България не може да бъде "ястреб", когато става дума за Русия!

Първанов: Приляга ни да се обявим за прекратяване на санкциите
57
България не може да бъде "ястреб", когато става дума за Русия!
Георги Първанов. Снимка: БТА

България не може да бъде "ястреб", когато става дума за отношенията с Русия, заяви лидерът на АБВ Георги Първанов, президент на България в периода 2002-2012 г., на дискусия на тема „Отношенията България – Русия“.

“Ние твърдим, че модерната архитектура на съвременна Европа не може да бъде насочена срещу Русия. Надявам се това да бъде разбрано от сегашните европейски и световни лидери, защото са твърде много предизвикателствата пред големите сили и общности, за да си позволим такова противопоставяне”, каза още Първанов.

Още по темата
По думите му повод за дискусията са множество материали и документи, в които бе обявено, че Русия е заплаха за националната сигурност на България.

„В случая аз категорично не приемам позицията на президента Плевнелиев, която беше изразена в серия от изяви. Има много неща, които звучат провокативно към Русия и то непредизвикано провокативно”, каза още той, цитиран от пресцентъра на партията.

Първанов изрази опасение тази линия да не се появи в позиция на държавния глава на предстоящата среща на НАТО в Уелс на 4-5 септември.

“Имахме цяла една година, в която видяхме много изяви на български министри, уви – министри от лявото пространство – на външните работи, на отбраната и енергетиката, с ясни знаци, съдържащи враждебност към Русия. Ние от АБВ реагирахме на първите санкции срещу Русия с тезата, че от тези санкции страдат народите, а не управниците”, коментира експрезидентът.

Според него „на България й приляга да се обяви за преустановяване на санкциите”, защото се вижда, че те не дават резултатът, още по-лошо – дават негативен резултат относно икономиката на Европа и нашия регион.

На въпрос дали министърът на отбраната следва да подаде оставка след скандала с документа „Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана“, той заяви: „Като знам кой го назначава, не съм сигурен дали следващият ще бъде по-добър”.

“Този министър, аз неслучайно казвам министър на войната, защото той си определи такава роля, той самият като генезис има подобно поведение, но за да хвърли в пространството подобен документ, той е поощрен и от президентството, и от онези, които се виждат управляващи”, смята Първанов.

По думите му кризата вероятно рано или късно ще мине и отношенията между Русия и Запада ще бъдат възстановени много по-бързо, отколкото между Москва и София, ако допуснем техния срив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
5
 
! Отговори
40 разбойника преди 9 години
A не приляга ли на нашата мила родина да има политици които да мислят за добруването и и да водят НЕЗАВИСИМА политика ,да бъдат честни ,да говорят истината ,да привличат инвестиции ,да развиват икономиката,да създават работни места и да не крадат много .То все някой на някого се одупва ,един на Русия ,друг на Турция ,трети чака"уважение"от Обама ,Кога ще ударите с юмрук по масата бе чворове алчни и продажни и ще покажете ,че сте БЪЛГАРИ КАжи бе Гоце !?!?!?!?!!
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Угоен,нискочел агент на КГБ!
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце,как е любовницата ти Кюлевица и детенцето ви,а? ахаааа...Ами Мариана -певачката и детенцето ви?! А кой сега те спонсорира...Пак ли същите крадци?
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя агент - никога няма да стане политик...Той е едно червено мрънкало спонсорирано от българо-руската мафия...Той е убиец на невинни животинки и любител на непълнолетни момиченца...Това прави той 10 години...докато се наричаше президент на България...Отврат!
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дразни ме липсата на далновидност у нашите политици,защото когато свърши войната много бързо ЕС ще смени тона...това да не става някакъв ердогановски сайт?
37
2
 
5
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Има една хубава снимка на Гоце Първанов - историка, Боко Борисов - пожарникаря и Вальо Златев - олигарха, как играят баскетбол в червени екипи. Може би това е имал в предвиди за разделението на властите и Монтескьо, когато писал "За духьт на законите", но аз си мисля за Metallica и Master of Puppets" и се чудя, кой ли е той?
36
3
 
7
 
! Отговори
kironki преди 9 години
На Гоце явно му се е усладил вкусът на *** на ***, та продължава...
35
2
 
5
 
! Отговори
Глас от народа преди 9 години
Този президент предател върна делегацията на Българите от Бившия Съветски Съюз през октомври 2004 като им каза че Българи има само в България. Нека е бистри политиката а България защото по-компрометиран политик от него няма в България!
34
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"България не може да бъде "ястреб", когато става дума за Русия!Първанов: Приляга ни да се обявим за прекратяване на санкциите"Браво, Първанов. Добре му тегли една майна на Плевенлиев и на останалите *** послушници - роби на Европата. Много си прав в думите си.
33
12
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
На Първанов като историк би трябвало да му е ясно, че ако зараждащия се в Русия фашистки-национал болшевишки режим не бъде спрян овреме, последствията за света ще са по-трагични от Втората световна!Санкции до дупка !
32
5
 
12
 
! Отговори
Браво, Гоце ! преди 9 години
Русия не е проявила никаква агресия. Именно НАТО и в частност САЩ подготвиха разкъсването на Украйна, като целяха да предизвикат Русия и да се намеси. Но Путин постъпи много мъдро - присъедини Крим към Русия без нито един изстрел. За тези, които не знаят Крим винаги си е бил руски е населен с руснаци. Хрушчов през миналия век го е подарил на Украйна при един пиянски запой. В Източна Украйна, също живеят предимно руснаци, които не са съгласни с фашистката хунта в Киев. Няма никакви руски войски.
31
5
 
9
 
! Отговори
ПФУ! преди 9 години
А бре Гоцьо,кои мутри те спонсорират с крадени евро в момента бре?! Такива замъци направи на брега на морето и в Банки,че немаш ли срам и да се показваш бре! Ами каква къща взе на френската Ревиера бре селянино смотан?Много говориш...и то без срам....ама НИЩО не казваш бре! Аман от ***! А скрии се нейде и се НЕ показвай,че ми разваляш храносмилането и червата ми се бонтуват...Гнида искариотска!
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"БИВШИТЕ" комунисти и настоящи социаглисти могат да лъжат,да хитруват,да злоупотребяват,да манипулират,да се облагодетелстват,да ходят на лов,да правят родината ни и народа ни на резил,да продават националните ни интереси,да ни провалят бъдещето,но едно немогат - не са в състояние да изпитат СРАМ....
29
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПО-ДОБРЕ С ДВАТА КРАКА В Н А Т О,ОТКОЛКОТО СЪС СТУДЕН *** В С И Б И Р !
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пусни сифона....отмии Седефчов гоце!
27
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце не се ли умори да конщунстваш срама нямаш ли
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И преди...и сега БСП(АБВ) е мафия!
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този сгент от ДС е проклятието на България!
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опппппа,комунистическата ЧУМА се завърна - не спете деца!?
23
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе големи писания против Саддам голямо нещо.Много слепци и зомбирани личности по нашия край много нещо.Това Саддам, това Кадафи много лоши "диктатори" бе! Я вижте сега без тях каква хубава демокрация цъфти! Ислямска демокрация. Защо обаче ги бомбардират довчерашните покровители тези ислямски демократи не ми е ясно.