Найденов не би се изненадал, ако Чобанов е в листите на ДПС

"Той не е партийно обвързан с БСП, а експерт"
Обновена: 26 авг 2014 14:01 | 26 авг 2014 11:47, Камелия Цветанова
41
Найденов не би се изненадал, ако Чобанов е в листите на ДПС
Снимка: Булфото, архив

Бившият финансов министър Петър Чобанов не е партийно обвързан с БСП, коментира Ангел Найденов от левицата по ТV7, след като излезе информация, че бившият финансов министър е получил предложение да оглави листата на ДПС във Велико Търново.

Още по темата
Найденов призна, че това не би го учудило.

Той припомни, че Чобанов е бил издигнат от гражданската квота в Пловдив и като голяма част от участниците в кабинета „Орешарски” той е експертен кадър.

Социалистът отново разкритикува поведението на служебното правителство и го обвини в политическа чистка.

Според него с кадровите промени се прави реставрация  на ГЕРБ, като се връщат техни експерти във властта.

„Функциите на този служебен кабинет са в две основни посоки - да подготви и проведе избори по начин, който да убеди хората, че имаме обективни резултати, не манипулирани, ежедневните задачи, които стоят пред различните сфери на дейност”, категоричен бе той.

По думите му това означава, че тази фигура трябва да покаже, че е равноотдалечена от всички политически формации.

„Уволненията и назначенията ли са основна задача на този кабинет и ако отговорът е „Да”, защо го правят? Очевидно за да осигурят влияние на тези, които доминират сред назначените експерти, от които повече от 80% са свързани с ГЕРБ”, категоричен бе Найденов.

По думите му това е проява на „Костинбродския синдром” и вместо да се трупат палета с 500 хил. бюлетини, сега се осигурява влияние чрез участието във властта на тази партия, която се казва, че ще спечели най-голям брой народни представители.

Според него друг фактор е осигуряването на средства чрез прехвърлянето на средства от едни ресори в други.
Найденов смята, че спирането на обществените поръчки е вид изнудване на бизнеса и поставянето му в зависимост от тези, които в момента са на власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Жабокрек преди 9 години
Абе Ангеле вие не махнахте ли всички другопартийци ? Навсякъде са хора на БСП ,а в етнически смесените райони са дПс ,така ли нямаше кадърни специалисти от ГЕРБ ,от РБ,от други партии които да заслужават да останат ,или вашите са по по най the best и т.н. И на мястото на ще оставиш ли да работят хора на една партия която довчера те е плюла и ругала ???
30
0
 
3
 
! Отговори
Patrikov преди 9 години
Mnogo operni tochki.Povtariate kato papagali edno i sashto.Losh prochit na realnosta.Haide sega malko pochivka ,che mnogo dade za napravata na ogradata.
29
5
 
1
 
! Отговори
куку руку преди 9 години
Точно толкова некъдърно служебно правителство като предишното. Плевнелиев си няма ни най-малък хабер за експертност в различните области, а още по-малко за почтени люде. Едни и същи дежурни служебни министри от близкото му обкръжение .
28
1
 
0
 
! Отговори
пълна лудница преди 9 години
Олигарси и слуги на политическата мафия лъснаха и в този служебен кабинет на Плевнелиев!
27
4
 
0
 
! Отговори
трън в петата преди 9 години
Кабинетът на моралното камикадзе= БлиЗашки...
26
1
 
0
 
! Отговори
пенчо преди 9 години
Този кабинет, който има за цел единствено да подсигури честни избори, се превърна в нещо като риалити за Строгия президент и институционализираните протестъри, които се отказаха от уличния живот в името на министерските заплати. Подобен тип промоция е такъв парад на показното, че дори човек, неизкушен от политика, ще усети дефекта отдалече.
25
1
 
0
 
! Отговори
хадес преди 9 години
Важно е да се бърка мътилката, да се създават илюзии, да се изкривява времевото възприятие на избирателите. Със сгъстяването на информацията, в нея се губи истината, колкото и голяма да е тя - дори очевидни убийствени компромати като "Мишо Бирата", кокаина и пр. Бъркаш, мешаш, бъркаш, мешаш, важното е накрая да е пълна мътилка и да обявиш някой за финално виновен - точно преди изборите. Мутрата е много добър в това.
24
2
 
0
 
! Отговори
СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ преди 9 години
Ето я и Простата сметка на Бойко, как ще наЦВЪКа 160 депутати в Парламента. . .
23
2
 
1
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Като гледам колко голям проблем има в дясно - само псевдодесни и измамници, не виждам друг избор освен да се гласува за социалистите
22
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Отново се видя, че само червените са истинска партия, а останалите са най-обикновенни разрушители и псевдополитици
21
1
 
0
 
! Отговори
Станимир преди 9 години
И Плевнелиев и Близнашки са на постовете си по волята на Бойко и единствените истински задачи, които изпълняват са да подсигуряват безпроблемен политически живот на ГЕРБ
20
1
 
1
 
! Отговори
Мариян преди 9 години
ГЕРБ сигурно много ги е яд, че пак им разкриха подлата схема за манипулиране на страната
19
2
 
1
 
! Отговори
Здравко преди 9 години
Как можеш да вярваш на правителство назначено от куклата на конци - Плевнелиев....
18
2
 
1
 
! Отговори
Любо преди 9 години
От километри се вижда, че Близнашки е назначен да прокарва и защитава интересите на ГЕРБ, направо е скандално!
17
2
 
1
 
! Отговори
Велко преди 9 години
Найденов е много прав в случая и аз също подкрепям теорията му, въпреки, че е много цинично това да бъде истина - фактите говорят в подкрепа на неговите думи
16
7
 
1
 
! Отговори
наивен читател преди 9 години
До социологВероятно за времето, което посочваш, ти си бил я в Германия, я в Люксембург. Тъй като ти не си "-"-лог", то поне можеш да попиташ "кога бизнесът е бил мачкан и грабен повече". С неограничени заеми и дългове не се гради държава, а това е едниствения инструмент на ГЕРБ.
15
0
 
12
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 9 години
Малко инфо за честните Българи. Никой никога не е търсил Ц.Василев. Това за интерпол си е партенка на комуно-социалистическите медии. Има в интернет страница на Интерпол и няма такова име. Поредната партенка на Цацаратурата, защото мъката е голяма , че не можаха да го свитнат и да откраднат банката.
14
0
 
5
 
! Отговори
aaaaa преди 9 години
Vsichki shemi gi razbirah Naydeneeee....vsichko ti e yasno :)
13
12
 
15
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Драги сънародници гласувайте за когото си искате. При управлението на ГЕРБ имаше ред, спокойствие и ниска престъпност. Държавата беше финансово стабилна , строеше се и Държавата се развиваше. При БСП-ДПС-Атака имаше убийства, грабежи, въоражени обири на банки и невъоражено ограбване на КТБ и всички гадости за които се сещате. Избора си е Ваш, но след това да не започнете пак ежедневните протести , защото гладът ще е голям.
12
2
 
14
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Уволненията и назначенията ли са основна задача на този кабинет и ако отговорът е Да, защо го правят?"За да махнат явно тези ваши калинки,дето назначихте в 12 без 5,за да си гарантирате отново влизането в парламента. Политическа чистка защото е махнал приятелката на Майчето ли? Че чак и с протест заплаши? Вашата партия да реве за честни избори? Костинброд или Бобовдол-все сте вие телевизионни звезди.Сега се спряга БСП да гласуват заедно с ББЦ,Бойчев мрънкаше вчера по темата.