване на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, както и на други скандални назначения на политици.

Партиите в Блока ще разследват и дейността на КТБ и ще работят за събиране на кредитите на банката. Те се обявяват и за незабавно приемане на Европейски банков надзор и ускорено присъединяване на България в еврозоната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
3
 
! Отговори
хаха преди 9 години
тия наистина са се взели на сериозно, но никой не ги и бръсне за слива.....страшна манджа с грозде са тия!
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kато спечелите изборите, тогаваще казвате кой да е премиер......това означава никога.
92
1
 
2
 
! Отговори
Режорматоро преди 9 години
Ръководството на РБ да оглави листите на БСП в страната .И без това работят за *** Радан го виждам ,като личен секретар на Мишко Миков ,ще сервира водка и люта ракия до припадък Кунева ,може би владее ориенталски танци,зер Мишко кат пийне ,душата му се отваря
91
2
 
1
 
! Отговори
Марин преди 9 години
Не бих гласувал нито за ГЕРБ нито за РБ. Тези партии не вдъхват доверие, че се стремят да постигнат нещо градивно
90
1
 
1
 
! Отговори
Бошето преди 9 години
Жалкото в ситуацията е, че въпреки така убедените думи на Кънев, ако Борисов му предложи съвместно управление той веднага ще приеме. Просто в момента си подготвя възможността да иска повече
89
2
 
0
 
! Отговори
Весо преди 9 години
Докато РБ дори обмислят съвместно управление с ГЕРБ няма да получат много гласове от народа
88
1
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
И Кънев си мисли, че с констатацията си относно Борисов и ГЕРБ е открил Америка. Това, което каза го знае всеки, ситуацията е толкова зле, че на никой вече не му прави впечатление
87
1
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Не виждам, защо Кънев си мисли, че народа има доверие в РБ? Докато Кунева е там и очерня името на партията нямат шанс за успех
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във форума преобладават невъзпитани и неуки перекендета...Успех на РБ!!!!!
85
2
 
0
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Аз пък в бързината прочетох: " да не е БЯЛ премиер". От тези всичко мога да очаквам.
84
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
РЕФОРМА=ПЪЛНИ ДЖОБА С БИЛЕТНА ФОРМА. РЕФОРМАТОРИ=НАЙ.ГОЛЕМИТЕ ПРИВАТИЗАТОРИ
83
2
 
4
 
! Отговори
ПИТАНЧО ??? преди 9 години
Абе има ли във форма БЪЛГАРИ или всички сте ЛЕВО-ДЕСНИ МАСКАРИ.?? ЩО ЛИ ПИТАМ.Нормалните правят зимнина за "горещата " зима дето идва благодарение на вас.
82
2
 
3
 
! Отговори
Todoroff преди 9 години
"Реформаторите" не могат хем да се държат като опозиция, хем да правят реформи. Говорят непоследователно, за да втвърдяват малкия електорат на ДСБ и РБ. Радан Кънев преследва една единствена цел - да отслаби ГЕРБ, за да може БСП и ДПС да се доближат по влияние до ГЕРБ и отново да вземат властта!
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката е показано кой с коя ръка ще краде като влязат в НС !!!
80
4
 
1
 
! Отговори
Todoroff преди 9 години
"Без Борисов в управлението". С 15 депутати, така се самопогребваш. Тогава на "реформаторите" им остава Миков. Затова на следващите предсрочни избори напролет (ако ГЕРБ сега не получат пълно мнозинство), "реформаторите" пак няма да влязат в парламента! Радан подкрепи БСП за запазване на бюджета! Без да предложи алтернатива! А вече беше ясно, че до юли тази година дупката в бюджета е 6 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА, отколкото до юли миналата година, когато беше актуализиран по същото време.
79
3
 
3
 
! Отговори
Todoroff преди 9 години
Понеже са в насипно сътояние, реформаторите явно не знаят какво е да се носи политическа отговорност за управлението. Но знаят, че ГЕРБ е Борисов. Затова казват без Борисов. Затова днес Огнян Минчев написа, че Радан Кънев изпълнява нечии поръчки. Той пише още: Изваждането на ДПС и на БСП от властта през предстоящия парламентарен мандат, според мен като гражданин, е политическа цел номер едно за демократичните политически сили.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
златния пръст на Местан се задава със страшна сила.
77
2
 
5
 
! Отговори
Сетих се! преди 9 години
Те още доста характеристики ще изброят, докато обрисуват образа на хипотетичния бъдещ премиер. И ..., нека да позная, знаете ли на кого ще напомня този хипотетичен образ?Ами че той ще съвпада напълно с възможно най-подробната характеристика на Мегленчето Пръмова, пардон, Кунева.
76
5
 
5
 
! Отговори
ПИТАНЧО-??? преди 9 години
Аз не искам да гласувам за УНИЩОЖИТЕЛИТЕ НА България от последните 25 години. ИСКАМ ДА ГЛАСУВАМ ЗА БЪЛГАРИЯ- ДОБРА СТРАНА ЗА МЕН,ДЕЦАТА МИ И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. И ПИТАМ- КАКВО ДА НАПРАВИМ ? КАК ДА ГЛАСУВАМЕ ? Европейска България= мираж. Тогава БЪЛГАРИЯ извън ЕС. Живяхме по добре. Единствено АТАКА ми го предлага.
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОИ имат най-фанатичните защитници сред паплячта? Много просто , тия които са си създали доживот признателна подпапляч, която се е скъсала от крадене чрез властта. А за останалите, мачкане искат, нали така, никой да не им гледа айдутлуците. :-)