БСП с поуки - няма да натрапва коалиции на хората

Левицата не наказва инакомислещите, категорична е Манолова
Обновена: 30 авг 2014 10:40 | 30 авг 2014 10:38,
72
БСП с поуки - няма да натрапва коалиции на хората
Снимка: архив, БТА

БСП си е извлекла поуките от това как трябва да правим партньорства и коалиции, особено в управлението, заяви Мая Манолова пред Нова телевизия.

Има съпротива, нежелание, умора у хората, които ни подкрепят, и тръгвайки на избори, искайки доверието на хората, ние не можем да им натрапваме коалиции, смята тя.

Според нея коалиции в бъдещия парламент на този етап изглеждат невъзможни. Тя прогнозира, че малко партии ще намерят място в следващия парламент, но беше категорична, че БСП тръгва нахъсана за победа.

Тя определи като несериозни заявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ако няма мнозинство в следващия парламент, няма да поеме управлението на страната.

„Това е безотговорно поведение. Борисов и ГЕРБ се интересуват само от това как да влязат във властта, как да управляват те и затова сценариите, които чертаят, са свързани с техния конкретен партиен интерес, не със състоянието в държавата. Не приемаме вариант, в който Бойко Борисов казва: „Ако не получа възможност да управлявам, ще вървим на избори, докато не ги спечелим убедително, а дотогава ще управлява служебно правителство“, защото това не е добре за хората. Освен това служебно правителство е правителство на ГЕРБ – това е план „Б“ на Бойко Борисов, да управлява или чрез собствено правителство, или чрез второто си правителство“, обясни Манолова.

Още по темата
Тя припомни, че след предсрочните парламентарни избори през 2013 г., когато БСП спечели 83 мандата, е било ясно, че управлението ще бъде нестабилно откъм парламентарна подкрепа и че партньорството с ДПС е рисково.

„Държавата беше в криза. Какво направи Борисов тогава? Той просто хвърли оставка и ние поехме отговорност. И сега плащаме и заради грешките, които направихме, и заради факта, че поехме управлението на държавата в нестабилна и сложна ситуация, защото мислехме за държавата, а не за дивидентите на БСП“, каза Манолова.

В БСП винаги има емоции и напрежение при подреждане на листи за предстоящи избори, призна още тя.

„Това е естествено. Ние сме единствената демократична партия, която има силни регионални структури, която има история и знакови лица по места”, обясни Манолова.

По думите й за ГЕРБ нищо не се е чуло, защото в партията двама души подреждат техните листи и те просто се съобщават на структурите.

„Мисля, че цялата тази енергия при подреждането на листите през последните дни беше повече от излишна, защото този път окончателното подреждане на листите ще го направят българските граждани. Има преференция със седемпроцентен праг”, посочи Манолова.

„Със сигурност част от избирателите няма да са съгласни с това подреждане. Ще имат свой фаворит, ще изразят своите предпочитания на изборите и в крайна сметка ще има много сериозни размествания, не само в нашите листи, но и в тези на другите партии”, прогнозира още тя.

Манолова категорично отхвърли твърденията, че в БСП се наказват инакомислещите. Тя отбеляза, че подреждането на кандидатите става с тайно гласуване в местните организации. Според нея БСП се нуждае от обновление и нови лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: БСПМая Маноловалисти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
18
 
! Отговори
бойкот на изборите преди 9 години
БСП осъзнават ли какъв провал ги чака на тези избори ? Кой ще поеме отговорността за него ? Щом аз съм един от тези който гласува за тях и тотално разочароваха - бойкотирам изборите докато не видя нови лица
27
1
 
28
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
БКП била " единствената демократична партия????Няма мерило за вашата Наглост.
26
2
 
16
 
! Отговори
бойкот на изборите преди 9 години
защо гласуват хората за БСП? 1. Възрастни хора които помнят доброто минало, за тях всички други бяха тези които разсипаха България.2. Хора които искат политиката да е обърната към хората (социала) а не към едрия бизнес който подкрепят демократите.3. Хора които наказват с отрицателен вот неуспешните правителства на СДС, НДСВ и ГЕРБ.4. др. Е добре ние да кажем сме едни от 1-3 , как да гласуваме пак за БСП - не виждаме новото - само безпринцпни решения (ДПС коалиция) Нов бардак със стари К**ви
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Густо 28 ми
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
песента е : остаряваме бавно ...и мъчително
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много интересно и тъпо предложение. И кои са малките партии-ББЦ с наркомана Бареков, Атака с руснака , но не българин Сидеров, РБ - с Раданчо мижитурката, и много други даже и не ги знам.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 26правете каквото искате,аз видях и разбрах що за народ сме,що за политици и що за държава,държава,която я няма,когато ти е нужна,няма да гласувам,и дано много хора не го направят
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майчето е спала на криво
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е естествено. Ние сме единствената демократична партия, която има силни регионални структури, която има история и знакови лица по места, обясни Манолова..."Но пресметливо пропуска да поясни, че "демократическият централизъм" (разбирай отгоре-надолу) е единствената допустима концепция и критерий за демократичност. Било то в изборни листи или управленчески решения... Арогантност и лицемерие без граници и до края на света!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След скандалната поръчка за ремонт на Зимния дворец в София, лъснаха нови далавера на уволненото от служебния министър на младежта и спорта Евгения Раданова ръководство на Академика 2011.Буквално в последните часове на правителството Орешарски" Цветко Начев, Марин Маринов (състудент със сина на бившия спортен министър Мариан Георгиева) и Тодор Трифонов са раздали най-апетитните имоти на държавното търговско дружество за жълти стотинки.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая какви простотии ръси?
17
0
 
10
 
! Отговори
В преди 9 години
манолова,стига живя и ти в паралелна вселена,искам да се смени,ела на моето място,едвам свързвай двата края..,смени се с мястото и на някой пострадал останал без покрив,смени си мястото и с някой инвалид дето не може до магазина да иде,че няма път за количката му,МИЗЕРНИЦИИИ ДАЙТЕ НА НАРОДА ДОСТОЕН ЖИВОТ,БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ха, така! чак когато дпс ви изрита, и ви би шута, осъзнахте, че коалицията с тях е лошо нещо! или гроздето е кисело, както е казала лисицата! вие сте аут, също и атака, която толкова ревниво ви подкрепяше! чудех се, защо волен едно приказва, а прави съвсем наобратно, а той от майчето се научил! нали с какъвто се събереш, такъв ставаш...
15
0
 
12
 
! Отговори
пепо секса преди 9 години
Майче,Маичке,колко си ку.ци навела ти
14
0
 
5
 
! Отговори
тома неверни преди 9 години
Прави ли ви впечатление,че партиите,когато са в опозиция,тогава говорят точните неща(предизборните на всички са прекрасни,да).Когато стане обратното,тогава ще се оправи държавата
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Майчето много угрижена нещо. Защо не ни разкаже за това как сами си подпалиха партийния дом през 1990-та? Да разкаже как точно се запалиха пък архивите, и как точно изгоряха документите за финансовите операции в периода 1988-1990, когато техния нов месия Луканов извърши престъпния грабеж от държавната хазна? Да каже защо БКП-милионери източиха и закриха предприятията, БКП-БСП генерали ликвидираха армията? Да каже защо създадоха ДПС? И още десетки въпроси.. кво тука ни баламосва с глупости
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бйкот на изборите докато не построят нова Мизия,Аспарухово и т.н,народа им гладен,без покрив,божее какви управници божее...,БОЙКОТ
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Манолова, стига с тоя Борисов, та Борисов. Дайте да чуем вие какво прелагате, щото и ние останалите все още социалисти няма да гласуваме за вас.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че голяма грешка на БСП беше участието им в предишното управление ОТНОВО с подкрепата на ДПС ! Знаеха, народа не иска ДПС във власта, знаеха го, но пак се съюзиха с тях- само и само да са във властта. ДПС е паразитна партия - за тях няма проблем кой ще е на власт стига те да са центъра. Дано излезе друг център, макар че такъв уж щяха да са националистите но с луди ръководители няма как да стане. Това означава, че сега БСП ще загубят с много ! Което по своето същество е жалко и антисоциал
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Урунгел, само прическата ти на ден струва половин пенсия - затваряй си наглата уста и не ни се натрапвайте въобще!Социалисти - е.а ви и социалистите хорат за хляб нямат вие тънете в лукс -смърт за вас!И за всички богаташи - ЩОТО СТЕ ЕДНО!