БСП с поуки - няма да натрапва коалиции на хората

Левицата не наказва инакомислещите, категорична е Манолова
Обновена: 30 авг 2014 10:40 | 30 авг 2014 10:38,
72
БСП с поуки - няма да натрапва коалиции на хората
Снимка: архив, БТА

БСП си е извлекла поуките от това как трябва да правим партньорства и коалиции, особено в управлението, заяви Мая Манолова пред Нова телевизия.

Има съпротива, нежелание, умора у хората, които ни подкрепят, и тръгвайки на избори, искайки доверието на хората, ние не можем да им натрапваме коалиции, смята тя.

Според нея коалиции в бъдещия парламент на този етап изглеждат невъзможни. Тя прогнозира, че малко партии ще намерят място в следващия парламент, но беше категорична, че БСП тръгва нахъсана за победа.

Тя определи като несериозни заявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ако няма мнозинство в следващия парламент, няма да поеме управлението на страната.

„Това е безотговорно поведение. Борисов и ГЕРБ се интересуват само от това как да влязат във властта, как да управляват те и затова сценариите, които чертаят, са свързани с техния конкретен партиен интерес, не със състоянието в държавата. Не приемаме вариант, в който Бойко Борисов казва: „Ако не получа възможност да управлявам, ще вървим на избори, докато не ги спечелим убедително, а дотогава ще управлява служебно правителство“, защото това не е добре за хората. Освен това служебно правителство е правителство на ГЕРБ – това е план „Б“ на Бойко Борисов, да управлява или чрез собствено правителство, или чрез второто си правителство“, обясни Манолова.

Още по темата
Тя припомни, че след предсрочните парламентарни избори през 2013 г., когато БСП спечели 83 мандата, е било ясно, че управлението ще бъде нестабилно откъм парламентарна подкрепа и че партньорството с ДПС е рисково.

„Държавата беше в криза. Какво направи Борисов тогава? Той просто хвърли оставка и ние поехме отговорност. И сега плащаме и заради грешките, които направихме, и заради факта, че поехме управлението на държавата в нестабилна и сложна ситуация, защото мислехме за държавата, а не за дивидентите на БСП“, каза Манолова.

В БСП винаги има емоции и напрежение при подреждане на листи за предстоящи избори, призна още тя.

„Това е естествено. Ние сме единствената демократична партия, която има силни регионални структури, която има история и знакови лица по места”, обясни Манолова.

По думите й за ГЕРБ нищо не се е чуло, защото в партията двама души подреждат техните листи и те просто се съобщават на структурите.

„Мисля, че цялата тази енергия при подреждането на листите през последните дни беше повече от излишна, защото този път окончателното подреждане на листите ще го направят българските граждани. Има преференция със седемпроцентен праг”, посочи Манолова.

„Със сигурност част от избирателите няма да са съгласни с това подреждане. Ще имат свой фаворит, ще изразят своите предпочитания на изборите и в крайна сметка ще има много сериозни размествания, не само в нашите листи, но и в тези на другите партии”, прогнозира още тя.

Манолова категорично отхвърли твърденията, че в БСП се наказват инакомислещите. Тя отбеляза, че подреждането на кандидатите става с тайно гласуване в местните организации. Според нея БСП се нуждае от обновление и нови лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: БСПМая Маноловалисти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
11
 
2
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Ако АТАКА не са в парламента , ще пада яко лапане на корем ......и няма да има кой да ги притеснява .....за това и беше цялата тази помия излята върху тях ......уж това уж онова ....а когато АТАКА внасяха предложения от рода на "да бъдат спрени помощите на непълнолетни майки " бяха отхвърлени с гласовете на ГЕРБ , ДПС и БСП ! Но карай , тоя народ дори да му намалиш заплатата тогава когато му качиш тока ...пак ще си трае .....казваш му "така трябва че няма пари " и готово :)
7
0
 
15
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Над 65 години БКП-БСП едно говори , а друго прави. Те са на принципа - не ме гледай какво правя , а ме слушай какво говоря. Тази партия е ретроградна и никога няма да стане модерна. Единствения изход е да се саморазпусне и млади хора до 35 години да направят нова лява партия.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako si biaha vzeli pouka shtiaha da zakriat partita.
5
0
 
18
 
! Отговори
фен преди 9 години
Хубава е Мая само едно не е ясно кой какъв е в БСП... Мая е ЖЕНА .... Стефан Данаилов е МЪЖ ...Сергей Станишев е трети род ***..СТ ....Колко ли са от трети род в тази партия БСП???61
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то вие сте толкова далече от хората и проблемите им,че какво да им натрапвате???Бог високо,цар далеко,ама сте за един бой всичкиии....
3
1
 
23
 
! Отговори
Валери преди 9 години
Каква история има БСП - комунисти. Убивахте и мъчихте всички инакомислещи. После грабихте и разорихте всеки ъгъл на тая държава ! Лустрация за комунистите !
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей, тия не спряха да говорят против герб! явно бойко яко им е бръкнал, там, дето слънцето не грее! впредвид реакциите на всички политически партии, останах с впечатление, че само герб е нарушила статуквото и затова пак ще гласувам за бойко! тия никога няма да ме спечелят с тяхното мото "да не се допусне герб на власт"! даже напротив!
1
0
 
23
 
! Отговори
Казах си стига! преди 9 години
Престанете да слагате снимки на това нещо! Плашите ни!